Маст за потпарено, Ремедивет. Користев на Веледа - ја печеше, на Мустела - почна да не смирува ништо иако не ја печеше, пробав со Уриаж и таа ништо посебно, и на крај оваа ја земав, одма смирува. Еднаш имавме јако црвенило со ранички, од една пелена до друга ја смири.
Совет за баламс точак, гледајте да е лесен и по можност од алуминиум, внимание посветете и на гумите од што се изработени. Тротинет искрено јас не би купувала, не дека немаме го добивме на поклон ама мислам дека не е добар за развојот на детето како што е баланс точакот. Помалото е генерација од Бела и сега му го извадив и балансот и тротинетот, одма се фати за тротинетот бидејќи е со седење и само турка со нозете, а балансот и е тешки не може да го држи мислам дека после 2риот роденден таман ќе и е.
@Bella_Stella ние имаме вакво, добивме на поклон, интересно е, има функција балансер. Ама ако ме прашаш мене може класичен балансер е подобро. Немам некое искуство со ваквите реквизити
Моево и ниско е не можи ни да застани на баланс од комшии имаме пробано нема шанса. А тоа скут таман и е
Ова не е баланс точаче, самото тоа што е на 3 тркала не е баланс. Ако мислиш на тоа што се навалува на страна, не е тоа функцијата на баланс, обичен тротинет е.
Ne e balans tocak ova. Ako nema pedali neznaci deka e balans, ova e trotinet . Jas sum strogo protiv trotineti zosto samo ednata strana od teloto se koristi, a drugata miruva. Inaku za balans tocakot e bitno da se podigaat volanot i sedisteto ubavo, brzo rastat, a treba da e na visina nit da e sednato skroz so svitkani kolena nit pa da e stanato, tuku sredina, za da moze da drzat balans. Mojot za vtor rodenden dobi dzip na akumulator i toj go vozese dolgo vreme, balansot poretko, koga se prefrli na tocak so pomosni za brzo pobara da mu gi izvadime i pocna sam da vozi na dve od prva sakam da kazam deka kaj nas ne vlijaese balans tocakot za da se nauci na dve da vozi. Ke vidime malovo sto ke vozi letovo, so nea ne sum na cisto arambasa e masala kojznae sto ke i tekne
А кај прочитавте дека ова е баланс точак,кај напишав тоа. Кажав убаво дека класичен балансер сигурно е подобро и дека не ги разбирам риквизитите, туку само споделив ние што имаме и дрка е интересно и дека се држи баланс и на ова. И на него пишува дека е за развивање на баланс.
Balance bike на Чико е таков сум купувала за роденден и значи ептен се погодил сеа и за мојава таков ќе и купам.
Nemoze deteto da drzi balans na tri trkala, zosto samoto treto trkalo si drzi balans. Ostaj toa sto pisuva na kutijata, znaeme za marketing deka sve pisuvaat. I nikoj ne te napagja nemora da skokas odma pravime moabet. Eve nie poiskusnite so milion rekviziti doma ti kazuvame sakas prifati sakas ne whatever...
Ние имаме од пред 3 год, од големата ќерка, буквално неискористен, сега до на лето ќе биде за малото. Од енци менци го зедовме qplay, го имаат во понуда и сега, некој понов модел. Мислам кај баланс бајк нема класично мерење како за велосипед, да одговара според висина, должина, туку сите баланс се за од 2 до 4 год, со тоа што регулира висината и на седлото и на рачките напред. Вооглавно сите се правени со лесен рам, знам пошто со големата ќерка појќе в'раце го носевме отколку да го вози, едноставно не го сакаше.
Добро со тежината балансира да врти, не е скроз баланс ама за да сврти мора да избалансира. Не знам јас гледам деца со балансер како точаче без помошни и со нив можат убаво да возат, а со овие девени што имам видено едно не знае, како на јајца одат, дали така се погодило да видам ама според мене треба да забрза да крени нозе да врти убаво, а не да се влече едвај.
Epa toa e ustvari balansot, da se zaleta so butkanje so nozete i da gi krene, tocakot ke vozi sam a deteto bez da dopira so nozete dole na zemja da drzi balans..neznam dali objasniv ubavo.. ama na tri trkala nemoze da drzi balans, ne e ni fizicki izvodlivo, a tri a cetiri trkala isto e, nemoze levo desno da padne. Drugo e koga se dve sakal nekel mora da drzi balans da ne padne na strana. Eve na videovo na sredina i pri kraj se gleda, ke se butka i gi kreva nozete za da drzi balans.
Не знам колку е маркетинг, ама ова што го постирав не е баш како класичен тротинет, кормилото напред не ги врти тркалата лево десно. А ова уствари со самата тежина на детето кога седи треба да управува лево десно. Со телото на десно се претискаат предните тркала на таа страна и тогаш може да сврти. Не знам како да објаснам. И плус знае и те како да падне на страна ако не држи убаво баланс на него. Имаме друг тротинет кога го вртиш кормилото се вртат тркалата, баш се разликуваат и е подруг за користење. А тоа прав балансер е најдобро никој не успорува.
Te razbiram sto zboris, takvi se sega trotinetite so vrtenje so tezina, imame i takov i so edno trkalo samo napred so normalno vrtenje. I torinetiti elektricni za vozrasni se takvi. Ama ova ne e balans. Ete pogore i video postaviv so balans. Ti kazuvam od iskustvo zosto imame cel vozen park, ama bukvalno nema vozilo sto e za deca da go nemame, prvo dete i edinstveno vnuce bese i ogromen ljubitel na vozila pa mozes da zamislis.
Можам. Исти сме. Тротинети, трицикли, кола на акомулатор се имаме. Ама ништо не сака да вози Е балансер немаме а и немам намера да купувам само место да ми фаќа
Jas sve ke koristam sega za vtorovo. Ke vidime kolku ke saka da vozi, iako sve e maska boja nema veze. Ustvari ima eden tocak crven ama i toj maski model e (mu bese edno vreme omilena boja i sve crveno kupuvavme toj period). Mada nemam ni jas namera vakvi rekviziti da kupuvam nanovo rozevi koga veke gi imame, ponataka koga ke razbira poveke ako saka da vozi ke kupime rozevo sekako.
За бои пак ич не се замарам. Прво дете, женско, се купувам жолто, зелено, плаво итн. Од вакви "големи" работи ништо немаме розово, ни на крај памет не ми паѓа пак ако е здраво и ако некогаш имам второ дете ради бојата да менувам. Конкретно баланс, што би се користел на 2-3 годишна возраст, ни дете разбира од бои, ни нешто му менува. Сами си правиме и трошоци и притисок и се.