Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.505
    На дистракции мислев пред да почне тантрумот односно да пробате да го избегнете, кога веќе почнал знам дека ништо не помага. Дома е лесно, ставаш перници да не се повреди кога се треска и игнорираш, на улица верувам дека е невозможно. Ама да, ќе отрпнеш ама и конзистеноста е клуч. Ако при секој тантрум зашто нешто не добил стоиш цврсто ќе види не види ќе сфати дека му е џабе и веројатно ќе почнат да се намалуваат. Така викаат во книгите за детски развој :D

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.505
    Требало да ја прашаш да не ѝ треба помош да го однесе до кола :D
    Не ми се десило во јавност толку драматичен испад, ама сум размислувала ако ми се случи дека баш ќе барам помош за до кола. :D

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.402
    Мене ми се има случено, со двете на плажа, маж отиде на пола саат на состанок, со бебе во раце големата имаше страшен испад.. оти намачкана со крем за сонце кожата и се лизгаше и за малце од тегнење ќе паднеше на скала со главата. Тогаш почнав да плачам ствармо се осетив безпомошна и долетаа две жени над 50г и ми помогнаа, го зедоја бебе во раце за да ја смирам големата и од кога ја смирив ме однесоа во соба со си сите ствари. Следниот ден си отидовме на сред одмор дома :rofl: тоа беше едино кај што ме фати паника, страв дека ќе расцепи глава. Други пати како што кажав сум се праела дека не е моја додека не се исплачи. Десено ми е во лифт во Каптол да сака да стегни на дугме ама една жена се погоди паметна и и рече во лице, јас ќе стегнам и го стегна човек. Вие не знаете кога се отвори вратата како почна да ми бега и застана пред рамстор се фрли на земја и вриштеше. Тогаш ја гледав од страна и обезбедубање отиде да ја прашува :rofl: мислеа сама е кога им кажав дека е моја се насмевна човекот само:?: бабароги имаше што не гледаа попреку ама кој ги шиша.

На Giiirl23 и 1209 им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    7.838
    Ууу јас сум од тие што ич не попуштаат. И ете не намалуваат, дома си ги имаме секој ден за иста работа најчесто. И ќе му речам ти реков тоа не може и плачи до утре ако сакаш и ништо. Тој пак си се треска и вреска. Јас си го гледам и така (facepalm):lol:
    Инат е голем, си има карактер дечкото :?:

5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    4.521
    Ова со удирањето не го решив ни јас. Не знам кај се научи стварно, сега доаѓа и намерно ме мава и чека реакција. Читав дека кога ќе направи нешто така, треба да го оттргнеш од “активноста”. Јас тогаш викам пример, не ме мавај ме боли, ајде да се галиме ама не. И викам ако ме мавнеш уште еднаш ќе станам. И секогаш ме мава уште еднаш и јас станувам и така.:(
    За стоп, ние имаме една песна со многу активности, пример трчање, лазење итн, и на секоја активност песната вика стоп. И така си ја пуштаме еднаш дневно, во првата строфа трчаме па песната вика стоп и застануваме. И сега стварно ако му речам стоп застанува.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.965
    Секој ден знае да апне или Tuc или обични соленки. Благо не сака но грицки сака

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    331
    За сите кои не очекува или ни се случува истово, сценава е одличен пример на справување со тантруми.
    Ова, да се насмееме малце :D Многу ја сакам

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.