Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.376
    Научна фантастика ми е да ја заспијам, а да не и дадам да цица. Па тоа ќе биде борба со лав.

На 1209, lalinda, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.498
    Допаѓања:
    7.738
    И јас мислев дека ќе биде така, ама ете си најдов начин, нишкав неколку дена, сега пак легнати на кревет прашувам која песна, тој одговара и пеам го гушкам и заспива. Пробува, брка во блуза и знае рачето да му остане во блуза и да заспие. Ама јас не попуштам, почнав и назад нема. Веќе цела недела заспива без цицање. Ама ноќните подои тешко ќе биде. Јас со нив ќе имам мака.

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    17.804

Најдобронамерен совет немој стрес да му правиш и со друг, ист беше мојот, освен со татко му со никој друг нема заспано и тоа заспива со мм одкако не цица пред спиење. Јас а легнев после се вртеше во мене и ке се шмугне со главчето на цице. Крати подои, почни барем за дремка започеток да заспива без цица, па по некое време за ноќно. Па после и ноќните. И поголем е плус, повеќе разбира.

На 1209, Ceneva и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    17.804
    Спиеше и цивкаше во сон. Стана, а заспа во 12ипол ако не и покасно. Не е доспан, еве го во мене пикнат не мрда, темп 37.5 има што е сега оваа. Пие сируп за имунитет божем, ау налет. И чудно на уста ми диши некако (facepalm)

5. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.931
    Како осеќаш дека има темп забележувам многу често дека забележуваш такви работи дали онака рандом мериш или е стварно жежок.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    24.048
    Јас само знам дека не е до цицањето, туку до блискоста и навиката со тебе. Бар во наш случај еве 2 примери. Н престана со цицање и продолжи со мене да се успива, јас морав на 2 дена да дојдам Австрија и да не ја малтрерирам со мене прв пат остана со татко и и цела тајфа од негова страна за на помош. Дење занимации момичето не осетило баш дека мама ја нема, иде вечер тоа лупање глава од паркет првата вечер, втората плачење без лупање ама се помирила дека тата е тука и со него ќе спие и со плачење заспала.
    Втор пример веќе 3г момиче одиме со маж на свадба, само што послужија јадењето звони телефонот идајте, на Н и се спие урла вика се треска по мајка е и кажав на телефон дека идаме и се смирила ама не заспала, само што влегов дома ме гушна и легна да спиет. Така да, и да го одбиеш тебе ќе те бара.

Така да, никој не ни е крив што од мали не им ги остававме. Еве 5г ќе прави и велам оди со тата во Мк малце, нема шанса.

Последна измена: 26 декември 2024
    На 1209, Carolin., Sun&Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.498
    Допаѓања:
    7.738
    Јас кога го допирам на слепоочник одма знам дали има темп. Не ми треба топломер ни за 37.3
    А секој ден си го милувам и бакнувам таму само ради тоа, проверувам на некој начин. Мм ми вели нема ладни му се образите. А тој гори на слепоочник.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.931
    Мене ми е онака чудно зошто воопшто не обрнувам внимание на тоа кога го допирам и не сум зела никогаш да мерам. Имало денови и кога е нерасположен, поспан, кисел ама не ми текнало да мерам температура..

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    17.804
    Се вцрвенува во образите кога качува темп. Црвени жар му стануваат.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    20.004
    Не знам како да го заспијам без цицање, едноставно е пренападен и одма плаче ако не му дадам, станува пренервозен. Сум пробала да пеам, да раскажувам приказна, да го шетам низ соба, не бива. Се тегне, не можам да го додржам.
    Преку ден не цица кога оди на градинка, и дома кога ќе дојде не бара, храна му давам. За викенди цица пред дремка, ќе пробам прво тоа да го тргнам.
    Да тоа е башка, си сакаат мајка и крај. Не е оставан он со друг, освен кога бев отсутна на пат од работа, тогаш имаше година и 4 месеци и немаше уште таква приврзаност со мене. И да сакам сега немам на кого да го оставам, едните баби и дедовци не се во ист град со нас, а другите работат.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    24.048
    И ние сме сами ама и кога не бевме скроз сами научена со мене и не бива поинаку. Ние имаме комшии по 3 месеци оди мали во друг град кај баба и дедо и не е само еден случај хаха познавам и други, тетка ми внуците ги чува цело лето, а не живеат заедно. Не знам тоа е некој друг левел за мене хаха па и свекрва кога ќе каже дека маж ми го праќала исто со месеци кај баба и дедо во друг град, прво јас не издржувам така, не па децава мои.

