Дали е можно доматот да даде алергиска реакција..Синока синко прв пат апна домат и тоа ептен мало парче и за 5мин се вцрви целиот околу устата и брадата како осип за 15мин му помина..Или не е до тоа ..?
Кај мене до ден денес доматот ако дојде во контакт со кожата ми прави црвенило и ме чеша (кога го сецкам особено за летна манџа, рацеве одма црвени и ме чешаат), а за јадење немам проблем... Истото се случува и кај синчево, ако му потече по лице, врат за некое време се зацрвенува, ке го измијам, за 10 мин нема ништо... незнам зашто само реакција на кожа ни дава... Баш братучедка во скоро слика ми прати, јадело малото и цело црвено околу устето и реков изми убаво и чекај 10мин, ми врати еј нема ништо веќе...
Мајки веке навистина неможам да издржам..Сакам да прашам дали има нешто што може да се дава на 12+ дете што ке го тера да спие..Ниту е преку ден ниту навечер немам сила да ги гледам..Во раце ке спие а го оставам ке се врти на сите страни кенка плаче неможам 1час сон да сврзам па ако има нешто за спиење бар 1-2часа сон да сврзе
Да пробаш со Calma B сирупот на Ерба Вита, има и за бебиња и за деца. Го има во поснабдените аптеки, на база на б6 витамин е, можеби ќе спие, таква му е намената, за подобар сон. Види според возраста кој ќе му одговара, и дозата е сигурно наведена во упатството.
Prvi denovi ni se vo gradinka. 3 dena na adaptacija po 15min odi. Otkako pocna od petokot, detevo ne jade skoro nisto. Samo cica i tecnosti pie. I omilenata hrana ne saka da ja jade. Vrti glava. Odma posle prviot den vo gradinka krena T. 2 dena imase sega e ok. Ama so jadenjevo sto da pravam ?
И пиши како делува. Немам јас голем проблем со спиење ама еве 2г и уште се подразбудува ноќе. Не е страшно и се трпи ама мислам дека нема преспиено ноќ без да се подразбуди.
Го земав вчера му дадов синока и спиеше е сега дали е до сирупот или така му се погодила вечерта ке видиме..Сепак треба подолг период да го користиме па да кажам дали е ефикасен
Важно си одморила ноќта Кога ќе подпораснат пак се будат бидејќи сонуваат, посебно кога имаат поактивни денови. Мислам од б6 или б комплекс нема штета сепак се витамини
Мајки да не има пак некој вирус или заби ќе се кај нас? Синко 18месеци сабајле накај 7ипол се разбуди со тт 38.3 Пробав да дадам сируп ама безуспешно бидејќи го повраќа. Ставив чеп накај 8ч.Во 3ч поручек пак крена 38.3 и пак пробав со сируп иста песна го поврати и ставив чеп. Вечерта кај 9ч пак истата температура и пред да го заспам ставив уште едно чепче. Значи нема никакви знаци на настинка само има тт. Незнам дали да го носам на болница утре,зависи како ќе е Сега спие,му мерев пред еден саат 37.6
Мајки синко од утрово е со растечен нос неможе да дише ниту пак да спие..Нема тт само на устата има како напукано и крв..Освен инхалации дали може некако на друг начин да му помогнам..Страв ми е да не го фати и грло и кашлица
Јас давам од овие ампулите, па ке видиме како ке тера во градинка По пола ампула му давам на гладно... Каде ја имаа оваа акција?
Majki smee li majcino mleko (doenje) 18 mesecno dete so stomacen virus? Povraka duri i voda da se napie a si bara cice celo vreme. Se izvinuvam za latinica no nemam mk momentalno.