Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Има ли некоја мајка што го носи детето во Црвенкапа(државната) или Бамби во Аеродром?
    Ми треба некоја информација за градинките. Може и во ЛП да ми пише.

2. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    548
    Девојки може некоја да ми даде информации за докторкара Старова( за атопичен дерматит)...не знам точно како и е името и во која болница се наоѓа во Скопје?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.745
    Допаѓања:
    104.979
    Доктор е тоа, кај Мавровка работи во приватна клиника. Термини нема, пробај кај докторката друга што работи таму.

4. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.045
    Ако можеш пиши како се вика сирупот

5. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    548
    Еее затоа никако да го најдам по државниве болници...Случајно да не знаеш како му се вика ординацијата?

Ангел ни за после Јануари нема термини?

6. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    763
    Дермапраксис

Dermapraxis „D-r Starova“
    070 398 836

https://g.co/kgs/MzqTLgG

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.992
    Допаѓања:
    6.278
    Само те гушкам за поддршка. Трауми имам од тој период и сочувствувам со тебе. Претешко е!
    Совет за бактериите и ушите немам. Ама кај нас се подобри ситуацијата со разболувањата кога намаливме градинка. Сега оди само среда и петок, во друга градинка со помалку деца, и да чукнам во дрво не се разболува така често, знае да му се затни носе и растече ама тоа ништо не е во споредба што поминавме. Јас работам среда, петок и сабота и супер ни е вака за сега. Ти ја давам идејата чисто да прашаш и кај тебе дали е опција 3-4 дена да работиш и да намалиш градинка.
    Со помин мами, тешко е ама поминува :l:

На AngelOfArh и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Butterfly30

Butterfly30 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    Со што ги занимавате децава од година ?
    Јас не знам дали е само до моето дете ова е нешто неверојатно две секунди не застанува ,премногу темпераментен . Не можам до вц да отидам .
    Дали е паметно да земам од они игралните со топчиња , што играчки би земала ?
    Зошто освен кабли и врвки ништо не го занима хахахаха

На Bannana и MartinaMM им се допаѓа ова.
  9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    18.515

Ништо. Тенџериња и лажици. Со тоа игра, пола кујна на подлога ми е. Имав и игрална со топчиња, што фајде не седеше ај летово во двор ја извадив и пред некој ден мм вика ај да склопиме ова игралнава само ја прескочаме и ене ја сеа во кутија. Игра со попит, максимум 10мин, сега ново му е интересно сликовници да читаме и звучни книги тоа сака. И коли брм ама се му држи внимание 10мин. Максимум 15

На Butterfly30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    763
    Прати што го интересира, ако е повеќе по груба моторика можеби нешто за качување како пиклеров триаголник. Инаку види имаше друга тема "Занимации и игри" нешто така, пишувавме може ќе најдеш некоја добра идеја. А за до вц со се дете одам секако најчесто :drunk:

Бтњ
    Дајте некоја идеја за ручеквечера за после градинка што може да јаде и дете 1+ и родители, да се прави брзо или од вечер? Се едни исти манџи вртам, ни ќерка ми ги сака веќе ни ние.

На MartinaMM, 1209 и Butterfly30 им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Да одиш да се консултираш орл? За вакви ситуации знаат да препорачаат цевчиња во уши за вентилација. Големиот немаше чест проблем со уши, ама кога направи мастоидит препорачаа да ставиме и од тогаш не се повтори проблем со уши. На пријатели па баш заради чести проблеми им препорачаа да стават.
    Чисто како предлог да се распрашаш. Е сега знам страшно звучи зошто хируршки ги ставаат, ама е кртоктрајна 15 минутна интервенција.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    763
    Сите се доктори во такви ситуации, добронамерно сакаат да помогнат ама одмагаат. Слушај си докторот и никој друг. За работа, види дали има опција за неплатен да земеш.

13. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.938
    Ти пиша и некој друг, дали сте биле на орл? Проблем со трет крајник? Чести воспаленија и отити имаме од трет крајник. Наредна недела ќе го оперираат син ми и ќе стават цевчиња, друго чаре немаме, антибиотици не делуваат. При секоја мала настинка кај нас се воспалуваат ушите и плус секрет во средно уво. Еве моментално тераме 6ти антибиотик по ред, да заздрави за да не ни ја откажат операцијата.

14. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    159
    Мајки давам Блокмакс сируп само навечер пред спиење 2.5мл, ја мачат многу забите. Има ли ограничено колку време може да се дава по ред?

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    24.948
    Немој! Ако не сакаш да си отввориш работа и топки да собираш по цела куќа и под кревети, немој!
    Магнети со животни или букви/бројки.

Прикачени фајлови:

На јolene, atz1995, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    18.515

Јас кога и кажав на матичната дека давам блокмакс ми рече подобро парацетамол дај му одколку блокмакс. Не прашав ни зошто ни како ама следен пат ќе прашам. Па оттогаш давам 2.5 мл ефарангал сируп. Ако знар некоја членка нека каже што како е разликата

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    24.948
    Кај нас пример за се даваат и за возрасни и за деца ибупрофен, а исакрено мене лично и на децава парацетамол не ни спушта тт, најдобро мачкајте со гелче ако е за заби.. туку мене ме интересира чепче моево го кака за 1-2 минути, сируп плука, немаме сега проблем во моментов ама од искуство до сега така сме поминале. Реално не знам како да и давам, а да има ефект. Ете кога падна муабет за лекарства ми текна и да прашам

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    159
    А тој сируп како го даваш, дали може пример една или две недели, секоја вечер пред спиење?

19. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    159
    Гел никако не ми дава, уста не отвара. Не знам како да ја мачкам. Сируп успевам сега за сега бидејќи ѝ се допаѓа вкусот.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.873
    Не, краткотрајно се дава секаков вид на апче за болка и температура, 3-4 дена, ај и 5 преку сила, ама 2 недели не.
    Недај боже може црн дроб да му се оштети.

На јolene, lalinda, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.