Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Хепи брдеј!!! Еве една честитка до славеникот:
    FB_IMG_1496041815830.jpg

На kankus и joy1 им се допаѓа ова.
  2. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Мајки ве молам за совет малата ми е 22 месеци ама нонстоп е болна последно што е пред 2 недели пиеше амоксиклав имаше и температура само што го прекина сирупот после една недела( денес) мм ја однесе на лекар мн кашла и спуштила надоле и сега ќе пие ZINNAT и и се појави нешто над устето како инфекција ли вирус нешто нз точно што како гној. Нон стоп сме со инхалации кога сака кога не сака да прави со спрејови со сирупи. (Извинете на долгиот пост)

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.268
    Брисеви,алерго тест?
    Ништо ли не ви понудиа?

4. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Правевме брисеви пред да пие амоксиклав ама излегоа нег а за алерго ни рекоа дека можа и да не бидат веродостојни, крвна слика и сите анализи што се преку крв се е добро, бевме и на оториноларинголог и таму се е во ред.

5. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Ние пак правевме крвна слика , за жал се радувам и среќна сум што на ќерка ми резултатите од железото и хемог. и се баш на долната граница , зошто до сега бевме многу испод неа .
    Нешто што ме загрижува е зошто веќе втор пат покачени тромбоцити 526 , од што може да е ?
    Ја прашав матичната ми вели ништо, не е се случува понекогаш. Но јас неможам да останам на тоа" се случува " ?

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.268
    Ниско железо дава покачени тромбоцити.Алергиска реакција исто така,вироза,антибиотици ако сте пиеле и намален внес на течности .

На galapce, azelea и Tinushka им се допаѓа ова.
  7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Да има често бактерија во носето од градинка. Но со покачени тромбоцити не смеат да вакцинираат нели?

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.268
    Настрана тромбоцитите ако имате бактерија плус мн низок хемоглобин не е препорачливо да се вакцинирате .

На galapce и Tinushka им се допаѓа ова.
  9. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    938
    Дали некој користи ваков топломер?Дали покажува точно?
    Знам дека со живин е најточно ама нема шанси да измерам па сакам да земам некој дигитален ☺ секој предлог е добредојден 20170602_231727.jpg

10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.933
    Допаѓања:
    153.024
    После колку време од сипаници може да се прима вакцина, треба да ја носам на ревакцина дитепер, полио при крај на април имаше варичела. За мпр не ни планирам пред 2г. Ќе прашам и доктор ама ако има и некој тука со искуство

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.915
    Внука ми јадеше се, буквално се, после ммр во уста не саваше ништо освен бомбони, чоколадо и чоколадно млеко. Со денови беше само на тоа, бегаше од храна. Кај нејзе ммр многу имаше реакција, ама хранава еве тек на 7г почнува да се оправа.
    На дадето и рекле на клиника после 3м, имунитетот од сипаници е многу опаднат, чинам синчето ти беше со многу намален имунитет, не брзај дека се двајца, не ставај вакцина, особено не полио, таа знае да е опасна во таков случај. Кај внука ми сега 3м откако ќе навршат од завршување на цитостатикот смее да биде во допир со деца вакцинирани од Полио првите 24ч, досега не смееше. Или ако веќе вакцинираш гледај да ги изолираш.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.933
    Допаѓања:
    153.024
    Фала ти ќенпричекам уште малку. Малата ми е за вакцина големиов ми е ваквиниран се по ред до 7г. Да ги изолирам немам услови. Нека поминенуште некој месец па ќе видам

13. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    @M&M ние имавме варичела во јануари ама сеуште не сум ја удрила таа ревакцина.
    Докторката кажа да поминат 3 месеци за да се среди имунитетот ама јас гледам дека сеуште треба време да се управи организмот.Ја одложувам сеуште

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Кога почнаа да зборуваат вашите деца? Моево е 1,7 и кажува само по неколку зборчиња,а сите ми викаат дека требало веќе да зборува убаво. Има место за загриженост или другиве само ме напнуваат за џабе?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.915
    Нема правила, не се наонувај, остај ги да зборат. Женските побргу прозборуваат од машките демек ама не мора да значи. Моево на 13+ знае многу мал број зборчиња, дури ни некои основни не ги знае, како имитации на животни, дај, на, да, не (ова само кога ептен нешто ќе го налутиш тогсп го знае), браво... Иако во фамилијата имам внука која прозборе тек на 6 години јас сум смирена, мислам дека се работи малку за карактер, алку за тоа колку се работи со детето колку се разговара до него и слично. Моето е инаерливо, три дена ќе го молам да кже нешто и не и не, а после теи дена прашај го друго нешто тоа од пред три дена че ти одговори. И не форсирам сеа. Многу му зборам ама тоа е што е.

На marchi-cool и m.i.g им се допаѓа ова.
  16. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    292
    Моето е машко, проста реченица сврзуваше на година и 4 месеци. Не сме работеле многу со него, до детето е.
    Кај секое дете различно се развива говорот, без паника, никое не останало да не прозбори, некое порано, некое покасно, впрочем за се е така со децата.
    Не се напнувајте џабе, детето чувствува.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.933
    Допаѓања:
    153.024
    Рано е за паника, има време мало е.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Рано е, ке се пушти.. чим кажува по нешто нема потреба од грижи :) Мојов што е 2.2 не збори убаво, не па 1.7 детенце.. :)

На PUPICA, m.i.g и M&M им се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Вчера баш во парк еден татко ми кажуваше за неговото синче,2 год и 4 месеци одвај по некој збор кажувал,а мојата е 2 год.но уста не затвара,многу зборува,цели реченици..Чисто за споредба ти кажувам,дека секое си е различно..

На galapce и m.i.g им се допаѓа ова.
  20. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    дали знаете што може да му се даде на дете година и пол, да се напие пред патувајне, по пат каде и да одиме на подолга релација повраќа многуу.