Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    23.864
    ...
    Лесни чекорчиња :)
    Исто мислам, за елката, затишје пред бура :rofl: еве и кај нас од неделата е и уште нема реакција, сијалички не ставив па и тоа не го привлекува. Денес имаше интерес за еленчето до ТВ што го ставив ама му реков не па ја тргна раката, ако фаќа тоа го кревам оти е цело како со светки и да не ги земи да ги јади :worried:
    Нема тт од сношти, што ќе беше ова. Ама не јади, поќе цица, 3 ките да не се на пат.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    7.993
    Лесни чекорчиња, да оди цврсто низ животот и да реди успеси.

На Giiirl23 и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    @Panovic @Ceneva
    :hug: :hug:
    Тука сум, понекогаш наминувам да читнам набрзина во темава, време не ми останува да пишувам :drunk:

На Panovic, Carolin., Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.316
    Допаѓања:
    20.653
    @lackygirl како е малиот? Еве го и ова моево се разбуди од дремка со 38.7 ќе се убијам значи веќе! Дома е чуван после антибиотикот еве цела недела, со деца не се мешал, што е ова веќе?! Синоќа лошо спиеше, буден беше од 2 до 5 ипол и сакаше да си игра, а претходно се превртуваше во сон и спиеше многу немирно. Од сабајле слабо јадеше и одма видов дека нешто се дешава. Сега со туширање ја симнав до 37.8 и јадеше како храна да не видел. Немам сила веќе жими се. Од денес требаше на градинка да почне, ама не го пуштив зошто ноќта беше турбулентна и си реков ај утре, ама очигледно ни утре нема да е. :drunk:

На 1209, strelec231992, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    7.993
    Правевте контролен брис? Имавте бактерија или помешав со друга членка?

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.316
    Допаѓања:
    20.653
    Не ми кажаа да правам контролен брис.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Обавезно контрола се препорачува 7 дена откако ќе заврши со антибиотикот, јас најчесто чекам 10 дена.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    7.993
    Може кај деца и по 5 дена од антибиотик. Тие се мали побрзо се чистат од антибиотикот
    @Bella_Stella треба контролен брис, за друг пат да си знаеш ако предходно бил позитивен на нешто. Има и голема веројатност да се нема долечено и сега пак да качи температура.
    Ама тоа се само предпоставки. Прати го па ќе видиш дали треба да направите додатни испитувања.

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    23.864
    Нема тт добар е само што не јади баш, поткаснува цел ден ама не да се најади... Не бевме на доктор матичната рече нема потреба ако не кревал пак, ама пусти страв, немам ни верба веќе во неа.. Како и да е ако крева пак одиме и тоа е.
    Оли како сте вие, ве нема

10. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    857
    Ние си закачивме аденовирус изгледа. Поткашлува веќе неколку дена, од вчера е со конјуктивит а од сабајле засилена кашлица. Бевме до козле, црвено грло и почетен бронхит, ни дадоа инхалации. Некоја од мајките спомна дека го имаат поминато, совет освен тоа како друго да го крепам? Давам чај со кромид, чистам нос, мачкам фитобалм на гради, витамини тоа секако и пробиотик. Исто многу гасови има цела недела, како да му олеснам? Нема раат, една недела у градинка сврза и сега две недели дома ќе биде..

11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    7.951
    Od kade e sisheto?

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    23.864
    Со помин, лошо ние, прво така почна, конјуктивит, па мала кашлица па пнеумонија, па 5 дена венски антибиотик, после панцеф, потоа пролив и дехидрираност и 4 дена лежевме на болница примаше по 2 инфузии првите 2 дена после по една, имам пишено пред 3 недели.

13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    18.390

Од Тунис му го донесе брат ми летото.

