И пишав на матичната уште не ми е вратена. Мм денес остави примерок од столица, по крвна слика кај него вирус покажа, ќе видиме што ќе каже столицата. Инаку јас и мм бевме покосени, јас 5 дена, он ете втора недела веќе, вчера дури престана дијареата, два пати беше на инфузија и ептен му беше лошо. Мене ми беше лошо ама функционирав, нема шанси детето да го има одминато јас мислам дека е тоа, ама дека ми изгледа ок, само еден ден повраќаше во петокот ноќта и сабајле сабота, 3 пати вкупно и толку, затоа не сакав да го носам, ама сепак мислам дека утре ќе го однесам за крвна слика. Инаку не сме мешани со народ дома си седиме оти знам колку е заразен стомачниот.
Син ми пред да го покоси вирусит имаше таква столица, мислев јадел нешто во градинка и не обрнав внимание ама еднаш беше само тоа. После 3 дена се појави вирусот..
Ох леле, пишав на матичната, рече ако се влоши да го носам, ако не, да продолжам вака само. Мојов има ваква веќе 3 дена, само варира со нијанса, мислам дека веќе е со вирусов само не знам дали допрва иде полошо.
Во најлошото кај нас беше вода со црни кончиња.. ама тоа дека не јадеше ништо, како што кажа твоето јади се можеби затоа е со таква боја. Давај ориз, варен компир, банана кога веќе јаде. Исто тие про лајф шишенцата многу помагаат и ентерофурил. Кај нас ништо од ова не помагаше додека не помина вирусот еве денес еднаш имаше потечно ама веќе оди на подобро и црвенилото се повлекува. Ми кажа докторката да не давам мрсна храна никако бидеќи ќе го повтори.
Големата почна кај нас среде ноќ со повраќање и со маж отидоја на детско оти едвај почна на нозе да стои, таму се напи од магичното апче со не знам какво апче е тоа ама 2 пати има фатено стомачен и два пати тоа и го даваат, се враќа од болница како нова. После 2 дена малово ама тогаш немаше 8кг за да и дадат и неа од апчето и примаше инфузија, за тоа време маж и мама беа катастрофа, јас избегнав некако не беше страшно. Големава беше на аеродеом во Вц, така мислам закачи нешто. Затоа ич не сакам толку мало вадење на памперс, ние сме луѓе што се нон стоп некаде отидени, а не секогаш е опција надвор да го извадиш да си заврши работа.
Еее по аеродроми уште нокшир ми фали на тој багаж ама да сигурно е практичен како и да е не сум за одбикување од пелени порано
Море поарно место уште за еден нокшир, само да не фати нешто од јавни вц-еа. Јас планирам да си земам кога ќе почнеме со одвикнување
Не бре, еве денес не е црвен. Значи секој ден некој симптом има, а ништо така саглам да е неарен да знам што му е. Ем не е вака да речеш болен е, ем се гледа дека не му е баш се топ…