Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    20.046
    Може да трае и до 8. :whew: Иначе и Џолин е во право до негде, одма после тие епизоди на штрајк со неспиење син ми се пушти повеќе со зборување и почна да кажува многу зборчиња, а до тогаш беше доста слаб. Така да сигурно има некаква поврзаност. За зборувањето конкретно, братучетка ми го носи внук ми од 2 ипол години зошто е малце назад. Ѝ рекол моментално во главчето му е тотален хаос дур го совладува говорот и учи што е што, буквално викал како уште еден човек да има внатре им е во тој период на децата.

На Lavender13, Mumoftwo30, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.483
    Исто со спалнава, не сакаше да влезе таму мислиш не знам што се случува. Страшно беше. И ете ова беше баш околу 19/20м, веројатно и регресиј имаше @Lavender13 кај нас и не потраја кратко ама најстрашна беше до сега.
    Со среќа:worried:

На Lavender13 и Carolin. им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.483
    Ама заборавив да додадам дека од тогаш наваму, имам старец дома, уста не затвора после таа регресија.
    Синоќа во сон дури и нешто сврзници користеше, мама и неговото име, одат на ѕидо:D не знам што сонуваше ама “и” и “на” не ги користеше до сега на будно.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    20.046
    Исто и моето не сакаше да влезе во спална, си мислев дека се плаши од нешто таму. Неколку вечери го презаспивавме во дневна па го носевме заспан во спална. Истото сите го минуваат очигледно, преголем развој им се случува, оптеретени им се мозочињата. Среќа што нема да се сеќаваат кога ќе пораснат, сигурно им е мачно.

На Lavender13, Carolin. и 1209 им се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    4.101
    Vo koja odevte? Nie zakazavme vo centar kaj Narodna banka da ne e taa? Te molam kazi ni na vreme da znaeme

6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    10.204
    Фала @Lavender13 @Bella_Stella @1209

Имам доволно голема кујна за да не е проблем, а трпение и искуство со мачканици мислам дека доволно испраксирав со блв кога се учевме :D мислам дека ќе биде доста корисно и за миење заби/раце над лавабо, плеткање околу кујна кога ќе готвам и слично. За некои работи можеби уште е мала, ама како ќе поминува време се надевам дека ќе излезе корисен додадок дома. Ова има и таблички за цртање од страна, така што ќе и ги спојам сите хобиња на едно место. Готово, се убедив :D

На Carolin., 1209 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810

Е исто сега и јас правам, во дневна го заспивам па го носам во спална. Прееска кога зедов по скали да се качувам врисна, па пуштив на тв некој бејби сонгс кој знае што беа и така гушнат заспа на мене. Истеравме дремка 2 саати двајцата, многу ми е мачно со не спиењево, а сеа бетер ке ми биде вечер од што ке не можам да заспијам. И во сон прееска го слушам збори "каи" "бау" "тао бабо" кузнае што изнакажа, а бевме до кај моите одсабајле.

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    4.332
    Леле исто со “галењето”, синко сака да не држи за нос додека се успива, ама 45 мин некој да ти го чепка носот во 4 сабајле е нехумано. Синоќа дури и се изнервирав и реков не може веќе да чепкаш, ме престимулира тоа едноставно и осеќам дека ми се насобира лутина и немам трпение.Па тоа беше смак света, плаче, вришти како да е најстрашно нешто на светов.
    Ако имаш дете кое сака вода, со ова ќе има пристап до умивалник нон стоп. :D
    Кај нас знае да се качи и да си игра со коцки, да тура претура вода од чаши, па тоа се истура насекаде нормално, што на него, што на паркет…:D

На 1209 и Carolin. им се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.719
    Допаѓања:
    8.775
    Pozadi narodna banka

10. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    1.382
    Мене ме гребе меѓу гради.
    Навечер кога сум успана некогаш и јас немам трпение, ќе се изнервирам зошто стварно ме боли, да ме видиш каква сум ќе мислиш маж ми ме тепа секој ден, цела со гребаници меѓу гради.
    Она дури тоа го прави несвесно, во спиење. И ја тргам раката, се бориме и пак и пак. Кога е будна и свесна знае, сама покажува и вика не, не од што и зборам ама во сон е друга приказна.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.