Ako se jufkite domasni so jajca togas verovatno e od niv,zavisi i kade si gi cuvas.Ako se sara alergijata po celo telo posetete doktor.
gi kupiv, domasni pisuva, od Kam. Ama nema nikade na drugo mesto, a tie na lice se povlekoa, samo na 2mesta kako bruncinja sitni ostanaa. fala ti mnogu na brziot odgovor
Ne bi trebalo da se zagrizuvas stom se povleklo,a i vremeto e prezesko covek da ne znae kako i sto da jade.
e da, bogami jas i onaka se plasam i vnimavam mnogu so jade, ama sega mislam ke razmisluvam i po pet pati
Ние сме со тт вчера ноќта висока т.е не баш ама сепак е 38.5 само сируп за тт давам и цицаше почесто,чат пат знае да поткашла има сува кашлица. Што др да му давам за тт?
Мајки на деца со дерматит, итно ми треба одговор, а темата не е активна се извинувам што прашувам тука. За време на преспивањето се чешал на лице, многу му е воспалена егземата, влажна е и го боли, со што да ја исчистам и што да намачкам? Имам мустела стелатопиа, блу кап, а дерма ексомега и од скендер, ама повеќето не се за на рани. Се извинувам за сликата, се плашам да не се инфицира. Спојлер
Фала @TheSecret се уште немам намачкано ништо, оставив да се засуши, па ќе прашам наредно одење кај педијатар за тој крем.
@kristina.k Ние имаме такво нешто слично на обравчето го мачкам со афлодерм му поминува. Јави се на педијатарот прашај дали смееш, мачкај го додека да отидеш да не му остане такво.
Фала @TamaraSJ сме користеле и афлодерм како помал, супер е за кратка употреба, ама после повторно излегуваат. Инаку има дерматит од 3 месеци, а сега е година и 9 месеци. Не му остануваат лузни, имал на многу места вакви, ама сега дека поголем сам ги средува ко ќе го чешаат. Ова на образ го држев под контрола со креми без кортико, сега летово се почесто се воспалува и не помага ништо.
Фала @kukla21 за предлогот, мислам уште биодерма немаме пробано, се друго од аптека што можев пробав. Обавезно го земам наредно.
Мене на ногата ми се прави егзема. Ова ми го смири. Прво ми го смири чешањето, па за недела скроз го снема. Мене ми остана доста, ако сакаш некако да ти го пратам.
Veke 2 meseci se slucuva ova: sin mi-19 meseci naednas prekina da bide povrzan so mene, samo tatko mu go bara, po celi denovi e zalepen za nego, on go uspiva, ako se razbudi nego go bara, od mene place. Neznam veke kako da postapam, mm celo vreme mi prefrla
@coconaut период е, и ние поминавме слично нешто пред неколку месеци. Зошто ти префрла мт? Мојот му е криво сега што не го бара толку, што не му оди да го заспие и пак е само со мене.
Мм па се нервира што децава се повеќњ залепени за мене. Малава преска го бркаше од спална не бил тој негов кревет , ама знам да е ваква ситуација ќе почне да кука. Кај се навикнати они на тоа темпо Период е ќе му помине, пробувај некакп полека пак да го придобиеш ама ќе смени преку ноќ ќе видиш
@coconaut се би дала како што плаче по мене така да плаче по татко му или баба и дедо.Ама не бре кога сум дома само мене ме бара ќе ме фати за рака и ме носи ми покажува што сака.Неможам секунда да мрднам
Мами поради низок хемоглобин матичниот ни даде сируп ферум е сега какачката му е црна откако го пие цело време дали е нормално?