Па кога има нешто и овде даваат бе Ангел. Не дека тука нон стоп само со воздух не лечат. Ја промаши поентата.
Не се чека на итна ако си викниш брза помош, си има финта за тоа. А и сам да отидеш на шалтер кога ќе кажеш за што си, ако сматраат дека е итно одма примаат. На итна ти испитуваат буквало се и според дијагноза даваат терапија што може ете за тебе некогаш не би била прифатлива ама реално такви случаеви како што има таму, тука се ретки. Никој со 40тт не вика да шеташ по паркови ако има нешто за лечење поинаку ама нема ни да ти даде антибиотик за црвено грло доколку се вирусно. И лекови ќе си носела на таму, докторки изиграваме на форум и дома, а врска немаме, не не можиш секогаш сама да знаеш се и да се справуваш, муабетов не држи баш. Ќе си го прифатиш тој начин сакала или не, а ќе видиш дека не е воопшто страшен.
Pa da, treba i taka kako vo Gernanija. A ne kaj nas se naucile krvna slika za se i sesto, ne znaat da dadat dijagnoza.
Vo pravo si. Ama moze i podobro so krvnive sliki koga ke vidis kakvi doktori ima bar ke znaes so ks na sto si sigurno.
А дијагноза од што да ти постави, од гравчиња гледање? Крвната слика не е страшна, не знам зошто така мислите, и јас како дете прво крвна слика ми зимаше мајка ми.
Кај нас не знам што е ама не се одрази многу на јадењето. Не јаде со 100% апетит како шо обично си јаде, ама негде на 80% е.
Pa i brisevi ne se naucna fantastika. Pneumoslajd kolku pati ne spasil da ne lutame na primer. Inaku nas posledno pasko od gravcinja gledanje dijagnoza ni postavi u dve sekundi sreka sto ne go poslusav i si napraviv na svoja raka brisevi, pa posle se pravdase nemalo vrska toa ne bilo tocno..ok jas doma sigurno sama ne gi pravev brisevite tuku vo labaoratorija Zatoa vikam podobro e koga mozes da si napravis ispituvanja negoli da ostavis taka.
Верувај дека е возможно. Ти не знаеш колку пулмикорт има изинхалирано ќерче бидејќи имаше опструкции нон стоп. Кога велам нон стоп значи стварно буквално сфати го нон стоп. Крвна слика стакло. Температура многу ретко. Апетит машала си имала секогаш. Алерготестови секакви, брисови од нос, од грло, трахеален аспират ... Сега го враќам филмот дека е многу можно да е од воздухот. Нема од што друго да е.
Јас три недели бев таму ко магарица бев натоварена со лекови, а не камоли за живеење. Не дека искористив нешто ама си носев. А имав патничко осигурување фул. Ама ете. Што е страшно, а што не, е субјективна работа
Ти не беше фармацевт ? Носиме и ние кога одиме на еднонеделн одмор , и инфузии си носиме. Страв лозје чува. Ама добро,друго е коа сме медицинари Колку толку знаеме А плус и она , страв лозје чува Ќешки да не затреба , но не ми бара леб и вода ако си ги носам со мене
Јас се мислам оти е фармацевт. Ќе даде рапорт сеа Ама ако до толку сум грешка , ќе си помислам дека климаксов ме води накај деменција