Тоа и најмногу ќе му помогне да не дехидрира, други течности може да ти одбива. Затоа и не е препорачливо да се одбиваат од цицање на лето баш поради стомачните вируси
Мајки синко утрово падна и некако ја свитка ногата кога вика силно да плаче и заспа...Си стана весел и кога се исправи и сакаше да крене да оди кога писна зајде од плачење..И никако не сака да стапне на ногата ајде го однесовме на шинка го направи жената и ми рече 3-4 часа да не оди да не лази..И ми рече мн е мало да можам да осетам дали има пукнато но не верувам рече..Одкако му ја направи му дојде во нормала ногата бидејки му беше отечена малку..Е сега проба да лази мислам не му дозволив само се сврте и пак писна да плаче дали е можно пак да му се изместила..Жената рече ако плаче пак на секое згазнување донесете го попладне пак ако не бидува носете да го снимат..Ми е страв да нема пукнато или не дај боже скршено ама во тој случај мислам нон стоп ке плаче а тој само на мрднување и згазнување плаче посебно ако го свитка коленото..Леле умирам цел ден баш сега кога прооде..Ве молам искуство некој ако имал нека ме упати подобро
Кај нас беше истиот случај само со раката. Ја однесов на ортопед , ја виде на ехо и ја намести и веднаш и помина.
Не бе па вие лекари, слушај си местач шо ти каже. Цццц кутро дете, наместо одма да му се пружи медицинска нега, оно којзнае колку болка претрпело. Страшни сте луѓе некогаш. Никој не осудувам, ама претерано е.
Abeeeee ne ste normalni breeee leleee ccc. Kako be kako ne mi se jansi nekoi rab. Edno kaslanje na lekar go nosam ne pa ova. Uste pa po nekoi sinki minki kako i da go vikate ccc. Pa bebe e bre, raste se razviva, koski mu rastat, od vakva negriza moze trajni posledici da mu ostanat so nodzeto. Ama ajde sekoj za sebe.
Некое искуство со Бимунал сирупот од црн бозел? Лекарка, на која со години ѝ верувам, ни го препорача за подобрување на имунитетот но во упатството пишува дека се дава над 3 години а ние сме 19 месеци?!?
Ви благодарам многу на сите ве послушав го однесовме за жал скршена Добро ортопедот рече уште не е коска уште му се 'рскавци но рече скршено е..Три недели во гипс сега срце ми се кине само.што почна да оди како ли ке го паазм д не лази да не се исправа..Не дај боже да дојде до ваков случај пак одма лекар ама ете ја послушав свекрвата мм кога запна таа знаела ете сега што знаела таа..Уште еднаш од срце ви се заблагодарувам
Со лесно нека поминува! Чувајте се и гушкајте се повеќе сега, ви треба многу пазење! И за недај боже друг пат, запамти дека некои луѓе години поминале во учење медицина и тоа не е за џабе!
Со лесно нека му помине побргу. На пријатели малото на 1г згазна на количка играчка и скрши глужд, ене фала богу сега пораснат супер е. Кај помали и побргу се регенерира ќе заздраве. Знам дека е мачно посебно на оваа возраст кога проодува, ќе треба многу пазење ама ќе помине А другиве дајте малку полабаво со коментариве, ок е да кажете не си играј однеси го на лекар ама не одма со бодење очи и навреди. Дај нека не заличи форумов на оние фб групи жити се. Едноставно во моментот во паника прво тоа им дошло, сигурно доволно се јаде ионака не мора сол на рана да дотурате
Ох душа. Кога те прочитав кај си го однела одма си помислив дека свекрва ти рекла таму да се носи. И нас како деца одма по такви места не влечкаа. Ама не е играчка, мораш ти да си погласна за твое дете кога се работи. Со помин нека е.
@blessed.an Последно на ортопедија ко бевме со мм, докторот со ваков ист случај многу се изнервира дека не го донеле веднаш на снимање детето, им викаше на родителите. Не слушај никој повеќе за свое дете, ти одлучуваш, со помин да е сега и не се секирај ќе нема последици. Брат ми пред 18 години ко проодуваше исто падна и беше цел месец во гипс, па при крајот со гипсот на нога одеше. Деца се, брзо се регенерираат и зарастуваат коските.
Ви благодарам уште еднаш на сите..За една нед ни рекоа на контрола па се надевам ке се среди...Тешко е многу неможам никако да го додржам ај за лазење рекоа дека може ама тој лази и сака да се исправи душа ми се кине..И уште нешто сакавда прашам..Док ми рече наутро и навечер по една лаж парецетамол и една блок макс а мм кога отиде у аптека му кажале или едното или другото
@blessed.an. со помин.тешко ке биде но ке помине.и не слушај никој за твое дете.најпрво доктор а ако нема фајде тогаш лекот се бара на друго место.
Да не ви рекол или тоа или тоа, може не сте го разбрале. Мислам дека е многу двете да ги комбинираш. Можеш да му звониш на докторот да го препрашаш?