Со Мустела го бањав до скоро, сменив со Уриаж пред некое време и приметувам дека му ја суши кожата, а немаше сува кожа. И јас барам нешто похидратантно до убав состав и да не кошта бубрег, ама не знам што.
Биодерма маслената чини и нога и рака и глава ама според математиката шо си ја напраив најисплатливо оти најдолго трае. Со атопична кожа е моето и месеци наназад користиме маслени купки, Мустела не ми заврши толку работа како Биодерма. На акција е околу 1000-1100 ден 1 литро.
Личи на стомачен. Смекта прашок за пролив, ако пие чај од кора од калинка, сушена. Денес давај компир варен, ориз варен, банана позелена, посни бисквити, гризини. Со помин. @1209 јас за големиот користам цело време маслена купка Биодерма, тој има сува кожа. За малото користам Веледа со невен. @DaisyDoo така ја земам и јас на попуст и скоро цела година ја користам, цел го мијам со неа, глава, тело, газе, 6 години немам сменато, оти пробав да сменам по неколку миења јавува одма дерматит.
Користев и јас Биодерма ама не бев нешто задоволна многу искрено. Ај баш ќе видам пак, сеа се на акција така да ќе ми се исплати вајда. Јас за мене барам исто оти и мојава кожа по бременоста стана катастрофа, ќе ја користам и јас така да може ќе ми се исплати.
@1209 @Bella_Stella јас користам Corine de Farme од раѓање. Проблем со сува кожа никогаш немал и ми се покажа супер, а не е ни скапа. Целосно го бањам со неа и коса и тело.
Ако не ти одговара пробај друга. Гамарде имаат може нешто, ама сѐ е скапо за сува кожа, посебно овие наметнативе од матичните и кожните. За овие на Ценева првпат слушам, неам искуство, гледам со пристојна цена се
Исто и биодерма млеко за тело, големо земам, по потреба мачкам кај него, ама јас редовно го користам за лице, преубо ми е лицето од него, меко
Јас користам веледа. Се начекуваат на акција во пакет 3 производи, често ги има во зегин до кај 800-900ден. Купка и масло за тело. @Bella_Stella @lackygirl Иначе вчера јадеше супа за доручек, ручек месо, со брокула, тиквица, карфиол, ченка, компир и просо, кросани 2 изеде од тие малечките на севндејс, вечера кришка леб, маслинки и краставица, не сакаше ништо друго. Бевме на гости после тоа касна таму 5-6 компирчиња, и некоја смока ништо друго. Во кола на кај дома мирен ептен беше јас мислев му се спие, само што застана мм почна да повраќа во малзови. Го истуширав, си спиеше мирно ноќеска, весел е и денес ама со проливов ме замисли. Сабајле кифла му дадов, варам компир сега. Имам орс дома за бебиња што се можам тоа да дадам?
Не мора да значи дека е од тоа, еве кај моево не претерував, спрејови ретко користев, аспиратор само додека не знаеше да дува нос, па крв му тече од нигде никаде, и од спрејчињата како септаназал и оперил. Од тие не ставам, користам спрејови што имаат ознака HA, со хијалуронска киселина, да не му се суши и оштетува слузницата на носот. Да порасне уште малку, па ќе му ги горат капиларите со премачкување со некоја течност (не ми текнува што беше).
Можеш орс, и кај нас беше со исти симптоми стомачниот, педијатарор рече дека го имало многу сега. Течности и полесна храна, за 48 саати макс поминува. И пазете многу дома да не фатите, обично возрасните полошо го поминуваат. Не прашувај од кај знам
@Carolin. Кога имаше моето диареа( се претпостави на вирус) но немаше повраќање пиеше: пробиотик за деца на Dr.Wolz пола кесичка дневно, електролити, млекото АД го сменивме без лактоза тој период зошто лактозата можела да иритира. Јадеше повеќе банана, компир, ориз. Можеш да даваш оризова вода (ориз да заврие во вода 3-4 мин). Го дававме и ова
Kaj nas sekogas e taka. Pogotovo streptokoka (nedaj Boze ) koga e zeleni portokalovi uzasni. I orl mi ima kazano cim pocnat da menuvaat boja bris. Bioderma maslenata, skapa e da. Ama trae mnogu dolgo. Jas sekogas na popust gi zimam vo Zegin za nova godina, osmi mart, Veligden sekogas se na popust. Eve mojava ja koristam za dvajcata sekoj den do pola e siseto a ja kupiv na pocetok na godinava...taka da se isplati. Sin mi od bebe e so atopicen dermatit i nema sto se ne probavme za ovie godini osven Biodermata nisto drugo ne pomaga. Vo kombinacija so losionot atoderm nema utka. I kosa im mijam so toa nema gajle, bas citav taman i za skalpot da ne se susi.
Nema. Kerka mi e so normalna koza super i e. Koga se porodiv vo Remedika na obukata za banjanje bas me prasa sestrata sto kozmetika sum zemala i kazav i rece taa e najdobra na pazarov. A i na dermatolog koga sum go nosela toa mi davaa. Mislam normalna kupka e ne e lek pa moze nemoze...
Не ми личи како да е од јадење, не јадел нешто специфично. Можеш орс да, губи течности со повраќањето и дијареата. Подобар е сега?
Деновиве навечер лошо спие цело време прета само приплачува заби му растат а и 10ти скок е од што може да е?
Ќерка ми има течна столица втор ден. Не оди често, еднаш дневно но е многу течна. Не се жали на болки а нема ништо друго. Пред 5 дена прими петовалентна вакцина 18+ што ја ставаат. Немаше никаква реакција. дали може да биде од вакцината?