Колку дена ви траеше? И дадов чепче, сега се смири. Желудникот и се надразни, жолто повраќаше. Дали да очекувам пак исто по поминување на дејствово или ќе се смири? Какво ти е искуството? Немам памет веќе..
Ако повраќа пак и покажува дехидрираност неками дадат инфузија. Моето имаше стомачен на 8 месеци и ради мањак кг не можеше ништо да прима освен инфузија. Ако има доволно кг големава има испиено апче некое и како нова сњ врати од болница. Ладна вода само голтка по голтка на 5-10 мин да пие, ете електролити ( моиве не ги сакаа), сува храна ( варен компир, ориз) без зачини малу сол, млечни производи и сок никако
Два или 3 дена од кој само првиот повраќаше 3 пати едно по друго о после само диареа имаше и давав електролити по малу со лајче, чајче, пролајф пробиотик и нулсвовит капки 3× 10 капки мојата е 23м, матичната ми рече ориз со морковче, грицки, соленки, а ако не сака електролити супа од коцка да и давам ама не и дадов пошто пијаше електролити, кај нас само првиот ден беше пострашно после и поминвеше.
Обично ми кажаа дека трае 24-48 саати, кај нас беше 1 ден кај детето и 5 кај возрасните. Само внимавај да не дехидрира, ќе помине мајка. Џабе е ама да речам да пазиш на хигиена и контакт со повраќаниците да не се разболиш и ти.
Ох. Се намачивте. Ако е дозирањето како пулмикорт, 1мл пулмикорт ( ампулата пулмикорт е 2 мл ) и 2 мл физиолошки. Едит: сега гледам ти пишале веќе
Лошо мама. Многу се будеше со кашлање, морав во 2 ноќеска да му правам инхалација само со физиолошки, барем малку да му олесни. Сега се мислев да го шетам на ладно, ама врне. Он вака си е свеж, јаде, нема температура. Ама гласчето е зарипнато и ноќеска плаче зошто не му е јасно што се случува и тешко му е што кашла.
И вие со ларингит мака имате. Пулмикорт гледај да имаш секогаш дома. Мене тоа ми е лекција и од матичната, а и од братучетка ми, исто внук ми страшни напади имал како помал, до воздух не можел да си доаѓа. Облечи го и на тераса поседете 15 мин,на ладен воздух,кога веќе не може да прошетате.
Па добро, таму тоа може даваат. Овде за ларингит пулмикорт даваат. Која е разликата стварно не знам да кажам. Добро битно е да имаш за брза реакција секогаш дома
Да да, секогаш имам. Минатиот викенд и јас имав Ларингит, мене ми помина со две ампули. А шо има па тука. Значи да си најдам некој да ми донесе од Србија, очигледно е склон на Ларингит.
Не знам дали даваш и лоратадин. Нас матичен и тоа ни дава за ларингит. Наместо физиолошки можеш синомарин ампули како појаки ако му е затнато носето.
Prva apteka posle granica vo Presevo, ako ne ti se odi podaleku Vranje na primer. Vo sekoja apteka ima davaat bez problem. Pulmikort e najdobar za inhalacija.
Ти си од југот мислам. Во Грција има пулмикорт, јас ода таму набавувам. Само знаат да нудат еден нивни грчки како замена, ама пулмикортот мислам дека е подобар. Во локална аптека кај што купувам секогаш, ми кажаа дека кортер не се произведувал повеќе,пулбиен е замена сега.