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.498
    Допаѓања:
    7.738
    Ќе дојде момент и тоа ќе се смени. Ти пробувај од време на време, мојот во ноќта е таков, пренападен, вреска, се фрла наназад и само сиса сиса му е во речникот. Затоа не знам како да му ги укинам ноќните подои. Ама ќе морам да пробам наскоро, нека навикне уште малку сега прво на ова што заспива без цицање.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    20.004
    Уф нема шанси тоа и јас. Најутепана да сум на свет не ми се дава. Моите на 30км живеат од нас и знаат да речат ајде баба дедо кога ќе останеш кај нас, а јас одма рипам викам мал е како ќе остане. :D Не дека кога ќе биде голем ќе ми се остава, освен ако се смени нешто во главава. :D

На 1209, Carolin. и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    20.004
    Добри сте, постепено и ќе го одбиеш целосно. Преку денот не цица така? Син ми не се буди ноќе, ама во сон си мрмка и скоро па невозможно е во 80% од случаите да се смири ако не му дадам.

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.498
    Допаѓања:
    7.738
    Да преку денот не цица повеќе, и за заспивање навечер не цица. Само кога се буди ноќе. А се буди два пати обавезно за цицање. Синко многу не мирно спие, преживува од дента. А ако не му е било нешто погодено преку денот, хаос ни е ноќта.

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.498
    Допаѓања:
    7.738
    Јас да порасне ќе го оставам, ако сака синко, кај моите мк на поседок. Сигурно ќе ми биде тешко не велам не, ама и моите заслужуваат да уживаат во него, а да не е само викенд. Зошто кога ќе почнам на работа знам дека само толку ќе биде идењето за мк. Одморот ќе се користи за други патувања :lol:

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    20.004
    Не планирај уште од сега. :) Есапот дома и на пазар не е ист. Многу фактори играат улога. Него па ќе му биде баш чудно, друга држава итн. Можат твоите да дојдат кај вас. Ама ако он сака и тебе ти се пушта, твоја одлука.

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.376
    @Bella_Stella моево оваа недела е од 10ч до 16 кај мајка ми, а во 7 стана и до 10ч дома со свеки, ме барал цел ден, ама последниве 2 дена во 14ч веќе кризирал, мама мама и одел на врата, за да ме бара, ко ќе појдам во 16ч трча кај мене, вика мама мама и прво ме гушка па се мести за цицање. Еве скоро цела недела намалувам со подои дење, денес беше 1 во 16ч од десна, па сега за заспивање од лева, за нас и ова е успех :D па сега што ќе следи ноќва ќе видиме, вчера 2 пати цицаше ноќта.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.498
    Допаѓања:
    7.738
    Јас од мала идев со баба ми, кај тетка ми овде, во овој град кај што се мажив, имав со кој да си играм и никогаш не ми било тешко. Ама не зборам баш од мала, 4 - 5 години така нешто имав. И братучетка ми исто идеше за мк по месец дена баш од мала без тетка ми. И мене тоа воопшто не ми изгледа нешто необично. Во мк синко има врсник со кој ќе си игра, внук од брат ми, а овде нема толку близок на негова возраст. Јас пораснав така и ми е мило што ме пуштале моите. Баш сме поврзани со братучедите од овде. Да не не пуштале, немало да биде така. И затоа ако сака синко нека седи ич нема да му бранам.

На 1209, Bella_Stella и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    24.048
    Ухх не зборам јас за недостигање. Зборам за лигавење, губење на граници, а најважно од се е одговорноста. Јас не можам да замислам, па колкава одговорност даваш на некого, јас искрено никогаш не би прифатила да чувам внуче и мене несватливо ми е некој да прифати, да си земе толкава одговорност , пак во друга држава. Замисли да ми се јави и да ми речи има 39тт, јас во друга држава или да рече си ја расцепи главата, пошо нејзиното темпо не е лесно да го испратиш, еее па не е исто мене да ми падне и нив.

На 1209 и Bella_Stella им се допаѓа ова.