Како да испитам алергија, каде? Можно е, и од двете страни имаме предизпозиции за вакви алергии. Ама сега видов дека сите заби му излегле, ќе видам дали ќе прекине сега. Добро е, две недели веќе е ваков, ама 6 заба да ти пробиваат наеднаш богами не е лесно. Ми лекна дека мислев доле му фалат двојки(јас немам, а наследно било), ама има врвчиња од 2ки и 3ки и горе 3ки, уште 5ките фалат.
Nad tri godini e najdobro da se pravat alergotestovi. Najdobro vo Kozle, inhalatorni i nutritivni. Imate li problem? Ako nemate ne maltretiraj dete samo radi predispozicija.
Нападно чешање на очи, уши и нос во последните недели, модри подочњаци и отечени капаци повремено. Ама излегуваат заби и мислам дека може и од тоа да е, затоа ќе чекам да видам дали ќе има промена сега.
Па ниедно дете не дава од чиста мира, ќе земеш со себе свекрва, роднина, и сестрите и ќе ја држите. Мора. А чајот нема да ви помогне ако нема шлајм, пази ако е алергична на свашта може бетер да направите. Нема дава не дава, мора и тоа е. Јас малово на година дена го носев на преглед со сонда во нос па го додржав, мора едноставно, не а не сака.
Моево само станува кога крева тт бидејќи треска го фаќа, офка кемка, иди во мене и само цицање бара. Од сношти досега држи нормално, нема кренато тт, бевме и на преглед се е ок, паѓаат леукоцитите, се надевам помина што и да беше, среќа не дадов антибиотик. @Bella_Stella @јolene првото дете негде на 2год и 2-3 месеци почна за какање да кажува, па му слекував пелена се какаше на нокшир и потоа му ставав пелена, потоа на 2 и пол почна и за мочкање. Така да сите се различни, само следете дете. @Sofi.ja ме потсети со сирупот му ставав шприц ноќе и си го голташе без да сети тоа после 2 3 год беше мислам. Ова нема шанса, го земам в скут стегам раце и со сила оди, нема шанса милом ама ме погоди мене нема нејќам, мора За цицање се жалам пак, моево па поќе дење бара, нон стоп луѓе на 1 сат, ај сега болен ама не и пред тоа така беше. Ноќе помалку цица 2 или 3 пати. Па сега како сум разранета ми се пишти нека оздрави и крај, доста е.
Ne se toa klasicni simptomi na alergija. Kako osip na primer od hrana ili slevanje sekret od inhalatoren alergen. No mozno e ne vikam ne. Sepak malo e za testovi, nema da bidat verodostojni. Ama prati situacija.
Аааа волци спомнување никако Ние не знам за што и кажавме дека волкот ќе дојде, ама ко се запна ТАТО ОДИ ТЕПАЈ ВОЛКОТ, СЕ ПЛАШАМ. И тоа не одма, после некој ден и текна И тате мораше да излезе во сред ноќ да дреме пред врата за да го истепа волкот
Не е ова од заби, од заби растечен нос, црвени образи и тегнење уши се типични симптоми, кај твоево ми личи на алергија, нешто инхалаторно.
Да ве прашам вие што го давате сирупот со Омега од Doppel herz, дали забележавте зголемен апетит кај детето? Некако одеднаш се разјаде, си помислив да не е од тоа или случајно се погодило
Мајки дали ве гризаат децава што цицаат дури вадат заби? Пишував ќерка ми веќе долго вади четворки и тројки, нешто излезе, некои се гледаат ептен тука дека се при крај. Последните 4-5 дена кога цица ги зарива запчињата, некогаш гледам линии рани околу брадавицата. Боли многу, дали и дека пред добивање, а некако немам осет дека е баш кај горните заби кај што и се, цела града едноставно боли и кога не цица. Цица само ноќеска, болна е, станува 382625 пати и знае да тера да не ме пушта по 30-40 мин. Пробав со убаво да и кажам, да не давам, избегав во еден момент во другата соба во 4 сабајле ја оставив да рика од што таа физичка болка веќе на психа мавна. Знам дека советот е да издржам дури да оздрави/излезат заби/добијам па да ја одбивам ама до тогаш како да издржам без спиење и плус ова. Од очај да си кажам знам дека е безнадежно
Мојов нема навика да гриза, ама знае во последно време пред да се пушти да ме фати со забите и стои така и додека да пушти трпам оти ќе го разбудам ако го тргнам некако, вака не правеше до сега и он вади заби и можно е од тоа. Немам совет ниту јас да ти дадам, да издржиш уште малце вајда ќе прекине кога ќе престане да ја боли, тоа од нервоза го прават вајда од болката.
И тука ќе си прашам. Мајки на деца што повраќаат сирупи. Чаре ? Има црвено грло и ретка ама досадна кашлица, ни дадоа трицеф. Еднаш го пиеше есента, за чудо не го повраќаше, баш реков се оправивме со сирупите, кога еве пак. Само што му дадов веднаш се исповрати. Не знаев ни дали да дадам пак (логични е да да) докторот не ми врати. Утре како да дадам, со вода, со сок, не знам што да правам.
Ехее забите ако ги чекаме да никнат за да се одбиваме може да потрае и уште една година. И он вади 4 тројки од еднаш, си има мака знам, ама од друга страна не може тоа вечно да ми е изговор.
А се тегне ли? Моево не дава да го држиш и се тегне страшно и само вика циции циции хистерично дури. Морам и јас дс жртвувам и недела дена ако треба, макар и како зомби да се шетам, што се мора мора.
Според мене не е за паника. Секако секое дете си е своја приказна, ама син ми на таа возраст беше и поназад од вашето детенце. И јас бев загрижена и се чудев што да превземам. Ама на околу 17-18 месеци драстично почнаа да се менуваат работите. Сега има 22 и е на супер ниво. Разбира сѐ, има фонд од 50+ зборови, почна да сврзува и по два. Кај нас помогна многу зборување, објаснување на сѐ што правиме дур јаде, си игра, се бања итн, буквално прераскажување на секоја активност, гледање/читање сликовници. Според мене сте ок. Исто така очекувај дека нешто ќе кажува одреден период, па ќе прекине и ќе мислиш дека го заборавила, ама не е заборавено верувај. Дај и простор, ќе видиш дека за брзо ќе се сменат работите.
Пишав погоре, моето плука повраќа одма од сируп. Пробавме со сок ( не го пие цел), пробавме со нутела лажиче демек да ја залажиме примети дека има сируп почна да се нервира и не го изеде. Единствено што ни упали беше со овошен јогурт помешано. За црвено грло моиве пиеле само бруфен тој е со вкус на јагода