Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    7.804
    И мојот и одмана му немам правено, кој знај дали ќе сака хаха... Каши одамна исфрлени, ама ќе пробам

Инаку земав prolife држете палци да го пие.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.743
    Допаѓања:
    8.803
    Pa neznam dali ne e gladen cel den bez nisto. Eve ne jadi ti cel den pa ke vidis vecer koga ke legnes ke ti vie stomak. Nejadacite se takvi, kolku i da se gladni ne baraat ako ne im dades.

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.533
    Допаѓања:
    42.867
    Моево уште цица, па ти гарантирам дека со празен стомак не е сигурно.

4. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    327
    Не знам каде да прашам, Ургент Ц како го пиете? Во смисла, целото пакување од 30 ќесички или по потреба?

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.139
    Допаѓања:
    20.258
    Печен компир/морков, лепче со хумус, ако јаде гриз/палента може со банана и рендано јаболко. Друго не ми текнува, а да не е млечно.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.139
    Допаѓања:
    20.258
    Колку и го испреврте муабетот на членката, не си можна. Како само да си бараш закачка со некој си. Му нуди жената на детето и ете нејќе, прашањето и беше дали е проблем да ги врти истите оброци што со сигурност и ги јаде, и во ред е. Ако имаш ти време готви и по 20 оброци на твоите деца, ама не им кажувај на другите што прават. Сигурно она не си се најадува, а детето го остава гладно. Да не беше добра и загрижена мајка немаше 10+ пати да пишува и да бара решение. Полека малку, ствараш револт дури и кај некој што нема прибирливи деца.

На LiquidLuna и strelec231992 им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.743
    Допаѓања:
    8.803
    Sama pisa deka susas kako mu krkori

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.743
    Допаѓања:
    8.803
    Nemoras da me citas odamna ti e kazano. Nisto ne mi znaci i onaka koj sto pisal tuka na nekoj si forum :rofl:

9. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.467
    Епа што се фрлаш како се да знаеш?? Полека, искулирај.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    7.804
    Па зошто тогаш коментираш. И зошто си член на форум кој што ништо не ти значи кој што пишал.

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.079
    Допаѓања:
    77.046
    Абре луѓе, ние возрасни сме, па има храна што не ја јадеме. Јас пример имам страшна одбивност од јапонско јаболко. Еднаш ме зезнаа да пробам еден залак, црева мислам ќе истурев. Тоа лигаво, растресено, со грд мокар вкус, бљак. Толку беше, тогаш и никогаш повеќе не земав да јадам од тоа чудо.
    Затоа и не ме чуди помали деца што имаат одбивност од одредена храна, или што јадат само неколку работи и толку. Едноставно, во сигурна зона се и крај.
    Да, наше е да нудиме и да се трудиме да јадат разновидна, избалансирана и здрава храна. Ама јбг, ако детето не сака, ќе мижиш, ќе ти плаче душата и ќе го гледаш како јаде само лебче, или само кроасан, или само краставица, или додајте по желба.
    Ако се здрави, полни со енергија, со нормален раст и развој, со мирен сон, па нека јадат пет намирници, ама нека бидат најадени.

Еднаш само го имам искарано за храна, и што направив знаете? Он плачеше и пак не изеде ништо, па после тоа јас плачев од мака што сум го скарала.

Не бидете толку строги кон себе, и не си стварајте притисок непотребно.

На LiquidLuna, lackygirl, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    719
    Кафени дамки на раце како валкано изгледа кај две годишно дете од што можат да бидат и со што да мачкам.

13. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.078
    Гриз со јаболко или гриз со банана и какао

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    7.804
    Гриз со банана и малку ванилин шеќер додадов. Се изнајаде, и гледа дали има уште во чинија :inlove:

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.743
    Допаѓања:
    8.803
    Ona pobara sovet, i ako me citas od pocetok vnimatelno ke videse deka i dadov sovet od licno iskustvo. Toj sovet nea ne i odgovarase ocigledno sakase da procita toa sto saka ona za da si smiri sovest (sum bila na toa mesto znam) ama koga ke i splasnat hormoni i emocii i koga ke otrpne od nejadenjeto ke svati deka gresi kako sto svativ jas. I zatoa ona me napadna zosto ne i go pisav toa sto sakase da go slusne. Ponataka ako te interesira cela diskusija procitaj si vnimatelno.
    Istoto pogore vazi i za tvoeto prvo prasanje. A za vtorovo, kaj sakam ke bidam clen i sto sakam ke pisuvam moe pravo.