Otidovme srce vo sistina krvna slika i crp super taa vika nisto ne mu e na detevo mackajte alkohol mesano so voda i toa, i nikako diezapam , vikam ni nad 39,5 barem 1 mlg vika ne, kako be kogo da slusam, a detevo uste ima temp , ke kaci 39,6 pa do 38,5 nikako da simne, ajde vie kazete mi sto da pravam
Pa koga ja vide krvnata slika vika nisto nema, i tamu koga bev i imase 38,2 namalena i bese a dodeka cekavme krvna slika ona kaci 38,6 i vika ke kacuva ama ladete ja
Мајки, Синко е годинка и 4 дена, пресно млеко уште не сум дала да пие и не ни планирам додека цица. Е сега дали може да му варам гриз или пудинг со млеко? П.С среќни празници малку задоцнето, ама спремавме роденден на синко на Божиќ и мама се нема уклучено цел месец
mozes, јас варам, од годинка почнав да давам, 20 м сме и само така јадат млеко, не го пијат, едната сама се одби на 18 м, другата уште цица пред спиенје
оф леле срцки малава конечно денес без температура вчера имаше до кај 37.5 не е страшно, но пак не ми е како што била повеќе спие одбива да јаде, многу е кенкава, и столици има обилни полна пелена , помислив да не пролив но еднаш до два пати во денот, носот и тече , поткашлува , вчера ја однесов кај матичната вика нема ништо на плуќа добро и е грлцето, да не имате искуство зошто детево ми се смени некако
И ние од вчера вечер температура висока....сабаљево 40....примавме инфузија...едвај доседе дете. Далерон, блокмакс и антибиотик да пиеме. Немаме повраќање и пролив. Туку сакав да прашам колку степени треба да биде водата при туширање при температура....Неискусна сум со болестиве, па некој нека ме просветли. Со што да и правам масажи...ми рекоа и масажа помагало. Облоги под пазувите и на препоните ставате само со вода или мешано вода и оцет или алкохол? Страв ме фаќа со оваа температура...многу нагло ја крена. Инаку преполно деца беше...кое за инфузија, кое за инхалации, кое со тровање....а само еден доктор.
I jas ne sum i dala uste 16m ima. Cica mn saka jogurt i k.mleko mislam deka vnesuva dovolno ama se mislam cisto za promena ao biskviti ili so kornfleks da probam da vidam kako ke go prifati. A od koe mleko davate tie sto vi pijat kravjo? Nekako vo bitolsko imam mn izgubeno doverba
A krvna slika vi napravija? Alkohol 70 % pola so voda i cela vecer sum ja mackala, pa ke ja zavitkam vo peskir, pa posle 5 min pak, taka edno 3-4 pati, pa na nozinjata ako i se topli vo corapcinja stavi senf i odozgora uste edni corapcinja, pa posle so ocet i voda sto ne probav, nas ne ni stavija infuzija mi rekoa da ne davam diezapam no jas dadov od 1 mg mi bese straf
nikad vo taa sistina vise, i mene mi rece doktorkata da go rasoblecam golo da go mackam do alkohol i pak da go povijam, no posle toa si go oblakas vo tenko i mora barem so nesto da go pokries tenko, moze da nastine taka mackano i nepokrieno, trgni od sebe ,
Да се чуди човек како е подобро...Кога им биле ладни рацете и нозете тогаш кревале температура и не требало многу да се покриени...шок можело да добијат....така бар докторката кажуваше...веројатно крвта се повлекува кај што е инфекцијата т.е во градниот кош. Инаку од температура кога крена другиот ден одма почна да бувта од внатре...претходно ни кашлица ни ништо. Таму со ептен тенко чаршавче и ги покрија нозете...али голо беше...дома по тенки хеланчиња ја оставам...досега и блузиче тенко и ставав,ама сега само по боди ја оставам. За навечер не знам дали ја потпокријам или не...топло чувам до душа во собата да биде. Инаку и мене ме фати...и јас температура и омалаксаност...како ќе се гледаме не знам...мм трча по двете. Инаку ги ладам само деловите кои и се топли...челото и пазувите....и рацете ако и се стоплат повеќе....ладни кога и се не им ставам ништо....дали е исправно така?