Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.903
    Јас бев приватно исто ама на друг во Штип дека денот кога закажавме кај неа и мм умаше термин на доктор и не стигнавме, многу доцна завршивме и го испуштив и после не ми се малтретираше пак за Ск да одам и така. Ќе и пишам вајда ќе одговори барем со насоки. Фала ти.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Не прави никаков проблем Александра, не е суетна воопшто. Ама закажи си преглед, не е лошо да појдеш, она има начини да види, ќе го пушти да оди, да се движи... Со мојот се бркаше низ ординација. Не е до пристрасност дека ми е другарка, ама ние на друг ортопед не веруваме, и скапа ми е, ама не одам на друго место. Во исто време и мм и колешка на работа од иста мака си патеа, шилци во петица, колешката уште се мачи, мм ги заборави веќе.
    Ти одговорила Ценева. Има да. Јас овде нарачав со лој од гуска, кај Кикириткова го видов на стори, ама 900ден е бре, многу у пм, додуша овој не знам колку е, не сум ни отворила, тетка рече ми зела по 2 пакувања да имам од двете.

На TheSecret и 1209 им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    21.426
    Сте давале ли Виранто, каков и има ли ефект? Од понеделникот тргна во градинка, синоќа на зспивање го осетив дека фрчи со носето. Цела вечер спиеше немирно и кенкаше. Сабајле кога стана добар си беше, носот не тече, прснав спреј и извлеков малку секрет и го пуштив на градинка. И за спрејовите имам прашање. Која е разликата меѓу изотоничен и хипертоничен? Слушав еден доктор на тв и мислам рече за секојдневна тоалета на носе треба изотоничен, ама не сум сигурна. Моментално синомарин имам, не знам каков вид е. Ми завршува па се мислам што да земам следно.

4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Давав порано Виранто на големиот, и со него и без него исто ги минувал вирусите. Според мене е чиста глупост, ама пробај можда ќе имате ефект. На први знаци на настинка се дава, наводно треба да не се развијат полошо симптомите ама кај нас никогаш не успеа нешто такво a цело време чував дома и одма му давав.

Изотоничниот е повеќе за секојдневна употреба и чистење на носето. Исто е ко физиолошки раствор.
    Хипертоничен колку што знам е со повисока концентрација на сол, ефикасен е кога има мрсули ама не е за секојдневна употреба после тоа.
    Ако грешам некој ќе ме исправи. :)

Синомарин е хипертоничен ако е ваков.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Sinomarinot e hipertonicen. Razlikata e sto hipertonicniot e pojak, pokoncentriran so morska sol, izotonicen e poslab. Na primer Akva maris e izotonicen. Izotonicen prskam kako sekojdnevna nega, za da se ispere nosot ako ima zasuseni mrsuli na primer i slicno. A hipertonicen t.e Sinomarin prskam koga ima problem na primer bakterija i koga ima mnogu zolt, zelen sekret.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Ke zemam od ovie od Srbija i jas. Ke probame i toa mada sum skeptik deka ke deluva nesto sve sme probale...
    I eden Manuka med vo zegin go ima, orginalot, preskap za 250 gr ama ajde, dve tri teglicki izede nemase nekoja razlika..
    Screenshot_2025-02-06-12-59-43-525_com.android.chrome.jpg

A za maticniot mlec stvarno pred nekoe vreme slusav na tv, mislam toj od Bomed sopstvenikot bese, kaza deka maticen mlec ne se davalo na deca i kaza i zosto ama zaboraviv. Ke se obidam da ja najdam emisijata na net ako ja ima.

7. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    99
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Манука медот е супер, ама да ти донесат од Австралија, овде ништо не е оригинално.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    439
    Од колку мг се става чепче Ефералган за температура на 19 месеци околу 10 кг? @Bella_Stella тебе сум те читала дека ставаш. И како се комбинира?

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Од 150мг се дава на таа килажа. По потреба се комбинира со Бруфен во било која форма на 4 часа.
    Ништо поразлично од сируп.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    124
    Што обично давате за подкаснување пред градинка ?
    Си јаде све нормално у градинка ама овие два три дена го остави скроз млекото навечер и станува гладен ,па да давам нешто пред градинка бидејќи од спиење трча кон кујна:rofl:

12. MeryS

MeryS Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    114
    Банана или некоја бисквита обично. И мојот веднаш кога ќе стане мора да касне нешто :D

13. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.149
    Јаболко или банана јаде моево.

На Butterfly30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Здраво мајки пишам тука бидеќи има повеќе искуство...сте поминале знаете...
    Наиме бебе е 8 и пол месеци и сме вп 6ти скок поточно веќе излегуваме...бебе се смени скроз овие 2 3 недели...не јади ништо го држи вуста и со сила голта...плачи многу , рика...не сака кај никој да е враце...кој и да хо држи не бива...дури и кога е со мене на земја мора да сум со него..ако станам плачи...вечер когавстане за млеко едвај заспива со нз колку време нишање заспие и за 2 мин пак се размрда...нз толку што е работата што се смени толку...некој да ми даде совет би сакала

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.903
    Може заби во прашање, вска нервозни се на почеток обично кога никнуваат првите заби, барем моето беше. Или да не го боли уво?

16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Сите кецови се излезени ...сега и 2та излезе...цело време не јади и знам дека е од тоа ама ова што рика ме нервира не можам да го смирам некогаш

17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Prvata teglicka mi ja donesoa od Francija, bas i deklaracijata bese na francuski, tamu sigurno imaat kontorli. Posle jas si kupiv od tuka od Zegin, bukvalno istoto bese i pakovanjeto i vnatre na izgled medot. E sea vo sostojkite vo samiot med ako ima nesto smeneto neznam. Ama kako sto citav najbitno bilo da pisuva deka e spored standard t.e toa sto go pisuva na samata teglicka IAA 15+ znacelo deka e orginal.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Леле не си трошете пари на Манука! За истите пари поддржете локални одгледувачи од Мк.
    Медот не е ништо посебен, се е маркетинг. Као има некој бенефити доколку се употребува надворешно, пример да се мачка на отворена рана, ама во поглед на дигестија не дава нишо плус од обичен мед.

На Mother of 2boys, 1209, Sun&Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    8.488
    На сајтот пишува од две години. А јас на нет читав под три години матична млеч дека не е препорачливо да се дава. Така да јас лично уште некое време ќе си се дружам само со мед за синко. А ќе го испробам ова на себе :)

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Кога сме кај мед, кога дадовте прв пат? 13м е.
    Фуфки ми е, уште тоа и јатки не сум дала. Само стоби флипс со кикирики еднаш, ако се важи 8-|