Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.694
    Допаѓања:
    24.500
    Е исто на прстето имаше и се чешаше, а како помала имаше на нога.

@Fenix05 и јас ќе ти одговорам
    Моето прво на 8 се крена на нозе на 13м се пушти сама, си одеше со држење на кревет ама не се пушташе и кога се пушти паѓаше, а второво застана на нозе на 12 месеци, на 14 прооде без еднаш да падне. Тоа ќе биде преку ноќ кога ќе е спремно

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    20.380
    А што правиме со кинењето цуцли другари? Минимум една цуцла неделно кине, почнав за цуцли да работам. :drunk: Цуца Авент и Бибс, ама почнав да зимам и од тие на ДМ, многу се поефтини нема споредба. И цевки на шишиња кине, крај нема со купување нови шишиња.

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.694
    Допаѓања:
    24.500
    Моиве вакви шишиња користат, пробај без цуцла што се

Прикачени фајлови:

4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    20.380
    Oн не пие од цуцла, никогаш не се научи. Од цевка пие силиконска. Скина едно Авент и едно Твист енд шејк, сега има од ДМ. Каде има кај нас вакви, не е и на овие силиконски делот од кој што се пие?

5. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    3.090
    Во Дм има. Како клунче е, ама шише не чаша. Супер се.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.694
    Допаѓања:
    24.500
    Не е силиконско знам за какви викаш цевки прво од такво пиеа ама после година се префрливме на вакво. Ова е од тука на Амазон го има, ептен се квалитетни, матријал како термос нешто имаат, се расклопува цело и се мие во машина за садеви, ептен е долготрајно, а и не тече вода, јас пак со тоа имав проблем со други шишиња што ранецот беше цел воден. Mepal е иначе фирмата. Таму знам го нема ама некое слично доколку немаш како да набавиш.

Прикачени фајлови:

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    20.380
    Ама од овие не се влече, треба да дигне за да се напие така? Он до сега пие само со цевка и од стаклена чаша некогаш по дома. Од шише вака што треба да го дигне нема пиено, ама веројатно ќе знае.

8. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    375
    Дали некој има искуство со Виранто 24 ч по симптоми?? Бебо вчера почна да му тече нос и да подкивнува, денес почна квалитетно и денес првпат му дадов Виранто (некои 24 часа по појавени симптоми) на кутијата пишува во идеално сценарио во првите 2 часа?

дали џабе го давам или делува и ако следниот ден се даде?

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.948
    За детското не знам, за возрасни она ако не земам одма џабе е после пиењето

На Shaya му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.124
    Допаѓања:
    21.869
    Па шо не искористиш тоа што ги кине за да го откажеш од цуцлата?
    Само гласно размислувам, не ми се лути :D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.694
    Допаѓања:
    24.500
    Да се дига, кај овие е ок што не течи премногу како кај пример шишиња обични од продавница вода што се со цуцла, па ако не знае да се натопи цел, туку треба сепак да си повлече. Ќе знае сигурно

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Давид го има ова и најзадоволна од шишиња форма е ова.
    Screenshot_2025-02-09-22-38-07-368_com.android.chrome.jpg
    Имаме и чаша со клин не капечка, ама дали ги има во продажба не знам. Тоа е нешто што мајмногу се искористи.
    Тема цуцла, уште една има читава и реков кога и таа ќе ја среди толку не купувам повеќе. Три ги среди на софи. А ова е на нук моментално и крај на програмата ќе биде

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.694
    Допаѓања:
    24.500
    Ние имавме и дадов шанса на 2 и двете ми пуштаа вода кога ми беа во ранец... иначе лесно може само да го отвори ова шише, за разлика од нашево морам јас сама нема шанса.

Бидете "среќни" што гризат цуцли, моево уште се става во уста, од бојци до гуми гризи и кака после ужас

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Ми нема претечено во ранец. Се уште сам не го отвара. За сега јас сум супер задоволна,понатаму како ќе биде, ќе видеме. А за чашава утре ќе ја сликам,јас не можам да ја отворам за вода да му ставам. И од нив најмногу пие. Прсти ќе искршам ми се чини. Свекор, мм они отвараат хахаха.
    Инаку и моево се става во уста, боици не му давам. Сите ги гриза, еден ден му беше плав јазикот едвај го исчистив (facepalm):lol:

Последна измена: 9 февруари 2025 во 23:19
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Еве ја чашата, на хип е, изгледа сега одат гратис, порано ги имало и во продажба.
    Ама зло за да ја отвориш и ставиш вода. Јас затоа не ја сакам. Прсти ќе скршам за да ја отворам.
    Вака убава е ногу, не капе, само тече кога детето ќе повлече. Screenshot_2025-02-09-23-33-17-487_com.android.chrome.jpg

16. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    2.861
    Ние ја имаме истата, кај нас дома само јас знам да ја отворам хахха вистина прсти да искршеш е. Ама син ми и оваа ја изгриза, е сега ако ја оставиш легната капи..

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    Ние имаме две вакви. И нас едната се растече, ама го буташе прстето и дали го скина силиконот кој ќе ти каже :rofl:
    Ама и од таа што не капи си најде тој начин како да истура. Повлечува со устата и одма ја врти и она ќе си потече и престанува. И се така и ете ти баричка :lol::D

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    20.380
    Не се лутам :D помислив и јас ама не е одбиен од цицање уште. Не знам како би заспал/презаспал ако не е цуцлата. Си викав прво со доење да прекинеме, после и со неа.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    20.380
    И син ми уште става сѐ во уста. Особено нешто што е ново, мора прво да се “проба”.

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.614
    Допаѓања:
    7.888
    И синко не ми е одбиен, ама ако ја искине ова, ќе биде прво цуцлата чао чао изгледа. За доењето не знам што ќе правам, пробувам ама хистеричен е. Добро е денски што укинав,ама ноќното мака голема ќе биде. Се мислам сенф да се мачкам, ама не знам зошто мислам дека ќе го излиже и ќе си продолжи да цица.
    Инаку веќе станува не подносливо. Има вечери ми виси на града. Исрпувачки е.