Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.992
    Допаѓања:
    6.278
    Си пробала да даваш сируп со шприц со такво тенко врвче? И мојот со лажичка го плука ама со таков шприц давам на крајот од устата го ставам и по малку пуштам чекам да го голтни па пак малку… Само на овој начин го пие

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    18.515

Не сум давала 2 недели. Ти пишаа и погоре не смее толку долго. 3 дена максимум. Јас давам гранули осанит ама кога ке видам ептен бело непце пред пукање и квичи тие 2 3 дена знам да дадам за да одмори и он и јас малку

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    24.948
    Со шприц давам ама не ни отвара уста па ја стегам и наместо да голтне кога ќе и прснам внатре скроз она плука или повраќа, ужааас.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    617
    Од каде се магнетите?

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    8.027
    Инаку да прашам, почнувам да кашлам. Што смеам да пијам да не се влоши? Нешто природно што можат доилки

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    24.948
    Од Амазон се ама слични имаме и букви тие се од Мк ( просветно или офис плус да не те лажам) овие конкретно се за 2+ Ама и држат внимание оти само си лепи и вади по 100 пати :rofl: ја имаме и оваа

ама гледам дека на странава има многу магнетни игри и сигурно има нешто слично како нашата од Амазон

Прикачени фајлови:

На јolene и jolooo_ им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Јас па обратно знам и тоа од скоро дознав и ми го потврди фармацевт. Наводно парацетамолот бил потежок и полош за црниот дроб, за разлика од ибупрофенот. А јас па користев цело време Ефералган чепчиња зошто сируп нејќеше да пие, Блокмакс зимав, не му се свиѓаше вкусот очигледно. Сега сменив, земав Неофен чепчиња, а сируп Парацетамол на Босна Лек, го сака.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    412
    Да не пишувам во Итно, овде ќе прашам. Дали може нос да тим тече кога вадат заби? Вади сигурно 3-4 заби во моментов, се лигави повеќе тоа сигурно. И од сабајлево почна да и тече носот онака само вода. Значи не е затната воопшто ама и тече многу често. Дури и очите и солзат.

И да и ставам нешто во носето? Мислев физиолошки ама има поента? Дека нелисамо и тече, не е затната.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Може. На другарка девојчето сите заби така ги вади.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.339
    Допаѓања:
    18.512
    Да ,и кај моето е таква ситуацијата,вади три 4-ки одеднаш.
    Чисти носе,можеш и инхалации со физиолошки да правиш.

На 1209 и Giiirl23 им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    23.902
    Да, второво сите заби така ги ваѓа, од почеток. Првото не.

На Giiirl23 и 1209 им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.744
    Допаѓања:
    104.977
    Имунотрофина
    Ти пишаа веќе, закажи кај докторката па ќе се консултираат.
    Нема таква опција кај нас, не можам да работам 3-4 дена, ниту пак постои опција он помалку да оди во градинка. Сепак е ова само Македонија. А искрено како ќе се намали разболувањето не ми е јасно бидејќи е пак изложен на вируси и бактерии во огромен број, многу деца минијатурни занимални.
    Ми препорачаа. Ама мал е уште рекоа, бар полни 2ипол да има.
    Исто, од 2ри септември до сега 6 пати имал воспаленија на уши од кои два пати во рок од 10 дена се воспалија. Многу мачно. Ќе ставаме и ние, ама да наполни бар 2ипол. До тогаш да пробаме со сирупов.
    Блокмаксот многу бргу симнува тт, нагло, и може да предизвика тоа грчеви. Мене на ДК ми го кажаа тоа после втор пат грчеви на големиот и тоа само од Бруфен, првиот пат од Блокмакс, вториот пат од чепчиња Неофен. Од тогаш не давам ни нему ама ни на малиот не давам од страв. Мене па само тоа ми делува, за главоболка и за болка општо.

Инаку вирусно излезе кај синко, сите не покоси па и накај комшии фати. Почнува со коњуктивит, болки во грло и на крај воспалени уши. Јас се средив на време со Ургент Ц. Од мене префати комшиката, од неа син и, еве ги легнато детево ич не е арно, со инекции. Имаме среќа нема температура малово, ама од болка си јачка цело време.

На Carolin., Bebetoo и Anturium им се допаѓа ова.
  13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.544
    Бела, како во градинка?

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Може глупо прашање, ама дали Дексазон и Дексаметазон е исто? Вчера земав една ампула превентивно за дур отидеме денес на преглед и ми дадоа Дексазон. Денес тоа и му препишаа, а во истата аптека кога побарав гледам ми дале Дексаметазон.

15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Која градинка? :D Болен е мама, не оди од минатиот понеделник. После пауза од 11 дена беше само еден ден и пак се разболе. Вие како?

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.544
    Офф..
    Почна минатата недела да се мрсулави, еден ден температура качи ама некако на нога пројде и полесно од минатото, па денес ја пуштив пак. Седи до 12 па ја земам.
    Што правите во градинка: ам,ам,ам. Од кога почна да јаде,не плаче веќе, тоа било лекот :D
    Ама на психа ми удри да ти кажам ова со вирусите, се како да чекам следен да дојде и ко стварно да ќе дојде и ќе се разболи.
    Денес ме ставија во мисла негувателкиве дека и тече носот па као да и направиме брис, па сега се мислам да ја носам..

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    23.902
    Како е, ларингит е? Да исто е колку што знам.
    Ние продолжуваме со венски антибиотик уште 2 дена, вкупно 5. Потоа панцеф, инхалација со салбутамол до петок, пукнав од нерви готово :( иначе физички е подобар, денес павлака јадеше, др ништо, ама пред тоа и воопшто не јадеше така и ова е успех. Денес играше, почна да се движи, почна песнички да гледа. Градинка тешко сега, 1 месец најмалку дома ќе е.

На јolene и thinkerbell им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Епа и он така беше. Носот течеше, еднаш само качи темп и сам ја симна. Продолжи носот и во саботата вечерта Ларингит. Ајде со лесно да ви е и што поретко болести. Брисеви и ние утре ќе правиме, така ни кажаа зошто секретот менува боја, де проѕирен, де бел, де жолто зелен.
    Ларингит да. Плуча и грло добри, крвната слика е добра. Се надевам само со инхалации ќе поминеме овој пат. Ајде побрзо да помине и кај вас, срцко мал се изнамачивте. Нека си јаде што сака, бар малце да става нешто во уста е успех сега.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.280
    Исто е.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Точно 1г и 10 месеци беше кога му ги ставија. Искусна докторка на клиника ова ни препорача (за жал веќе не работи во пензија отиде пред 2 години). Ама веројатно имаат причина за одложување иако ако го препорачуваат тоа незнам зошто би чекале и би се мачеле.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.