Ваљда тоа првото ото скрин, не ни знам како се вика веќе. Бидеќи може и буден ама да е мирен, тој плачи многу и одбива да соработува.
Заедно. Како по календар, така ставам. Не одложува. Сега ревакцина само на ммр и варичела ќе поместиме за напролет, ради тоа што тргнува у градинка и да не биде одма цел месец дома, да истера адаптација барем.
Па на раѓање им правеа на сите, пола урлаа од децата. Знам докторката почека да се смири, ама сигурно не беше повеќе од 10сек мирен.
Ме покрстија денес со малово. Ништо чудно да треба да си седиме дома 2м ние двајца. Ете така. Прво преглед кај орл, после игг, ига, игм и тотал игм, тоа мислам беше, нормално нема на државно само на приватно. Оно има, ама нема имунолог да не прими. Да бе, онака лајт, нема имунолог кај нас во државна на детска. Едната што била запишала супспецијализација и сега нема. Ако тие речат сејте си дома, ќе си седиме. Добро да видиме и орл што ќе рече. Докторката нема верба во бронховаксом, а мене ми фуфка да ги дадам на своја рака на неполни 2г. И капак на бактеријата има поткачено и некој вирус, ко со брадавички по зглобови е цел. Го чешаат. Газот е ко со ренде да сум го рендала. Утре ќе си направам муабет во човечки ресурси, ако сакаат да идам некако 2 сменски, не знам, до 12 и од 3 до 6, нешто такво, додека се оправи детуле, ако не ќе си терам со боловање.
Леле сваќе исто. Не ми се оди во спална, оти знам штом отидам ќе ме насети и плаче да ја земеме кај нас во кревет. А сама спиеше бе во креветче. Се разболе два три пати, еве ја пак со мрсоли е, татко и и он нешто рашмркано и со главоболка..пак имаме вирус, да видиме само по кој редослед ќе тераме. И остана значи сега не можеме да ја вратиме во креветче. Па не кубе, клоца, седи по два саати си игра, бара млеко, а без млеко е од 8м навака. Хаос, велам ај скокот да помине, ама не поремети ептен. Јас исто ко тебе со спиењето проблеми, она ќе заспие ја не. И на тек пати по 15 мин спијам веќе најчесто. Кога се менуваме со мм, тогаш сврузам по три-четири саати и доста ми се за три дена. Инаку сваќе, многу многу си згодна. Супер фигура имаш .
Година ипол дете. За пријателка е, често патуваат по поладни предели, не секогаш можат да се потпрат на греење, а ќебе детето го трга. Фала ви многу, веднаш ќе препратам
Сериозно не знам за што станува збор. Во 8ми Септември пробаа да го снимаат, тие па ни рекоа 10 минути мирен. Молам? Па дете од 2 години е ела задржи го толку долго. И така докторката не испрати на аудиологија на клиника, и запнати се да го направат тоа по секоја цена. 3 недели се шетаме до Скопје, плаче неможе, ајде назад другата недела. Ја им кажувам, имаме проблем со трет крајник, секоја вироза се воспалува крајникот, дете полно со секрет и автоматски страдаат уши, не ни бројам кој по ред му е антибиотик. Тие запнале слух да испитаат, што мајка барав да и кажам на докторката дека беше намален слухот, ама намален од секрет во средно уво, инаку тој си има уреден слух кога се роди испитуваа и колку што знам не може да има некоја промена.
Може како не, мене многу често ме боли грло и секогаш ме фаќа така малце нешто ладно да се напијам или газирано, не поминува ни вечер по некој час, демек читав ако пиеш ладно намалуваше циркулација и тогаш воспалува и уште ако си со некој вирус одма му се прави совршена средина за бактерии.
Ќерка научи дека "е смешно" кога шетаме за рака, да се отпушти и истрча напред, па јас да ја бркам за да ја фатам. Ај што мене ич не ми е смешно, туку и на прометна улица сме. Битно таа со ќеф си трчка. Коса ми побеле од ова дете. Убаво без проблем си одеше за рака. Сега да се учиме одново.
Мајки ме фаќа настинка, едвај мрдам. Пијам само парацетамол, но за грло што смеам? Имам анги септ од жалфија, дали може тоа?
Jas ti tvrdam od licno iskustvo za bronhovaksomot. Sea neznam od koja vozrast se dava. Nas ni go dade Blagica Manceva, pulmolog, Viktor i orl ne podrzaa. Tri meseci se pie, 10 dena pa 20 dena pauza taka tri pati t.e tri meseci. Prviot mesec ne ocekuvaj promena ama posle da. Jas da ne prefatev streptokoka piogenis nemase ni da znaeme deka ima. Mnogu loso pominav so tt so sumamed dve dozi, on ne ni znaevme deka ima da ne napravev bris za sekoj slucaj. I posle toa polesno gi pominuva nekako bakteriite pu pu da ne go urocam, ama imame izvadeno i krajnici i plus bronhovaksomot deluva. Toa e kako eden vid na vakcina, stvara antitela organizmot na najcestite bakterii.
Postojat. 8 god i spie vo vreka uste. Najgolemata sto ja imame momentalno e 8 mislam treba da proveram. Ja zemav od Sitnik dole vo trgovski. Ima i vo Loco kroko sum zimala i od tamu ama neznam kako ke nacekas brojcinja.