Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    За ќерка ми се готви одделно се уште, но бидејќи и во нашите јадења нема зачини ниту запршки (малку хималајска сол ставам само) и давам да јаде ама како плус , после нејзиниот оброк.

2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    nema li nekoja etiketa na jorganceto na kolku moze da se pere?

3. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас на 30 ја перам ако е чиста, а еднаш ми ја извалка со каша па морав прво на рака малку а потоа на 40 ја ставив и досега сум немала никаков проблем

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  4. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас ги перам на 40 степени, за програмата за обоени и ништо не им е.

5. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Баш деновиве се вративме од одмор и бидејќи носев со мене и креветче и оградичка (да си се чувствува синко како дома:) ) и јас ги исправ на 30% со центрифуга 1000 обртаи-мих програма.

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво мајки,
    Итно ми треба ваш совет, син ми е веќе 14 месеци а сеуште го дојам.
    Пред два дена не сака да цица ме одбива сам, вчера кога се вратив од работа со зор додека спиеше само од една града цицаше 2 минути и од тогаш не приваќа да цица ич ниту во сон ,категорично ме одбива.Јас рачно се молзев малку да се олеснам зашто многу ме болат и печат градите и рбетот све.Ама се плашам да не фатам некој мастит а вака ми е многу жал да го одбијам имам млеко и ми изгледа сеуште рано.Сабајле пред да тргнам на работа цел час го молев ама никако не сака да фати града, не знам што да направам изгледа ќе треба да пијам терапија да престане млекото.
    Вие што пиевте да престане млекото, како ги одбивте?

поздрав ;)

7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Mamicki sovet.Sin mi e godina ipol i si jadenjevo mnogu mi namali.Ajde nasabajle porucek ovosje da recam so lazenje ke izede se koga ke stasame do rucekot se borime i mora da imam poveke nesta napraveno ako ne saka od ednoto nudam od vtoroto pa na kraj od tretoto i se na se ako kasne po dve tri lazicki .Vecera obicno davam cokolino ili na nestle zitarki.I preku denot kako uzinki biskviti pudungce ovosno jogurtce....mleko pocna poveke da mi pie ako pred eden mesec piese samo po 250ml sega pie po 750.sovet okolu rucekot

8. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Zemi stegni gi gradite so marama jako. Izmolzi se primer denes dva pati, utre ednas pa posle po ednas na dva dena. I postepeno namaluvaj odmolzuvanjata. I koga ke se odmolzuvas nemoj do kraj kolku da ti olesni. Mene na ovoj nacin za tri nedeli mi prekina. Bed apcinja, gradite postojano strgnati, povremeno vadev marama kolku da odmoram

На karak и slimy им се допаѓа ова.
  9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Да ама јас преку ден сум на работа не можам да носам марама, само дома кога ќе одам да пробам.
    И јас не сакам апчиња многу ме боли желудникот после хормоните кога пијам исто така и главоболка имам и промена на расположение.
    Сепак ви благодарам многу мајки :*

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Vrzi si gi gradite i stavi si prsluce jas taka odev vrzana pa ic ne mi cuese kratok period e za tebe podobro nikako nemoj so apcinja ne e zdravo poslusaj go sovetot of feminkite pogore i mene so steganje mi prestana i so odmolzuvanje so mlaka voda

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    588
    Малку на друга страна ми е прашањево, ама не знаев каде да пишам. Треба да патуваме едно 6 саати со автобус со дете 13 месеци. Ќе патуваме ноќе па се надевам дека ќе спие и нема да има проблем.Но рекациите од страна „како сум можела да се нафтатам на нешто такво“ и слично почнаа да ме загрижуваат....

Да не имате искуства со патување со деца на таа возраст, совети, дали повраќале, што и дали смее нешто да им се дава за повраќање и слично.

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Ke si prasas maricen sto i kako da mu dades pred trganje. Ke dobies dobri soveti. A na okolinata sto i e dr rablta osven da zbori. Nas 2 god dr. Ni prepisa pred trganje bedoksin i po pat nikako mleko. Napraj si termos litro caj i ako go dois doj go. Ama ete nie sme pogolemi a sekoe dete e razlicno taka da samo sovet so maticen

13. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    588
    Фала многу. Матичната нешто не беше воодушевена од моментот да му дадам нешто, така да ништо не ми препорача. Инаку не цица, и не пие млеко ноќе така да за тоа не му ја мислам. Само вода си пие ноќе кога се буди....

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Ok prasaj sovet i od nekoj drug ako ne ja smetas za ok. Moze i od faktot sto e malo smetaj deka moze da bide vozbudeno od samiot cin a i ti ete pred trganje edno bedogsince zemi si cisto da se potsmiris da ne te oseka deteto vozbuda drn drn. Nas ni prepisa bedoksin zatoa sto deteto e temperamentno ama super plminavme na dolg pat so kola

15. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Sinko tri cetiri nokji so red mi se razbuduva vo 03.30-4.30 kemka, nervozno se vrti, prevrtuva, i se vo isto vreme... Zabi da mu se... Drugo... Se slucuva kemkanjeto da e proprateno so placenje ama ne mnogu.. Nekoj so slicno iskustvo?

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.794
    Допаѓања:
    325.208
    И кај нас беше така 2 вечери и потоа излезе двојката долу :)
    Може е и запче

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.432
    Допаѓања:
    250.611
    Мајки компот како правете на малите, сакам да без шеќер, ама со што да го засладам?
    Синко пие од оние купечките сокчиња, нејкам такви да давам, па затоа компот му е мајката.
    Со маџун ќе биде ли?

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Шеќерот е конзерванс, го држи компотот да стои.
    Имам слушано од мајки дека и без шеќер стоел ама мене ми е ризик.

Со маџун нема да го биде за да стои, маџун може во шишенцето или чашата пред пиење да му ставиш.

19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.632
    Допаѓања:
    35.235
    Јас лани правев компот без шеќер. Пола тегли беа добри, пола расипани.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.432
    Допаѓања:
    250.611
    Значи ќе мора шеќер.
    Баба ми го прави со натрен.
    Нејќев шеќер ама ќе морам, сепак поздрава варијанта е од купечки сокови.
    Се мислам да замрзнам овошје и да вадам и варам, ама велат се губел вкусот и не бил толку сладок компотот како сварен во тегли.