Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    6.108
    Нели се жалам дека малку зборува. Е, па изгледа мадам си тера инает и не сака да ни зборува, а не дека не знае.

Пред некој ден со неа и една внука во парк. Седнува внуката на клупа, оди викам и ти да седнеш.
    Оди и вика Даде качи ( чисто со Ч, со се топтан). После Дај шише кон братучетката ( исто со Ш чисто).
    Јас подзината како детево дома не кажува баш многу, ваму знае да кажи ама карактер. Ќе си се расправаме.
    И сеуште по дома кога ќе и покажам шише и ќе ја прашам што е, ретко кога кажува.

На јolene и le.soleil им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    24.919
    Како Нина да ја опишуваш и тоа таквиот "период" од Нина уште трае. И многу е тешко, еден тон живци треба и пак ќе пукнеш.. претешко е такви карактери да се смотаат, да се надмудрат, а и не секогаш имам врмее сега посебно со второво нити пак живци да се убедувам.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    Jас пак и успевам некако да го убедам, мм и свекрва ми ги мота ко млад мајмун. Свекрва ми посебно.

Иначе многу се нервирам почна многу да гледа тв, не е веќе само Биби и Боби, си бара сам веќе. Му реков на мм, ако треба ќе тргаме тв па до таму да е. Свекрва ми едно идење дома одма му пушта, и тоа се провлекува после. Сега како ќе идам дома ќе гасам зошто ако си збори он се, повтара, имитира, игра, не сакам да гледа толку многу. Планирам и јас да се тргам од телефон малку па да видиме како ќе биде.

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    9.125
    Kazi te molam koj e toj orl vo kozle? Uste tamu da go barame spasot :sweat:

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    Докторка била некоја. Емилија ли, не знам точно, ќе прашам ќе ти кажам. А иначе во Козле прво се одело на педијатар, Петличковска некоја, па после она препраќала, така ми кажаа, дали е така не знам.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    9.125
    Aaa ja znam Sandra Petlickovska, dobra e. Koga bese mal ni se padna ednas ona, go opravi samo so inhalacii. Te molam cim doznaes za orl da mi pises. Puknavme veke so gornorespiratorni osum godini eve (facepalm) Inaku neznaev deka ima i orl vo Kozle mislev samo pulmo deka se. A kaj koj privaten odite? Od site sto sme bile do sega Malinkova kaj Zebra i Salic naj ok mi bile ama ne mi go resile problemot sepak.... Probajte i kaj Ana Radevska vo osmi septemvri, mene licno mi ima pomognato epten.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.335
    Допаѓања:
    7.962
    Хахах мојава уште вака прави дури и бетер е. Не верувам дека е толку терсене ко мојата.
    Сега пред градинка сабајле драми ми прави за алиштата, пребира. Ако земам да и облечам некои и ќе и свирне нешто во главата и почнува да плаче и вика не ова, друго.
    А јас сум ги спремила од вечер, па ти барај други комбинации инаку нема да престане да вришти.
    27 месеци има.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    Имало, и јас не знаев, колешката вика презадоволна била, многу убав пристап. Е дали тебе ќе ти го реши проблемот не знам, нејзе и помогнало, а сакам следно и нас да не пратат таму. Од овој Златевски не сум задоволна баш баш.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    9.125
    Koj Zlatevski, vo audio bm toj li? Begaj od nego ako e toj. Pisi bas te molam za Kozle orl koja e taa doktorka, pa ke barame care i tamu :(

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    Toј да, ама ај да му дадам жанса на тој сирупот па ќе видиме.

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Што лечи со антибиотикот? Ако не е бактериска инфекција нема зошто да почнуваш со атб. Почекај ја крвната слика па тек тогаш ќе се види дали треба или не.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    9.125
    Probaj so sirupot moze ke deluva. A za doktorov nemoj, bilje idi kaj Salic.

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.866
    Му излегоа резултатите и вирус, ама го носев и на детско и има таму една многу добра педијатарка и она рече да давам антибиотик оти кај децата знаело од толку црвено грло да загнои и да направи проблем и обично за грло давале ант. Му земаа и брис па ќе видиме.
    Он денес подобар е среќа, нема веќе тт.
    Друго ме мачи, АСТ му е покачен, и креатинин во крвта намален. Докторката вика не е страшно, ама он нели цело време е на профилакса за бубрезите и ме плашат овие промени да не има некој проблем.
    Нормално е да се зголемени ензимите при антибиотик цело време?

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    24.919
    Ми се има десено да доктор при црвено грло од 2мин преглед има заклучено дека треба антибиотик, јас од незадоволство барав друго мислење утредента и беше направено брис и кс, испадна дека е чисто и нема потреба за антибиотик. Јас лично сум против антибиотик без направена кс. Така да, во ваш случај би почекала резултати, а сега симнување на тт само.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    Црвено грло знае да донесе до јака инфекција, затоа ти дале антибиотик. Ко што за бактерија во грло даваат и без симптоми а за нос не даваат. Од затнат нос нема да качиш 40тт, ама од воспалено грло иткако ќе качиш. И мислам дека да, нормално е аст да е зголемено бидејќи црниот дроб нели е оптоварен со антибиотикот.

На Erika.greeneyes, lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.866
    Веќе почнав да давам антибиотик, нема да го преминам, штом 2јца доктори ми рекоа дека треба, а предходно исто кога му било црвено грлото не ми давале, значи веројатно процениле дека треба. Може згрешив ама ќе му го дадам целиот курс на ант.
    И јас не сум за ант, посебно не кај него каде има ризик од инфекции на бубрезите и не треба да се ствара резистентност, ама матичната го знае ова и пак даде ант така да мислам дека мисли дека треба. Ајде последно да е, сега нека минува.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Ако сте го почнале атб денес не верувам промените во крвта да се од него толку брзо.

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.866
    Не Бела не мислам од овој ант, туку што пие за бубрезите, он е од раѓање на профилакса, не е класичен ант ама пак е од таа група, па загрижена сум дека му направиле проблем и покажува на ензимите. Како и да е пратив рез на специјалистот од Ремедика кој го води па ќе видам што ќе каже, може ќе треба да паузираме малце со профилаксата.

Едвај чекам во декември да правиме пак магнет и да видиме дали има уште рефлукс и се надевам дека ќе нема и дека нема веќе да пие ант. Амн веќе.

На lackygirl, Bella_Stella и јolene им се допаѓа ова.
  19. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    264
    Како сте со дремките мојот 16месеци станува накај 6ипол 7 когај и да легне тогај станува и покасно да легне и порано исто и сабајле денојве дека со мм се чуваа ја на работа кај 9ипол заспива до кај 12 и после цел ден до 7ипол 8 не спие вечерта кај 7ипол 8 заспива и пак ке стане 6ипол 7 незнам дали му е доволно

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Оф извини мама, не сум разбрала. Се надевам дека ќе се среди проблемот што поскоро. На грижите наши очигледно тек им е почеток, како растат така и они со нив. Само нека се живи и здрави.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.