Ne saka ni sise, dovcera kolku tolku piese denes ic, a infuzija primi, mislev ke se opraj. Ispitaa krv, leukocitite I crp se ok, pa rekoa deka e virus
Знам дека се нервираш многу ама таков е вирусот, и јас со ќерка ми го пројдов после Нова година, исто не сакаше да јаде пет - шест дека, ама барем чај и вода пиеше, како што вика џој стави линекс во водата или чајче. И кај нас едвај се смири проливот немаше тт ама газето лом и беше, на крај се смири со сируп ентероферил.После се врати во нормала па неможевме да ја сопреме од јадење
@coconaut не се откажувај,кога ке биде смирен тогаш,залажи со нешто некоја играчка,песнички некако пробај прави нешто мора да пие течности.побрзо нека мине.
Од инфузијата да не не му се пие? Мојава кога прими инфузија неќеше течности (си мислев што ќе и правам ако не пие,ќе дехидрира), ама за 2-3 дена се врати во нормала, почна да си пие. Сега дури погоре те прочитав, па да се редактирам. Внуче од страна на мм исто цела недела и водата ја повраќаше...по неколку капки електролити на јазикот му капеа...инаку немаше шанси се повраќаше.
Како е денеска? На инфективно истото што ке го правиш и дома ке го прават, односно ништо.. само инфузија по потреба ке прима и толку. Сум лежела таму не е толку страшно ке те стават скроз сама во соба, но не е и сјајно.. за чисто чисто е, чисти посебни вециња секоја соба има...Давај со сила некако се, ако не бива носи го бар инфузија да прима за да го крене малку... Копрокултура направивте?
Decki pak virusi li pocnaa? Eve mijava e bolnicka kacinpreska 39.3, i dadiv daleron pa simna nekade 37.5 sega ja istusirav so placenje edvaj pa da ja legnam. Samo nokeska da ne kacuva odvaj go pie sirupot.
Fala bogu podobar e za nijansa, vcera nemass proliv I izede edna supa so molenje I piese ors na hip. Deneska idzede I malku oriz I banana. Seuste e omalaksan I poveke spie, no se budi cesto, bara celo.vreme da e do mene, ne me ostava do wc da idam. Ne napravivme drugi ispituvanja osven krvna slika I crp, no pretpistavuvam deka e virus, bidejki I maz mi go fati otposle. Se isusi kutroto detr, rebrata mu se gledaat
Nikogas ne sum stavila cepce Go ispi nekako. Kuti pomina so 2 pati tt do 39 od vcera vecerta navaka nema kaceno. Me nervira sto ne mi dava da ja inhaliram a ic nemav problem so toa duri sama varase. Sto i bidna sega neznam a epten mi pomagaa inhalaciite
Мене од сирупот ми повраќа, па затоа секогаш чепче ефералган ставам. Верувај полесно е. Не ни приметува. На менување на пелена го ставаш и толку. А со сирупот ни е хорор. Држ не дај, го држиме, бутаме шприцот хаос.
И јас сум како тебе ...прв пат на болница пред 2-3 недели инфузија кога примавме...сестрата ми кажуваше колку да го пикнам внатре пред едно чудо народ .
Толку значи, повеќе од три дена неможе да оди во градинка.. тие три дена фаќа се можно и по лекари после. Од вчера до сега се истура од повраќање, се исцеди детево.. голтка вода и ја повраќа. Освен вода се друго со сила му давам со шприц, електролитите ги плука и веднаш нагон за повраќање... Има пролив, веќе почна и вода да кака, рачињата му се барут суви :/ Незнам дали да чекам 8 саат за кај матичен или да одам некаде на дежурно...
Of dusa bre se izmaci tvoevo. Neznam sto da kazam ocigledno se vo pravo pedijatrive sto vukaat ako imate moznost cuvajte gi doma do 3g. Togas veke im e pojak imunitetot. Ubavo e da se so deca ama pak ova razboluvanjevo utepuva. Eve kaj nas samo sto trgna golemiov vo skolo malovo se podrazbole, sigurno zakacila od nego ama on ima pojak imunitet i ne go kutnuva odma. Ama fala bogu i kaj nea brgu pomina. Ajde polesno i pobrgu da ozdravi cuvajte se
И ние бевме исто мариз,лани во мај и после во септември кога го праќав,3 дена оди а месец ипол болен,и толлку беше градинката.Значи детето не е спремно да оди,остави го да се зајакне,има време за во градинка.
Треба време како и да е. Јас ја пуштив на 16 месеци и исти бевме, трчање по дежурни клиники бар еднаш месечно. Веќе оваа година (од септември наваму) сме подобри, не дека не се разболува, но само настинки кои ја држат 3-4 дена. Кој има можност нека ги остави децата до 3год. дома, а кој нема ќе се помачи малце
Два ипол месеци не одеше абе здрав прав.. во средата почна и еве пак одма се разболе.. ова беше последна шанса на градинкава...
@mariz kako e maliot? Stom povraka podolgo od nekolku casa odma nosi go vo bolnica, bidejki taka najlesno dehidriraat.
Бевме сабајле во 9, зашто преку 12 пати за 8саати повраќаше, беше дехидриран примаше инфузија, ја оставија канилата на раче за да прима и утре сабајле. Ова е истиот вирус што твоето го фати изгледа :/ Устето, каките, мокрачата мириса на ацетон.. оставивме и измет да испитаат. Него кажи ми некоја алергиска реакција имаше твоето? Како пликчиња се појавија на лице, како комарци да го искасале и сами се повлекуваат за некое време, па нови искачаат и се повлекуваат.. ситни ситни точки подуени...