А моево ни млеко што не пие, ја мислам еден е. Јас и ден денес знам да земам чаша млеко да испијам пред спиење, сите млека ги пробав, и домашно и купечко и со вода разредено и не разредено, го повраќа одма. Кашкавал, урда, сирење, павлака, грчки јогурт се јадр. Дури и јогурт пие, млеко никако не сака ја не можам да сватам зошо.
Леле не можев, многу на кромид ми маваше. Инаку јас го давав како лек, на 2 саата по еден шприц, зошто тоа и е, лек, да се разводни секрет. Така и ми го кажаа мене, на неколку часа по една супена лажица да пивне. И стварно помага.
Како го правиш? @Carolin. Кај мене се 2ца што не пијат млеко првиот од ко го одбив воопшто не прифати млеко, не јадеше ни млечни производи еве го батко по стапките негови исто, само што овај уште не е одбиен, штом го одбијам млеко не планирам да нудам ич нејкам да пие оти ништо нема корисно во денешниве млека.
исто, ниту тв ниту телефон давам, песнички само слуша радио стил, ама кога се инхалира пуштам биби и боби има за најмалите, и седи мирен дури и си ја мести маската сам...
и уште едно прашање, како давате лекови луѓе? фрла лажица, не дава ништо во уста човек да му се приближи. значи ни д3 не можам да дадам освен ако не е у млекото што го пие пред заспивање. не сакам насилно, он вришти, јас се препотувам и лекот/суплементот завршува на земја. дури ни витамински капки што знам дека ги сака и сака да ги пие веќе има создадено аверзија и фрла се пред себе,..
Го седнувам на работна маса, да гледа што му давам, отвара уста и толку. Не ги сака сирупите за тт, се молиме и успеваме. Може ми се погодило едноставно али успевам.
За мајчино млеко правам муабет. Кравјо, ад и слично не пие ни моето. Не ни нудам откако видов дека нејќе, не му ни треба, си јаде сѐ друго од млечни.
Ај ќе направам пак денес, да видам баш ќе успеам ли да му бутнам некоја лажичка. Не знам како го правиш ти, ама воопшто не се осеќа кромидот кај мене.
Моево исто е, мн се разлоши од цела ситуација, прво сирупи цела недела, се со сила со шприц давам, после инфузии, па инхалации, сега за инхалациите борба е, го земам под мене, со нозе го стегам и држам раце и со сила е инхалацијата, па се трга, се бори со мене буквално и силен е. Трауми му направивме со се, ама мора, што да правам ко мора... Денес панцеф почна па него го пиел, кај мајка ми е, рече го испил без плачење. @AngelOfArh Ангел пиши ми рецепт за лекот.
1 голема јаболка со се на неа, не се вади ништо, 1 голем кромид исто со се на него и лушпи и тоа како коса и 4 ореви со лушпа. Јаболките се сечат на 4, кромидот на 4 а оревите само се кршат и се се залива со вода убаво, се вари додека не се преполови течноста. Течноста е со темно кафена боја и удира на кромид. Засладувам со малку мед и повеќе лимон ставам во лажицата или цедам и со шприцот директ повлекувам цедено, да не стои со чајот, давам и одма после тоа некое сокче или вода.
Витамините лесно ги пие, ако прави проблем со цуцла му ги давам, за неа секогаш отвара уста, а јас бутам лажицата. Твоево повеќе како некој сируп е, затоа има логика што го даваш со шприц. Јас не го правам вака, баш чај си е. Варам 20ина мин пола јаболко и пола кромид, лупени, додавам мед и тоа е тоа.
Дали некаде во земјава можи да се купи шприц за испирирање на нос со тоа пластичното напред или само на алиексрес го има?
Луѓе мм праврше некои испитувања со крв за антитела, за терапијата што ќе ја прима, и покажало позитивно на морбили, а малиот неколку дена пред тоа беше вакциниран со МРП, дали е можно од него да се заразил? Многу сум збунета од каде ова.
Ако е вакциниран мт за морбили ќе има ИгГ. Вака ни проверуваа нас имунитет ко изби епидемија пред некоја година за дали да примаме ревакцина.
На првото дете со вакво имав пробано, ова горе гуменото го залепив на шприц. Немора ни да го лепиш. Сега имам од алиекспрес.