Дали сите деца колективно решија да не спијат? Има ли некој скок на 16месеци, ја избришав апликацијата да не се змарам ама 4ден како пред 11 не можам да го заспијам или да му кратам дремка на пладне спие од 12 до 3 во глобала. Не можам веќе, лежи се врти, се тепа, збори кинески па станува да скока, заспива ко на прекидач да си го исклучил во секунда ама секоја вечер од 9ипол до 11 сме на спална и се бркаме да не падне

Последна измена: 4 декември 2024
    На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  14. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    857
    Ми текна дека пиша, се надевам нема да поминеме толку лошо, ќе го носам на два дена на контрола па ќе видиме како ќе биде. Вака крвта не е лоша само леукоцити покачени, пие вода чај сок му давам да не ми дехидрира. Имам уплав од пневмонија имаме лежено во козле 20 дена пред една година, не сакам ни да помислам на такво нешо затоа го носам почесто на контрола кога кашла....

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    159
    Посебна е, еве ја. И баш сега прочитав позади пишува дека може да предизвика алергиска реакција. Изгледа друга ќе барам.
    IMG_20241204_232352.jpg

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    43.773
    Има темперни бои за деца кои се безбедни и се мијат и перат, не знам на која марка беа последно што гледав за моево, ама има.

Инаку сигурно децата нешто имаат склопено, некој пакт, и моево од 8-11 е молење да спие, секојааааа вечер, а не спие касно, не спие многу на пладне, не е преморен, не е доволно изморен…не знам веќе ама скроз ќе шизнам кај и да е. Јас спијам он полудува до мене, па и станување во сред ноќ со кошмари секој ден, синоќа стана со плачки мечка вика мечка. Си мислам викни ја да ме изеде.

Ужас е благ збор за хоророт секоја вечер за спиење.
    А денес и на два пати дијареа имаше, не е јаден саглам си денови, ништо не јаде, ама кога велам ништо, луѓе ништо. На макарони со кечап живее. Ми се плаче кога доаѓа време за јадење, ми се вришти.

На lalinda, kozuf, Carolin. и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    24.837
    Ние вечерва ја накитивме елката, типката не покажа интерес ни за лампионите уште пред да ги ставаме :^) нити ја погледна елката, а баш овие денови кога ќе видеше надвор некаде елка или дедо мраз ми покажуваше. После 2 саати на сред соба елка, она имаше блага реакција као ококори очи среќна и ми ја покажа, толку. :?:

Луѓе ја не можам да ви опишам колку смешно игра, профи сиртаки :rofl: а слушне музика и почнува, среде маркет шоу им прави.
    Оди на нокширче седнува и моча ( во памперс или кака) и ми кажува ама не и да се соблече, нема ни најава дека тоа ќе го прави. Искрено мене ми е мала за одбикување и не можам да ја замислам со гаќи хахах такво минијатурно со гаќи, па ќе пукнам од смеа:rofl:

На 1209, Bella_Stella, Carolin. и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    412
    Мојата е 17 месеци и еве 4 ден како заспива на полноќ. Полноќ. Не знам кај се наоѓам. Дремката не ѝ е подолга од два часа. Вчера се разбуди и 14.45 од дремката и сепак остана до полноќ. До 23.30 си игра активно како преку ден. Што се случува?

На 1209, Carolin. и strelec231992 им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    24.837
    Регресија имаат тие 17-18месеци. Според моево, нај ок се покажало станување 7:30-8, дремка 12:30-1 до кај 14:30 максимума, па 20:30-9 спиење. Ако стане покасно од 14:30-15 пиши пропало. Иии ако и се смени некоја рутина во текот знае да поремети и заспивање.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    6.244
    Дојдов набрзина да ве ѕирнам и ве прочитав за елката. Веќе една недела имаме и жива е уште :party: Уште на украсувањето беше весело, ги вадеше лампоните од кутија и викаше “бааам бал (топка на германски) пола ги скрши. Ама по 3 дена 24/7 зборување и приказни за елка како ќе плачат животните ако немаме, сега оди накај неа вели “неее тис (така вика место неговото име) лаво паче” и си прави сам браво со рацете :rofl: Пресмешен е, ама се радувам што ќе имаме елка и секакви тракатанци, кристмас муд ме дрма јако :inlove:

На 1209, Giiirl23, Splendor. и 5 други им се допаѓа ова.