Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.709
    Допаѓања:
    8.005
    Мојот уште малку две, отварам колку што дава, главичката не излегува.
    Инаку кога бевме на хирург поради неспуштени тестиси, го замолив да погледне дали доволно отворам. И докторот, патем стара школа, човекот пред пензија е, само остро ми рече нема ти таму што да чачкаш и отвараш, да престанеш тоа да го правиш. Ама јас пак само отворам колку што синко дозволува, на капење, не секој ден.

На TammiB5, 1209 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  2. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    7
    Majki zdravo. Pocnavme vo gradinka i sme godina dena. Eve vekje tri dena odi ama mi se razbole odma i vo konsultacija so ucitelkata resivme da ostane doma den dva. E sega makata mi e dali posle tie dva dena kje treba povtorno od novo adaptacija na deteto vo gradinkata? Ona vaka nema problem, odi, ne place, se druzi interesno i e. Eden den mi ja iznesoa rasplakana ama mi kazaa normalno e toa da se sluci nekogas. Dali postoi sansa da ne saka povtorno da odi vo gradinka posle odmor od dva dena?

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.579
    Допаѓања:
    114.479
    Постои секако. Ама можи да си е се во ред и да нема проблем.
    Постои можност и две недели да оди без проблем па одеднаш да не сака дури и да не правела пауза.
    Нема правило.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    4.761
    @Bella_Stella не е македонска песната, јас тука од градинка ја научив, има неколку делови, со скокање, со лазење, со трчање. Ако сакаш да ти ја пратам.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.798
    Допаѓања:
    24.885
    Моето скока како зајче/ коњче не знам како да објаснам ама со две наеднаш не, само као се крева на прсти и спушта и мисли скокнала.
    Овие 2 дена е преееемногу плачлива и не знае кај тера што би рекла сестра и. Тук ќе и текне папа и зема облака патики и виси пред врата и плаче, почна да не сака да дели работи со дада, од девојче кое имаше разбирање и стварно и даваше се и не грабаше, овие 2-3 дена е непрепознатлива ,баба и дедо се на гости не знам дали тоа има влијание што не знае кај тера или е некој скок ама тапан главата. А може и се должи на тоа што овие 2 дена уста не затвара и преку ноќ има плус 50 нови зборчиња со членови со род со све. Уште не спојува ама чим земала залет ќе биде.
    Уморна сум од бркање гол газ дома, тамааа такам е за све, па дури и бришење газ.
    Не знам, некако сменета ми е послушна е кога ќе и се рече крај или немој не се повторуваме ама пак е на некој начин лошка.

На lackygirl и Carolin. им се допаѓа ова.
  6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    6.245
    Ај мене прати ми ја ако може :)

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.673
    Ако е англиска може ми ја пратиш да.

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.673
    Хахха јас кога менувам пелена обавезно вадам влажна и за него да “бише гасе”. :whew::D

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.709
    Допаѓања:
    8.005
    Мојов една недела веќе е така наелектризиран, само да се плаче и треска, вреска за се нешто. Лажица во моментот ако не му дадеш почнува. Ушите ме болат од викањето негово, ќе скренам, уште малку ако продолжи така јас ќе бидам таа која ќе заврши на болница. Не знам да се справам со такво понашање. Изгледав милион видеа со совети за како со тантруми. Се што пробав не ми успеа.
    А за менување пелена, ми се темни пред очи кога треба да му менувам. На крај ќе го оставам да си моча кај стигне.
    Преморена сум, а куќата ми е хаос, да може ќе преоди. Јас изгледам како бездомник, во огледало не сакам да се погледнам. Прав хаос.
    Си седам ваќа сред ноќ и си мислам, уживај во него дур е мал.... (facepalm)
    Искрено овој период никогаш нема да ми фали, да може да се скокне радо би. Ајт доста се жалев, битно излезе од мене ;)

На kozuf, Bebetoo и Miss_S им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.812
    Мојот почна да скока пред 2м некаде( околу 20ти) пишува до 24 дека треба ова да го совлада.
    Сега не престанува да скока и цело време муабетот е тоа, дека бил зајак.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.812
    Не му ја тргам кожата.
    Тоа беше совет од Лондон и го послушав. Не чачкам таму.
    Не сме имале проблем до сега, гледам дека е отворена малце повеќе ама мислам дека е од што он си игра со курето на бањање и го тегли, ние не фаќаме.

На Lavender13 и TammiB5 им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.918
    Допаѓања:
    23.886
    Не му го имам досега отворено, не остава воопшто да го фатиш. На големиот му го отварав од помал од как 2 месеци по малку, после не оставаше и тој, на едно место му држеше кожичка, лани на операцијата му го отвориле па од тогаш пак му е затворено, не сака никако да се отвори. Па здравје :)

Дали ви се верува дека после 2 дена в градинка тт крена ноќеска (facepalm) :drunk:
    Од 3ч се треси, некоја тт до 38 држи

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.700
    Допаѓања:
    104.794
    И двете деца не ми скокаа како мали, големиот уште не обожава да скока реално. Така да не, нема врска скокањето со растот. Прашано кај ортопед уште со големото. Малото е 2г и 2м и не скока, ма не ни трча, он си оди и подзабрзува малку ама ништо многу. Моите деца се деца кои никогаш пример не скокале на кревет, замислете, а толку сум сакала, ама нема.

Сега тек на 2г го отворивме скроз. На големото на 1г му беше отворено скроз, ама пак на 2ипол години после поголем инфект, варичела, направи баланитис, така да нема правила.

На TammiB5 и Lavender13 им се допаѓа ова.