Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Ние имаме една игротека, ама јас не го носам оти последен пар не можев да го спасам од тунелите. Таа е за поголеми деца, ова моево страв да се немало, ми избега и еден саат го бркав низ тие ластиците, ортомите и душеците, после тоа реков крај ти во игротека, само паркови.
    Може прави разлика дека нашево е прво дете во друштво на мм, и другарите на мм секаде го мкнат со нив, а они секако дека одат во кафани и кафичи, сигурно не у игротека:D јас со моите другарки правам домашни средби оти сите сме со деца.

Луѓе не е можно ова, додека не сакаше да спие и брлавееше околу мене јас зедов да читам оти не сакам да вклучувам тв и да држам телефон дека во последно време станува напорен со барање да се гледа себе на видеа. И си седам јас читам и он израдуванн целиот, мама с, ми вика, прво не го разбрав, потоа пак покажува на корица позади, вика мама геј бука с, вртам позади на корица буквата С во насловот на книгата…
    Заспа сега додека му читав Карлоз Руиз Зафон:D
    Ќе ме продаде детево скоро изгледа.

На strelec231992, Lavender13, lackygirl и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.243
    Уште не и ставам перница. Некогаш кога спие до мене ми се мести на мојата перница, ама тоа е исклучок. Исто и кога и тече носот ја ставам на перница поубаво да диши и да не и се собира секрет во грло.
    Мислам да почекам уште малку пред да и ставам некое перниче, ми е страв дека нема да и ја погодам, а она уште не знае да се искаже до толку.

На Lavender13 и 1209 им се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.866
    Допаѓања:
    18.020

+1 за во кафана живели знае уште пред да оди и збори и тоа е "лилилииии" не јаде и не пие додека не се направи лилииии :rofl:

Едит: @Lavender13 нас Ласко на ортопед ни рече до 2 години обавезно да спие на рамно, а после тоа да го оставиме сам кога ке посака, не да го нудиме да спие на перница.
    Освен кога е болен и не може да дише или кашла тогаш и јас ставам перница

Последна измена: 2 декември 2024
    На Lavender13, lackygirl, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    400
    Кај нас играше ножицата. :| Морав, не можев веќе да и ги гледам шишките во очи. Шнола држеше по 10 минути само.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Моето прави живели, јас со кафето кое е пец пец :D а тој со чашата вода
    Такви глупости одма памти, а да го тераш бои, броеви да учиме, одма фаќа пат (facepalm)
    Туку тамам си помислив дека престана да кине книги, денес фати и ќе ја разлепува корицата на трите прасиња.
    Како да му ја тргнам таа лоша навика. Значи устата пена ми фати од зборање и не прифаќа и си тера по негово.

На Splendor. и lackygirl им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.821
    Допаѓања:
    23.616
    Пак тт ноќеска ;( веќе ми се вика на цел глас, ми се пишти, во 3 цицаше и го фаќам гори, 38.6 имаше, почекав до 4 и пол и му дадов парацетамол, па во 5 и пол спушти и заспа :( стана во 7 плачлив, тт 37.3.. Аман, никаде нема појдено, не е мешан со деца, само дома со брат му. Тој е добар нема ништо, од заби до 38,6 не верувам да е. На работа сум до 3 па после кај матичната да одиме.

7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    Купи му книга со стикери штом сака да одлепува/лепи. Тоа може да му држи внимание.

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Ма намерата е да се искини. А ова е таква како со гума на рабовите и сака нив да ги извади. Има цел не дека не, ама не убава. Не ми се допаѓа ич што е таков. Ама моето зборање баш нема ефект.
    А ќе пробам таква да му земам, фала за идејата.

