Јас бев приватно исто ама на друг во Штип дека денот кога закажавме кај неа и мм умаше термин на доктор и не стигнавме, многу доцна завршивме и го испуштив и после не ми се малтретираше пак за Ск да одам и така. Ќе и пишам вајда ќе одговори барем со насоки. Фала ти.
Не прави никаков проблем Александра, не е суетна воопшто. Ама закажи си преглед, не е лошо да појдеш, она има начини да види, ќе го пушти да оди, да се движи... Со мојот се бркаше низ ординација. Не е до пристрасност дека ми е другарка, ама ние на друг ортопед не веруваме, и скапа ми е, ама не одам на друго место. Во исто време и мм и колешка на работа од иста мака си патеа, шилци во петица, колешката уште се мачи, мм ги заборави веќе. Ти одговорила Ценева. Има да. Јас овде нарачав со лој од гуска, кај Кикириткова го видов на стори, ама 900ден е бре, многу у пм, додуша овој не знам колку е, не сум ни отворила, тетка рече ми зела по 2 пакувања да имам од двете.
Сте давале ли Виранто, каков и има ли ефект? Од понеделникот тргна во градинка, синоќа на зспивање го осетив дека фрчи со носето. Цела вечер спиеше немирно и кенкаше. Сабајле кога стана добар си беше, носот не тече, прснав спреј и извлеков малку секрет и го пуштив на градинка. И за спрејовите имам прашање. Која е разликата меѓу изотоничен и хипертоничен? Слушав еден доктор на тв и мислам рече за секојдневна тоалета на носе треба изотоничен, ама не сум сигурна. Моментално синомарин имам, не знам каков вид е. Ми завршува па се мислам што да земам следно.
Давав порано Виранто на големиот, и со него и без него исто ги минувал вирусите. Според мене е чиста глупост, ама пробај можда ќе имате ефект. На први знаци на настинка се дава, наводно треба да не се развијат полошо симптомите ама кај нас никогаш не успеа нешто такво a цело време чував дома и одма му давав. Изотоничниот е повеќе за секојдневна употреба и чистење на носето. Исто е ко физиолошки раствор. Хипертоничен колку што знам е со повисока концентрација на сол, ефикасен е кога има мрсули ама не е за секојдневна употреба после тоа. Ако грешам некој ќе ме исправи. Синомарин е хипертоничен ако е ваков.
Sinomarinot e hipertonicen. Razlikata e sto hipertonicniot e pojak, pokoncentriran so morska sol, izotonicen e poslab. Na primer Akva maris e izotonicen. Izotonicen prskam kako sekojdnevna nega, za da se ispere nosot ako ima zasuseni mrsuli na primer i slicno. A hipertonicen t.e Sinomarin prskam koga ima problem na primer bakterija i koga ima mnogu zolt, zelen sekret.
Ke zemam od ovie od Srbija i jas. Ke probame i toa mada sum skeptik deka ke deluva nesto sve sme probale... I eden Manuka med vo zegin go ima, orginalot, preskap za 250 gr ama ajde, dve tri teglicki izede nemase nekoja razlika.. A za maticniot mlec stvarno pred nekoe vreme slusav na tv, mislam toj od Bomed sopstvenikot bese, kaza deka maticen mlec ne se davalo na deca i kaza i zosto ama zaboraviv. Ke se obidam da ja najdam emisijata na net ako ja ima.
Од колку мг се става чепче Ефералган за температура на 19 месеци околу 10 кг? @Bella_Stella тебе сум те читала дека ставаш. И како се комбинира?
Од 150мг се дава на таа килажа. По потреба се комбинира со Бруфен во било која форма на 4 часа. Ништо поразлично од сируп.
Што обично давате за подкаснување пред градинка ? Си јаде све нормално у градинка ама овие два три дена го остави скроз млекото навечер и станува гладен ,па да давам нешто пред градинка бидејќи од спиење трча кон кујна
Здраво мајки пишам тука бидеќи има повеќе искуство...сте поминале знаете... Наиме бебе е 8 и пол месеци и сме вп 6ти скок поточно веќе излегуваме...бебе се смени скроз овие 2 3 недели...не јади ништо го држи вуста и со сила голта...плачи многу , рика...не сака кај никој да е враце...кој и да хо држи не бива...дури и кога е со мене на земја мора да сум со него..ако станам плачи...вечер когавстане за млеко едвај заспива со нз колку време нишање заспие и за 2 мин пак се размрда...нз толку што е работата што се смени толку...некој да ми даде совет би сакала
Може заби во прашање, вска нервозни се на почеток обично кога никнуваат првите заби, барем моето беше. Или да не го боли уво?
Сите кецови се излезени ...сега и 2та излезе...цело време не јади и знам дека е од тоа ама ова што рика ме нервира не можам да го смирам некогаш
Prvata teglicka mi ja donesoa od Francija, bas i deklaracijata bese na francuski, tamu sigurno imaat kontorli. Posle jas si kupiv od tuka od Zegin, bukvalno istoto bese i pakovanjeto i vnatre na izgled medot. E sea vo sostojkite vo samiot med ako ima nesto smeneto neznam. Ama kako sto citav najbitno bilo da pisuva deka e spored standard t.e toa sto go pisuva na samata teglicka IAA 15+ znacelo deka e orginal.
Леле не си трошете пари на Манука! За истите пари поддржете локални одгледувачи од Мк. Медот не е ништо посебен, се е маркетинг. Као има некој бенефити доколку се употребува надворешно, пример да се мачка на отворена рана, ама во поглед на дигестија не дава нишо плус од обичен мед.
На сајтот пишува од две години. А јас на нет читав под три години матична млеч дека не е препорачливо да се дава. Така да јас лично уште некое време ќе си се дружам само со мед за синко. А ќе го испробам ова на себе
Кога сме кај мед, кога дадовте прв пат? 13м е. Фуфки ми е, уште тоа и јатки не сум дала. Само стоби флипс со кикирики еднаш, ако се важи