Јас на работа сум од сабајле обично затоа и немам како да го навикнам така со мм или до бабите седи он
Внука ми така од две две и пол исфрли дневни дремки. И пак во 22 заспиваше и се уште така заспива. Ама си спиеше сабајле до 9-10 И од кога почна редовно да оди на градинка преспива преку ден, а ноќното легнување и остана во 22 часот. Ете ја има 5 и пол години. Тоа неа и е нормално функционирање и секогаш си е весела. Ниту е надразнета, за да помислиш преморена е.
Првото дете после 2 год одма ја исфрли дневната дремка и од 10 10 и пол спиеше до 7,8. Малово оваа недела почна да заспива во 20:30 до 6ч сабајлето, дневна дремка една по 1 час, најмногу 1 и пол. Го фаќаат кризи за спиење кон 18ч ама му поминува и после 20ч веќе плачи за спиење ама јас кога сум 2ра смена сум до 20ч и дур си одам дур го заспијам и 21ч не наоѓа. Нормално станува по 3 4 пати ноќе ама одма презаспива. Денес прв пат до 8ч спиеше сабајлево. Се врати детето, почна пак се да си јади, па машала цел ден нешто мели. Се научи за се Не вели многу ми е смешен. Пробува и др зборчиња ама не излагаат тронте овај покасно ќе зазборува, на кинески си зборува, битно се разбираме. Ехе првото на оваа возраст веќе имаше можда 20+ зборчиња, на година и пол веќе по 2 збора почна да врзува. @јolene како е малата?
Баш ми е мило сваќе што се враќа во нормала твоето. Тек ќе почнува периодот со настинките, ама не фати од страт вака остро . Добро е, се осеќа подбрување, вадиме секрет, надвор ладно и нон стоп сме надвор. Повраќа полно секрет. Сега надвор бевме, се закашла и извади онака солидна количина само секрет. Сега сме кај фазата не јадење, оти ја боли, а гладна си е она нон стоп. Па плачлива е. Ја нудам каши ко бебе, ќе касне некоја лажичка,смукалче по пола или едно некогаш ќе смукне и едни кекси од дм. Млекце по малку, важно не е дехидрирана и прегладнета, среќна сум, оти има деца што и здрави волку јадат. Мојата си сака манџа да си касне, лепче и сега се нервира оти не може. Ама и вака, како што велам среќна сум, нема да клапне. Јас шмукаллиња и смутис обично не ни давам, ама сега исклучок правиме. Денес и сладолед со смрзната банана ќе и правам, па и тоа ќе ја нудам. Ќе се опорават. Така се расте.