Od vcera maliot izgubi apetit neke ni da jade ni da pie, a nokeska kaci tt 39. Ima I proliv koj mn loso mirisa, a ednas I mi povrati obilno. Nekoj virus ima li vakov, kaj se pogodi bas vikend da ne mozam da go vidi maticnava.
Вие нели прележавте еднаш стомачен вирус годинава или кај вас беше грипот со кашлање?Паметам истовремено твојот беше болен со мојата. Можно е да стомачен вирус.Јас давав линекс јуниор ,електролити алвоген и за Т чепчиња ставав пошто сирупот го повракаше
@joy1 Da ubavo pamtis, ama ne bese stomacniot tuku ovoj drugiot, so visoka tt, mada I togas imase prolivce nekolku pati I zavrsivme na infuzii na infektivna. Eve pak ima proliv, obilen, mnogu mi e strav da ne dehidrira, a ic nekam da go nosam pak na infektivna, tamu bese haos. Vie kade lezevte?
Во Систина Примаше нонстоп инфузии ама искрено ништо посебно не и даваа сем витамин ц во инфузот. Она првиот ден повракаше преку 15 пати а не јадеше буквално ништо.Вториот ден изгоре со 40 т и клапна скроз дури ги превртуваше очите веќе и третиот ден имаше само дијареа кока траеше 2-3 дена ама фала богу ја немаше нонстоп.Мојата тек од третиот ден почна да јаде по малце супа,плазма Леблебија помага за дијареа ама мал е твојот незнам дали може да ги грицка зрната,кашкавалот од млечните производ е најдобар бидејки и он ја стега столицата.Јас давав и кока кола по некоја капка за повраќањето,супа таа од петел оргиналната содржи најмногу електролити од сите супи,чај од нане,варен морков и ориз.
Хмм ние лежевме преку ден Првиот ден околу 6000 мислам вториот ден околу 4000 ни наплатиа Можам да ги најдам извештаите и точно да ти напишам
Во таа цена крвна слика,преглед,два инфузс,чепче и лежеше дневно по 4-5 часа Инаку сама беше во соба без други деца
На малата и се појави како мал осип/брунки во средата. Си помина само од себе и заборавивме. Наеднаш саботата доби осип по цело тело. Намачкав со веледа за пеленска регија и се повлече. Вчера предпладне доби осип на цело лице кој повторно го снема за неколку часа. Синоќа брунките беа на цело тело. Сабајлинава исчезнаа. Нема тт, немаме воведено нова храна или детергент, на ново пердиња, килими...преправме и дезинфизциравме уште четвртокот иако генералката беше недела предходно додека бев со бебето во болница, но повторно се појави викендот. Се трудам да елиминирам ос што би можело да биде ама веќе немам идеи. Денес на лекар ми рекоа да набјудувам. Ако и после 10 дена има осип да ја однесам за крвна слика. Освен да набјудувам и не ми преостанува друго уствари. Да не имал некој слично искуство? Брунките беа баш како кога ќе те апне комарец или нешто ќе те полази.
Ако сметаш дека е од надворешно нешто може да биде како што кажа сама од детергент за алишта, омекнувач, некое животинче ако чувате дома или нешто нечисто (ама како што кажа сте чистеле).....На лицето може од перницата ако ти е перена со таков детергент и омекнувач...Следи ја преку ден што прави и со што доаѓа во допир и во кое време од денот избива алергијата. Јас си имав мое искуство со омекнувач за алишта....не на ќерка ми...туку на мене. Исто не знаев од што е...легнував чиста, се будев со брунки како од полазено...пошто постелнината ми беше третирана со омекнувач. На крај сетив кога фармерките ги поминав со омекнувач...не можев ни 5 мин во нив да стојам...во рок од тие 5 мин сета со брунки се направив по нозете.
Мајки се мислев дали да пишам,но син ми веќе месец дена ништо не става во уста,се одбива дури плаче кога му нудам храна,се е со молење и џабе,супа највеќе јаде друго ништо по едно залче едвај и сокчиња пие но не е тоа дете што си јадеше се што ке направев и по многу,а сега е и ослабен во обравчињата но пораснат во висина дали е скок во развој незнам,имам 22 месеци,да ми препорачате нешто за зголемување на апетитот и нешто подобро за јакнење на имунитетот??
Ke pobudalam, veke 5 ti den maliot e so proliv, tt povremeno I usta ne otvara za nisto, a vidi lazice, sise place ko da go koles. Vcera bevme na infuzija vo Sistina, bese dehidriran, primi sto primi, denes pak stara situacija. I taka bese edvaj 7700gr, sega namalil na 6700, mi se place. Mozebi treba da lezi vo bolnica, no za Sistina ne sum finansiski mokna, pa treba da odime vo haoson na infektivna. Ne znam sto da pravam nemam um veke.Prvite denovi bar elektroliti mozev da mu dadam ilinex, sega I toa neke
Zemi so spric mu davaj ako treba nalegni otvori usta i taka na pola saat mu davaj tecnosti sin mi taka go spasiv od lezenje vo bolnica,svari supa petel so e vodata so spric,orizova voda,site tie infuzii u vid na prasok so vi prepisale davaj na pola saat so spric tecnostite.jas taka mu pravev na sin mi u septemvri bese 18 mes i za nekolku saati drugo dete.
Ne mozam ni taka da mu dadam, a dvajca go drzime, se korne, zajduva od placenje, probav I so caska, ke lizne prviot pat I tolku.
Шише несака ли? Јас во 100 мл вода ставав линекс јуниор и го пиеше во текот на цел ден.Се смири набрзо од него.И мојата несакаше цела недела ништо ни да јаде ни да пие.Крв ви провериа ли?Да не е бактериски нешто