Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    kako da otidam na lekar na vremevo a detevo so temp ???

2. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Kako da odam na doktor koga detevo gori???

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    Па со кола
    Викни такси,или некој нека ве однесе
    Сама ли си дома

4. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Otidovme srce vo sistina krvna slika i crp super taa vika nisto ne mu e na detevo mackajte alkohol mesano so voda i toa, i nikako diezapam , vikam ni nad 39,5 barem 1 mlg vika ne, kako be kogo da slusam, a detevo uste ima temp , ke kaci 39,6 pa do 38,5 nikako da simne, ajde vie kazete mi sto da pravam

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    cudno ne vi dale infuz

6. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Pa koga ja vide krvnata slika vika nisto nema, i tamu koga bev i imase 38,2 namalena i bese a dodeka cekavme krvna slika ona kaci 38,6 i vika ke kacuva ama ladete ja

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    Koj ve primi?
    Inace virus e verojatno zatoa nisto ne vi dale
    Davaj mn tecnosti

8. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Urgenten pedijatar

9. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Мајки,
    Синко е годинка и 4 дена, пресно млеко уште не сум дала да пие и не ни планирам додека цица. Е сега дали може да му варам гриз или пудинг со млеко?

П.С среќни празници малку задоцнето, ама спремавме роденден на синко на Божиќ :inlove: и мама се нема уклучено цел месец:$

На betikolevska1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mozes, јас варам, од годинка почнав да давам, 20 м сме и само така јадат млеко, не го пијат, едната сама се одби на 18 м, другата уште цица пред спиенје

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    оф леле срцки малава конечно денес без температура вчера имаше до кај 37.5 не е страшно, но пак не ми е како што била повеќе спие одбива да јаде, многу е кенкава, и столици има обилни полна пелена , помислив да не пролив но еднаш до два пати во денот, носот и тече , поткашлува , вчера ја однесов кај матичната вика нема ништо на плуќа добро и е грлцето, да не имате искуство зошто детево ми се смени некако

12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    И ние од вчера вечер температура висока....сабаљево 40....примавме инфузија...едвај доседе дете. Далерон, блокмакс и антибиотик да пиеме. Немаме повраќање и пролив. Туку сакав да прашам колку степени треба да биде водата при туширање при температура....Неискусна сум со болестиве, па некој нека ме просветли. Со што да и правам масажи...ми рекоа и масажа помагало. Облоги под пазувите и на препоните ставате само со вода или мешано вода и оцет или алкохол? Страв ме фаќа со оваа температура...многу нагло ја крена.

Инаку преполно деца беше...кое за инфузија, кое за инхалации, кое со тровање....а само еден доктор.

13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.082
    I jas ne sum i dala uste 16m ima. Cica mn saka jogurt i k.mleko mislam deka vnesuva dovolno ama se mislam cisto za promena ao biskviti ili so kornfleks da probam da vidam kako ke go prifati. A od koe mleko davate tie sto vi pijat kravjo? Nekako vo bitolsko imam mn izgubeno doverba

14. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    A krvna slika vi napravija? Alkohol 70 % pola so voda i cela vecer sum ja mackala, pa ke ja zavitkam vo peskir, pa posle 5 min pak, taka edno 3-4 pati, pa na nozinjata ako i se topli vo corapcinja stavi senf i odozgora uste edni corapcinja, pa posle so ocet i voda sto ne probav, nas ne ni stavija infuzija mi rekoa da ne davam diezapam no jas dadov od 1 mg mi bese straf

15. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Не не ни направија. А ја покриваше со нешто додека спие или раслечена да си седи? Веќе немам ум.

16. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    ja pokrivav tenko ako i se ladni racinjata i nodzinjata so podebelko

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    Vo sistina mi rekoa pri visoka T deteto da se rasoblece sto pogolo i otkrieno da bide

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    nikad vo taa sistina vise, i mene mi rece doktorkata da go rasoblecam golo da go mackam do alkohol i pak da go povijam, no posle toa si go oblakas vo tenko i mora barem so nesto da go pokries tenko, moze da nastine taka mackano i nepokrieno, trgni od sebe ,

19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Да се чуди човек како е подобро...Кога им биле ладни рацете и нозете тогаш кревале температура и не требало многу да се покриени...шок можело да добијат....така бар докторката кажуваше...веројатно крвта се повлекува кај што е инфекцијата т.е во градниот кош.
    Инаку од температура кога крена другиот ден одма почна да бувта од внатре...претходно ни кашлица ни ништо.
    Таму со ептен тенко чаршавче и ги покрија нозете...али голо беше...дома по тенки хеланчиња ја оставам...досега и блузиче тенко и ставав,ама сега само по боди ја оставам. За навечер не знам дали ја потпокријам или не...топло чувам до душа во собата да биде. Инаку и мене ме фати...и јас температура и омалаксаност...како ќе се гледаме не знам...мм трча по двете. Инаку ги ладам само деловите кои и се топли...челото и пазувите....и рацете ако и се стоплат повеќе....ладни кога и се не им ставам ништо....дали е исправно така?

20. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Da srce , ti kako mislis deka treba taka pravi, samo masiraj i gi racinjata ako se ladni