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Ох мами, вие баш заглавивте со вируси, настинки. Да биде добар кога ќе се вратиш од работа (fingers)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Мајки, планирате да украсувате елка? Јас се уште се мислам каде да ја ставам да не може синко да ја фаќа, и дали да украсувам воопшто. Тоа има да биде хаос ако му е достапна. Има да биде капут елка :rofl:

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.821
    Допаѓања:
    23.616
    Јас украсив неделата, воопшто ја нема фатено досега, само поминува покрај неа и се чуди, вчера имаше обиди да фаќа ама брат му не го остај :D и така помини замини си прај засега. А секаде отвара се превртува баш ми е чуден сега :D

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    Да ќе китиме оваа недела, не верувам дека ќе вади, може да пипка ама нема да вади, послушна е, а и со дада немав лошо искуство. Ги галевме лампионите и долу имав под елка играчки како снешко ставено и со тоа смееше да си игра

На lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    Мене ме интересира дали имате мали масички во дневна оние кауч маса? Ние трнавме за да не се удри као ама сакам да вратам, ми фали едноставно, само пуст страв глава да не си расцепи..

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Лани ги фаќаше лампионите кога ќе го однесев кај елката. Ама оваа година сам ќе си оди кај неа хахаха. Како што е огромна малку ми е страв да не се повреди ако ја дофати. Синко ти е дете, тоа што не смее, како да му имаш кажано да оди фаќај таму (facepalm)
    @Bubish26 мојот е многу непредвидлив. Може ќе ме изненади со тоа што нема да фаќа, ама јас некако очекувам спротивно.
    За масичка, и јас ја имам тргнато. Да може да си трчка, игра. Кога ќе ја вратам не знам.

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    77.102
    Јас имам, не ја тргнав. И со големите ја имав оставено, само некогаш ја тргнав во некој ќош за повеќе простор.
    Ела да се гушнеме :hug: И моево е пак болно, пак истото од минатиот пат, пак Панцеф и инхалации. Моево до 39.2 одеше, изгоре.
    Нека им поминува со лесно само :l:

Од што не сум одморена и спиена, страшни вртоглавици имам денес. Прееска во кујна така ме занесе, ќе паднев за малку.

И јас се мислам за китење елка, еднаш сакам, два пати не. Ама до сега не сум прескокнала година, и со големиве китевме обавезно и не сум имала фрка, не ми фаќале никогаш, не ги влечело :D

16. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    1.811
    Да имам, не ја тргнав воопшто.

На тема елка, лани имавме и супер поминавме. Не му забранував да ја фаќа, напротив, го учев да ги фаќа лампионите, ама полека. Оваа година сам ми бара елка да накитиме и многу сијалички да сме ставеле :)

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    Ох епа ние со големата имавме лошо искуство со масичка и ја трнавме сега пак за секој случај, оти не навикната на масичка се ми се чини дета ќе лупне дирекно на неа

18. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    1.811
    Јас дека не ја тргнав, навикнат е на неа. Само имам ставено штитници целосни.
    Кога учеше да оди супер му се погоди, кружеше околу неа и таман му идеше на пола простор да се придржи за да се префрли на комодата кај телевизорот.
    Моментално најмногу тој ја користи. Цела е исполепена со стикери, најмногу сака да јаде на неа. Јас редам чинии на трпезариска маса, тој неговата чинија ја префрла на малата масичка. Си зема столче и вика јас тука сакам јадам.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.866
    Допаѓања:
    18.020

20241203_122927.jpg

Не масичка, маса направена од вредните раце на маж ми, не се помера иако има тркалца претешка е, корен од дрво е, па сушен, не знам што таму правено. И како он ја праврл ние сеа да ја вадиме, а и да ја вадиме сите комшии ни требаат. Бонус има стакло одозгора, па му купивме риба на бебо и таа седи на масичката пошо сака да ја глеа господинов мој. Ама генерално бебо до сега се има 2 пати опнато асално да му остане модринка, само му велам пази ама и одкако се удре последен пат и он е претпазлив се вртка околу неа, ама пажливо.

На 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Кога читам вака, и само си велам леле ова моето како брцнато у струја да е. Риба на масичката и да ја гледа.... Ќе се качи на маса за да ја фати рибата мојов :rofl:
    Јас тргнав масичка. А кај мајка ми ова се дешаваше, напикан внатре или качен на неа беше.
    Само на високо да е. Ама тоа се гени... Плукнат на мајка... Јас имам паднато на негова возраст од тераса, од што сум се качувала кај стигнам (facepalm)

Прикачени фајлови:

На Bannana, 1209, atz1995 и 2 други им се допаѓа ова.