@lackygirl @LizzyGrant Подобар е вчера, вкупно 7 течни столици имаше. Еве сабајлево е кашеста не е течна. Се надевам толку беше, ама пак ке го задржам на полесна храна денес. Ама гладен е мајко мила Ноќеска преспа на града. Сабајлево 2 кифли изеде и едно суво бисквитче.
Да и денес бар така да му помини, замисли мојов по 6 дена таква диета не да беше гладен, ко пуштен од затвор јадеше
Па вчера беше само на кифла сабајлето, компир варен за ручек, измеѓу изеде 2 бисквити и вечерта јадеше конфлекс. Од сабајле само ам ам прави и пред кујна седи
Можеш за ручек пилешко месо со ориз или супа, направи му пудинг со густин. Зелена банана, макарони со сирење. Печено јаболко, јаболко со гриз. Ако бара храна давај му, понуди различни опции, ќе прифати нешто штом е гладен
Супер сте чим со толку поминало. Полесна храна денес и утре и ќе биде добар. Нека си лапка да надомести.
Душичка бе. Толку трае вирусот изгледа. И мене и маж ми не задржа толку. Уште ден два лека храна јас би и плус пробиотик обавезно.
Му давам и пробиотик. Се галеше вчера малку повеќе ама одсабајле на најјако е пуштен сите играчки не сред дневна се и само вика нешто по негово
Позз мајки Детето ми е 1 година во понеделникот ми крена 39 темп бевме на доктор проверена крвна слика и мокрача уредна освен црп 70 Направен брис од нос и грло негативен,но заради високо црп препишано амоксиклав. Во вторник детето вади 2ка долу заб и крева темп во просек на 7 саати навечер мирно спие но сеуште плачи се нервира ништо не и се погодува само сака да спија. Дали е можно да вади и други заби веќе незнам шо да мислам, антибиотиков досега не видов бенефит од него
Во неделата ми крена тт 40. Пред тоа му правев брисеви излезе бактерија во носот. Лечевме локално и после тоа завршивме козле со црп 30, леу 21 и докторите ни направи ја прием. Веќе е под антибиотска терапија. Му направи ја ртг, имал, колку имал не знам. Моментално е чист и му најдоа шум на срце. Денес си отидовме, со даден антибиотик дома да се допие...
Еве убаво објаснување за ЦРП-то кај децата. Забите се башка проблем, од нив не е покачено црп. Немирното спиење е зошто му е тешко, болно е. https://deca.mk/edna-nedela-ostana-...o-ne-saka-da-odi-vo-gradinka-shto-da-pravime/ Општо правило ми е - ако после три дена антибиотик нема подобрување, го носам на контрола детето пак. Подобрување не значи да нема температура ич, ама да видам дека температурата почнува да снижува, кога ќе ја спушти со лекови дека поспоро ја качува пак, дека не тоне во сон и е изнемоштено, и сл.
Amoksiklavot e slab antibiotik, pogotovo na tolkavo crp. Odnesi go na kontrola i baraj pojak antibiotik. Zabi nemaat vrska so crp. Deteto ima bakteriska infekcija, nekogas brisevite mozat i negativni da se.
Zlaten stafilokok e staphylococcus aureas MRSA, a samo staphylococcus aureas e obicna stafilokoka. Mrsata e opasna samo ako se fati vo bolnica kaj lezecki pacienti inaku ne e ama e dosadna zosto tesko se leci. A obicnata stafilokoka (znaci ne mrsa) e normalna flora kaj sekoj covek se leci samo koga ima simptomi. Koja stafilokoka tocno vi ja pisuva vo rezultatot? Zosto ne se raboti za ista bakterija, tuku dve razlicni se. Ako guglas staphylococcus aureas ke ti izleze zlatni stafilokok ko sto si pisala pretpostavuvam si guglala pa zatoa prasuvas.
Ако фатило на болница при раѓање, нека повторат брис прво. Со помин само, лошо што одма со антибиотици ќе почнат. На првото дете Мрса му покажа за 3 год, после одма направивме пак и беше ок, оти немаше никаде лежено на болница чудно ни беше. Спојлер: Брис мене лани после пораѓај на пап ми испадна ХПВ па типизација правев испадна се во ред, дека не е детектиран никаков вид на ХПВ, свеста ми се зеде, се прават грешки и нив чоек ги испитува, секој можи дс згреши, затоа за некои дијагнози се прави пак, посебно кај толку мало бебе, јас би повторила прво брис
Направи ја брис, терапија има да мачка маст во ноздри, па после недела дена брис. А чекај, на болница се закачува ли?