Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.059
    Допаѓања:
    9.587
    Koga veke vlijae na sluh krajnikot i na sekoe e so antibiotici vadenje e lekot. Od iskustvo

2. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    1.203
    Иста смисла за хумор имаат значи со моето. Исто легнување доле на сред пат пресмешно му е:whew:

3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    6.858
    За грло еден стар лек што ептен помага. Маслинки со се семки исчукај ги убаво на крпа (подвиј ја на 2-3 пати тесна а долга да е и потенка крпа треба) и врзи ја крпата на вратот. Вака преспиј денес утре многу ќе ти е намалена болката ти гарантирам

4. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    166
    Сум заборавила да пишам. Да, затоа прашувам, а негде прочитав дека жалфијата намалувала млеко, па не знам дали да земам.
    Ќе пробам и ова. Фала ви многу.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.633
    Допаѓања:
    33.912
    Мене на доста прометна улица ми се испушти од рака и почна да трча по автобус. Леле колку плачев тогаш, не можам да опишам. Па се смири еден период.
    Сега трча само ако нема коли, ама од кај да знам бе дали нема да наиде кола пичка му матер. Еве живееме во сокаче шо се вика, кола една у саат може да помине, ама за беља малку фали. Комшијата да излева од паркинг пример, ниту ние ќе го видиме ниту он неа. Ми се плаче. Само се дерам "Софиииии кола, Софииии маче, Софииии дојди куче да видиш!" И тогаш гледам дека застанува.
    А рака давање мисловна именка

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    8.525
    Леле и моево не дава рака за жива глава. Трча како луд. Затоа некни падна на шеталиште и си ја раскрвари устата ( по втор пат )
    Денес за капата од јакната го држев и трчавме (facepalm)
    Ако му ја фатам раката одма се дере рита со нозете во место. Драма кинг хаха.
    Кај нас на улица нема коли, само од комшиите, ама внимават зошто деца играат. И излеговме вчера и му велам дај на мама раче за чудо едно даде и цело време се држевме, па му пишав 5ка на рачето за да даде и нареден пат. Да го подлажам со нешто интересно. Денес ни 5 ка сака, ни рака дава (facepalm)
    Oва дете ме испи уште од сегa, бог да ми ги чува нервите, а најмногу него зошто е своеглав и темпераментен ( да не речам ај бесен :D )

На 1209 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  7. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.187
    Да, но настојуваат и ова испитување да се направи. И јас мислам дека само тоа е спас, но од орл завршивме на аудиологија (facepalm)

8. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.059
    Допаѓања:
    9.587
    Orl po protokol praka na audiologija, kaj site e taka.

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.064
    Допаѓања:
    13.408
    Последно кога бевме на клиника сите апаратчиња им беа расипани, инаку не трае тоа многу, па и да плаче мислам дека не е проблем. Да прашаш по приватните болници барем ќе го анимираат, ќе бидат трпеливи и ќе имаат исправно апаратче. Бера испитувањето е уште потешко, ние тогаш завршивме работа кога на маж ми му пукна филмот и ги стави на место сите.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Не може со жалфија ако доиш.

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.214
    Допаѓања:
    71.222
    На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    24.752
    1+ година дете млекото ќе се намали, па и колку ќе оди во млекото, не е новороденче па цица на 2 сати. Јас не се устручавам толку од ко почна да јади.
    Не ме тепајте :D :D гласно размислувам :D

На 1209, Mother of 2boys, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    3.480
    И кај нас беше тоа советот да не оди во градинка некое време да се опорави оти многу му дојде настинка до настинка, прекин направив на година и пол на три пак си почна вградинка. И полесно ги поминуваше сите настинки.

15. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.187
    Односот е катастрофа, прашувам дали може резултат да донесам од мојот град викаат не верувале на други апарати, морало со нивниот да е. Ајде викам некои капки за смирување дали може, не можело природно да бидел заспан. Не требало да плаче и да прави отпор, морало да е тишина и да соработуваме и ние како родители. Најверојатно и мене ќе ми пукне филмот понеделник, иако појдени сме со препорака. Како да го смирам кога не сака ни цртани ни пак ми обрнува внимание во таква ситуација, еве не знам. Не било само тоа дете такво, па родителите нашле начин да го залажат|(

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.064
    Допаѓања:
    13.408
    Мене па ми рекоа следен пат ако не е заспиен ќе му стават анестезија :drunk: Се утепав од плачење цела ноќ, го држевме буден, ад давав со сила демек подолго сит да го држи, а тој шише не прифаќаше никако… И го однесовме цврсто заспиен рано сабајле и тие лупаат врати, се смеат како на пазар и го разбудија. Е тогаш ѕверот во маж ми се разбуди, па да видиш како одат на прсти, шепотат и ни отвараат врати. Се супер се заврши, слухот супер, џабе го измачивме. Јас би ти рекла да се јавите во Ремедика ако се работи за ото скрин, мислам 1500 ден ни наплатија, вие секако за нафта веќе сте ги дале тие пари. Ако е бера испитување тоа мислам само на клиника го прават и немате избор, му ставаат слушалки и кабли по главата, потешко е да не се разбуди.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.187
    Документот е во кола некаде, ама мислам се работи за ото скрин, со апаратче како тие за температура во уше го ставаат и мерат слух. Јас би отишла во Ремедика и не би се вратила искрено уште по првиот пат, но као со препорака сме па да не ги брукам луѓево и ќе замижам уште овој пат. Само што син ми е 2г и 2 месеци, не верувам дека ќе спие кога ќе го изнесам од кола колку и да е изморен. Но за последен пат ќе пробам да го држам буден ноќта пред да одиме. Колку ќе успеам да го додржам во кола до Скопје ќе видиме, се уморивме сите веќе секоја недела.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.064
    Допаѓања:
    13.408
    Ти верувам, како и да е најважно е детето да е добро затоа идете уште еднаш, па на враќање идете на друго место. Имаше и кај собрание една приватна ординација орл мислам дека @elimkd иде таму, ако чита нека ја пише.

19. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    693
    Допаѓања:
    954
    Човече колку стресно звучи баш ми е жал шо сте минале низ тоа, ама па среќа што е добар

На јolene и Skyler им се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    Не не грешка е тагот

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.