Бевме нејaдaчи и верувaм кaкo е.Нaјлoш периoд ни беше.Нaпoрнo ми е некoгaш,зaштo честo зa негo пoсебнo гoтвaм,зaвиси штo имa зa зa нaс зa јaдење,и сaмo слушaм мa не му дaвaј тoa ГOЛЕМ е више се некa јaде(a тoa се е,сaлaми,блaгo,се тoa штo нетребa)и викaм пa се јaде.Oвoшје зеленчик се,мaнџи,нз штo не јaде,пa штo е тoa се штo требa дa јaде. Смoки и јoгурт?Виршлa? Амa тoa е.Милo ми е гaлaпче штo пoчнaвте дa јaдете.Сегa гoлеми демек мaв ќе прaвaт. Кoгa нејaде убaвo некoгaш и сo мaјкaми aкo збoрaм не јaдеше ќе речaм,oстaaј гo еее мaж тoј ќе немoжеш дa гo дoрaниш сaм ќе бaрa ќе јaде мн хaхaх.
Ke se nadovrzam na muabetot bez nikakva losa namera,i ne sakam da navredam nikogo,ednostavno taka mi dojde da go kazam ova..imam edna prijatelka imase 4 godisno detence,za zal i pocina..tolku mnogu se grizese za nego od sekoj aspekt,hrana samo domasno,se zgotveno,bez blago bez gricki,bez antibiotici,so domasni caevi i narodna medecin se so cel da ne go klukala so antibiotici malecko bilo..deteto bese postojano bolnikavo so slab imunitet,za da eden den zakaci bakterija i da ja zagubi bitkata so nea.,znaci nemase imunitet da se izbori so nastinka a kamoli so nesto posilno,znaci koga mu davaa antibiotici taa ne sakase da mu gi dava go lecese so bilki..poentata mi e deka nekogas sakajki da napravime nesto dobro,nie gresime..se toa e ubavo i treba da se grizime,no ako ponekogas jade so necisti race ili ako ima cokolado za desert pa i ne e tolku loso..duri i antibioticite ne se tolku strasni,naprotiv,mu pomagaat na detskiot organizam pobrzo da se izbori.i sekako ne ja obvinuvam nea,go pravela najdobroto no sepak mislam deka nekogas preteruvame site..
И јас тоа велам, не треба да се оди во крајности во двете насоки....Не за џабе рекле златна средина. Што ако јаде со нечисти раце...ќе внесе некоја бактерија? Така си ствара имунитет. Антибиотици кога мора, мора. Ние со грипов 2 шишенца антибиотик моравме да испиеме...температура цела недела не држеше, наместо 3 дена како другите....И јас не сакам да давам толку антибиотик, ама тоа е што е...мораше. А и не е секоја билка за на мало дете да му се дава...и за тоа треба да се води сметка. Жално што и се случило тоа...многу жално.
I jas slicno kako irena. Ibicno ovosje so snegulki dali blendano ili gmeceno zavisi od ovosjeto. Znam i kako ovosen jogurt da i naoravam.so plus snegulki. Rendano jabolko so med i snegulki ili biskviti.... gledam zenava poveke i vrti na palenta lwbce... za dorucek nekogas i jas ama pak gledam prvo da i e ovosje ao nesto pa posle da dojade drugo. Probaj kako ovosna salata na parcenca poveke tipovi ovosje moze ke ti jade povekw pa posle klasicen dorucek lebce nesto slicno. I jas imam cuvstvo kako da se povtoruvam sekoj vtor den nekako mi se vrtat tie pa tie raboti ama koga ke vidis pa i nie golemite gore dole sekoj den slicni raboti doruckuvame
veke 3 den imame tt na lekar ja nosev se e vo red,grlo,usi,gradi znaci se ok krvna slika isto,crp ne e pokaceno za antibiotk mi kazaaa da ceka uste denes imalo virus so tridnevna tt i samonod sebe pominuvalo,site minsolat pamet davaj antibiotk vednas,nosi ja vo bolnica,koga i stavam cepce ja simne za 6 casa ja kaci pak a navecer mirno si spie, nema tt,sto da pravam dali da pocnam so antibiotik ili od utre doktorkata mi prepisa rece od nedela da pocnam na sto uma sum
Мами сирупите за имунитет колку време се дават..Мислам се прави ли пауза или..? Керка 1 месец веке и давам па дали да давам уште или се прави пауза.?
da da istoto mi go kazaa fala mi pomina vremeto za redaktiranje,ne mozevme utrovo da proverivme probavme ama ne bivase,eve ja gledam povesela pocna poleka da rucka,ke vidime se nadevam deka poleka i pominuva
Ке помине . Штом е чисто се нема место за паника. Кај нас со лекови 1 саат симнуваше само температура...не делуваа....и на гради симнато.
точно три дена температура и и помина. @joy1 да вирус кој трае и само од себе помина не е нафрла а ништо. Добро е фала му на Бога помина ,прв пат вака алуваме откако е родена. dodeka pisav nemame tt pak vcera kaci i pocnavme so antibiotik od sinoke i deneska utrovo imase ama.ne mnogu visoka plus i davam i probiotik, e sega na 15 imame vakcina,dali ke treba da ja odlozam da ja prezakazam za vo mart oti da se iscisti organizmot od antibiotik da pomine malku poveke vreme
Требало брис да и земете Можеби се работи за бактерија која треба соодветно да ја лекувате по антибиограм
ни грло црвено, ниту пак нос и тече, само тт имаше, исто и на крвна слиак не покажа покачени резултати
На крвна слика неможеш да видиш она што брисот го кажува Мојата исто немаше симтоми а имаше на грло бактерија
Мами, ај малку совет ако може....таман подоздравевме од сношти со мрсулаво носе сме...не може да спие,навечер е затната...преку ден мрсулчиња како чешма течат...не можам ни да ја наранам...на секое се бришеме. Колку ќе ни помогне инхалатор и ако може да препорачате некој и да ми кажете што се става во него и колку се става? Многу се плашам пак на гради да не се спушти, многу антибиотик испивме...не сакам пак да ни дадат.
Mene mn mi pomaga inhalator i za mrsuli i za kaslica. Jas kupuv na philips od beta.mediko okolu 2500. Ja inhaliram samo so fizioloski za drugo da stavis toa samo po preporaka na lekar. Stavam 3-5ml