Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Со Мустела го бањав до скоро, сменив со Уриаж пред некое време и приметувам дека му ја суши кожата, а немаше сува кожа. И јас барам нешто похидратантно до убав состав и да не кошта бубрег, ама не знам што.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    11.401
    Биодерма маслената чини и нога и рака и глава ама според математиката шо си ја напраив најисплатливо оти најдолго трае. Со атопична кожа е моето и месеци наназад користиме маслени купки, Мустела не ми заврши толку работа како Биодерма. На акција е околу 1000-1100 ден 1 литро.

На Mumoftwo30, Splendor., Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    23.869
    Личи на стомачен. Смекта прашок за пролив, ако пие чај од кора од калинка, сушена. Денес давај компир варен, ориз варен, банана позелена, посни бисквити, гризини. Со помин.

@1209 јас за големиот користам цело време маслена купка Биодерма, тој има сува кожа. За малото користам Веледа со невен.
    @DaisyDoo така ја земам и јас на попуст и скоро цела година ја користам, цел го мијам со неа, глава, тело, газе, 6 години немам сменато, оти пробав да сменам по неколку миења јавува одма дерматит.

На Carolin. и 1209 им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.721
    Допаѓања:
    43.774
    Користев и јас Биодерма ама не бев нешто задоволна многу искрено. Ај баш ќе видам пак, сеа се на акција така да ќе ми се исплати вајда.

Јас за мене барам исто оти и мојава кожа по бременоста стана катастрофа, ќе ја користам и јас така да може ќе ми се исплати.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.702
    Допаѓања:
    7.998
    @1209 @Bella_Stella јас користам Corine de Farme од раѓање. Проблем со сува кожа никогаш немал и ми се покажа супер, а не е ни скапа. Целосно го бањам со неа и коса и тело.

На 1209 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    11.401
    Ако не ти одговара пробај друга. Гамарде имаат може нешто, ама сѐ е скапо за сува кожа, посебно овие наметнативе од матичните и кожните.
    За овие на Ценева првпат слушам, неам искуство, гледам со пристојна цена се

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    23.869
    Исто и биодерма млеко за тело, големо земам, по потреба мачкам кај него, ама јас редовно го користам за лице, преубо ми е лицето од него, меко :D

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.702
    Допаѓања:
    7.998
    Органска француска козметика е во прашање. Јас и мицеларната нивна ја обожавам. Предобра ми е.

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.969
    Допаѓања:
    18.394

Јас користам веледа. Се начекуваат на акција во пакет 3 производи, често ги има во зегин до кај 800-900ден. Купка и масло за тело.

@Bella_Stella @lackygirl
    Иначе вчера јадеше супа за доручек, ручек месо, со брокула, тиквица, карфиол, ченка, компир и просо, кросани 2 изеде од тие малечките на севндејс, вечера кришка леб, маслинки и краставица, не сакаше ништо друго. Бевме на гости после тоа касна таму 5-6 компирчиња, и некоја смока ништо друго.
    Во кола на кај дома мирен ептен беше јас мислев му се спие, само што застана мм почна да повраќа во малзови. Го истуширав, си спиеше мирно ноќеска, весел е и денес ама со проливов ме замисли. Сабајле кифла му дадов, варам компир сега.
    Имам орс дома за бебиња што се можам тоа да дадам?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.670
    Допаѓања:
    202.255
    Не мора да значи дека е од тоа, еве кај моево не претерував, спрејови ретко користев, аспиратор само додека не знаеше да дува нос, па крв му тече од нигде никаде, и од спрејчињата како септаназал и оперил. Од тие не ставам, користам спрејови што имаат ознака HA, со хијалуронска киселина, да не му се суши и оштетува слузницата на носот.
    Да порасне уште малку, па ќе му ги горат капиларите со премачкување со некоја течност (не ми текнува што беше).

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    752
    Можеш орс, и кај нас беше со исти симптоми стомачниот, педијатарор рече дека го имало многу сега. Течности и полесна храна, за 48 саати макс поминува. И пазете многу дома да не фатите, обично возрасните полошо го поминуваат. Не прашувај од кај знам

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    2.041
    @Carolin. Кога имаше моето диареа( се претпостави на вирус) но немаше повраќање пиеше: пробиотик за деца на Dr.Wolz пола кесичка дневно, електролити, млекото АД го сменивме без лактоза тој период зошто лактозата можела да иритира. Јадеше повеќе банана, компир, ориз.
    Можеш да даваш оризова вода (ориз да заврие во вода 3-4 мин).
    Го дававме и ова

Прикачени фајлови:

13. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Истата ја користам за големото. 1 л. го користам скоро година, а со него мие и раце + за капење

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    9.111
    Kaj nas sekogas e taka. Pogotovo streptokoka (nedaj Boze ) koga e zeleni portokalovi uzasni. I orl mi ima kazano cim pocnat da menuvaat boja bris.

Bioderma maslenata, skapa e da. Ama trae mnogu dolgo. Jas sekogas na popust gi zimam vo Zegin za nova godina, osmi mart, Veligden sekogas se na popust. Eve mojava ja koristam za dvajcata sekoj den do pola e siseto a ja kupiv na pocetok na godinava...taka da se isplati. Sin mi od bebe e so atopicen dermatit i nema sto se ne probavme za ovie godini osven Biodermata nisto drugo ne pomaga. Vo kombinacija so losionot atoderm nema utka. I kosa im mijam so toa nema gajle, bas citav taman i za skalpot da ne se susi.

На Bella_Stella и 1209 им се допаѓа ова.
  15. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    412
    А нема штета од масленава и ако е со нормална кожа?

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    9.111
    Nema. Kerka mi e so normalna koza super i e. Koga se porodiv vo Remedika na obukata za banjanje bas me prasa sestrata sto kozmetika sum zemala i kazav i rece taa e najdobra na pazarov. A i na dermatolog koga sum go nosela toa mi davaa. Mislam normalna kupka e ne e lek pa moze nemoze...

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    264
    Пред 2 недела исто мојот така поврати 3 пати утредента течна столица и после ништо

18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Не ми личи како да е од јадење, не јадел нешто специфично. Можеш орс да, губи течности со повраќањето и дијареата. Подобар е сега?

19. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    264
    Деновиве навечер лошо спие цело време прета само приплачува заби му растат а и 10ти скок е од што може да е?

20. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Ќерка ми има течна столица втор ден. Не оди често, еднаш дневно но е многу течна. Не се жали на болки а нема ништо друго. Пред 5 дена прими петовалентна вакцина 18+ што ја ставаат. Немаше никаква реакција. дали може да биде од вакцината?