За повраќањево јас роман можам да напишам,а по тоа ме знаат и многу членки од тука. Од како се роди син ми,со лакомост цицаше,се прецицуваше па повраќаше,еве го сега ретко,но пак знае да поврати. Кога е прејаден,кога се спрема јадење а он не може да дочека да проба,кога нешто му се гади,кога е налутен,кога плаче. Јас многу се нервирав,а најтрагично беше и е,што дете веднаш после повраќање плаче за јадење Мене ми беше страв да го однесам некаде надвор од дома од тоа повраќање. Го однесов на лекар,испитувавме,се испостави дека дете е лакомо,стрвно и навикнато да се што е вишок во организмот,се што му смета,го исфрли со повраќање. Сега веќе не се нервирам,знаеме дека кога решил да поврати,повраќа се олеснува и се е ок. Убаво е да го види педијатар,сепак. @flower30 Ако не се заби во прашање,има вирус со висока тт. Со лесно!
Како да го одвикнам малиот да гризе? Фаќа раце, нозе, лице и ме гризе Ако викнам се смее, го удирам по раче и велам не ама нема ефект... Среќа што не гризе дури цица,ама се плашам да не му стане навика па да гризне некое детенце да си најдам беља
Ќе мпра да се консултирам со педијатар.Инаку незнам дали повраќањето може да виде резултат на вадење заби.Беше и како топол ама само на главичката а телото ладно.Вчера му излегоа две долни двојки,четворки има.Сега незнам кои се на ред. Инаку во врска до повраќањето незнам колку му е доволно да не го прејадам оти се си одбива.Знае да јаде па да прави пауза и пак да се дојаде(ама пауза од пола-саат време).Стварно незнам кога е најаден а кога не
Три години и на рацеве нема каде немам модринки од гризење(мојов почна и да штипе). Ајде кога почна велевме мал е,не дека не го каравме,ама не разбираше,подзаборави малку,сега пак. Син ми си подгризнува и други лица,зависи кој му падне во очи. Сите методи ми се пробани,и не е заборавено. Најново сега е,штипење гз,и тоа су бира човекот,згодни жени манијак прав. Дај Боже кај вас да е само фаза и да не трае како кај нас.
Вам смешно,мене срам ме јаде,бруки. Комшивката со која си живеам најмногу,главна мета е,најчесто си ја штипе и си ужива човекот.
@LaDyDoLl pa nema visoka tt, i ima dve novi zapcinja. Jade, pie, spie najnormalno, vesela e. Ke vidam do posle
Имам две прашања 1. Ми кашла суво малиов, што можам да му дадам да се смири малку? Се бањаше во базен и малку настина. 2. Прреска јадеше леќа, ама изеде многу изгледа и сега (после 7 саати) искака и гледам во пелената цела леќа... а спиеше и стана. Се мислам да не го боли мешето сега, и зар ништо хранливо не му остана од леќата.
Majki normalno li e da ne moca vo tek na nokjta? Eve konkretno nokeska ispi sise mleko pred spienje i edno vo tekot na nokjta. Sega seuste spie ama gledam pelenata suva e
Ако поти доста, нормално е. Ќе се измоча кога ќе стане. И моево деновиве така, малото, пелената му е сува кога ќе стане од спиење, ама за едно пола саат ќе се измочка. Во летен период е вообичаено, особено во вака топли денови, кога многу потат. Форсирај течности.
Мајки, ние изгледа имаме стомачен вирус. Имаме 19 месеци и сега почна се да повраќа. Дури и водата што ја испи, ја поврати. Сега зедов од аптека електролити Алвоген, испи едвај една третина од тоа што требаше да испие и заспа. Пробувам некако со шприц да и дадам, го плука. Незнам што да правам, дали да ја оставам да спие или да ја будам да пие. Нема ништо јадено од 1 часот.
најбитно е да не дехидрира.Мојата колапс имаше од висока Т повраќање и дехидратација(зимото).Она прими две инфузии.Со храна не форсирај освен супа.Таа со петел што е готовата има електорилити .Сега само вода,малце чај и ако цица .После ден два ке ја ставиш малце на диетална храна :ориз,варен морков,двопек,храна без зачини и без цитрусни овошиа. брзо да ви замине овој период слушам за доста деца со стомачен вирус
Почна да пие вода, а електролитите зорле и ги буткам. Уште ништо нема ставено во уста. И дадов малку кисело млеко две лажички, се исповрати. Ни бисквитка ни соленка ништо несака. Од сабајле беше топла и премерив тт имаше 37.2 . Ја носев на лекар и дадоа капки некој со ѓумбир да се намали гадењето и повраќањето. Сега заспа, ама ич нема сила многу е бледа. Фала ти Џој, ке пробам со супа дали ке сака да видам
Мајки синко неколку дена не сака да јаде воопшто има 12 месци и некоја недела, се што ќе стави во уста го плука (инаку се доиме уште) е сега ме интересира мајки кои што ги доеле децата и после годинка како стоеле со јадењето а и по колку пати на ден цицале?
Iskreno moeto go doev do 4 meseci posle toa eden mesec mu davav Humana, a potoa preminav na kravsko mleko i mi piese bez problem, a toa sto ti pluka sto ne jadi mozebi e malce podnastinato bidejki moeto koga ne jadese bese nastinato i togas nemase apetit za jadenje inaku mozes da mu davas Acerola ti ja preporacuvam bidejki so nea nema ne jadenje mu go otvara apetitot i ne nastinuva jas od koga pocnav da mu davam sum prezadovolna pozz se najdobro
Електролитите се грди многу затоа тешко ги прифаќаат. Мала ти е многу инаку ќе ри кажев со кока кола да ги помешаш и со лажичка по малку да и даваш. Синко мој еднаш имаше ептен гаден стомачен и така му давав ама накај 3г имаше. Даа оздравете побегу, уф уплав имам од стомачни
majki dobro utro da prasam tuka poaktivni ste. Malata jadese jufki i sirenje(jadela i drugpat) i se isfrli samo po lice kako crveni krugovi. Sega pocnaa da izbleduvaat. da ja nosam na lekar ili
Земав од тие електролити со лимон не беа лоши многу. Изгледа вирусот кратко трае, добра е сега, ама мене ме прифати од неа.