Мојот уште малку две, отварам колку што дава, главичката не излегува. Инаку кога бевме на хирург поради неспуштени тестиси, го замолив да погледне дали доволно отворам. И докторот, патем стара школа, човекот пред пензија е, само остро ми рече нема ти таму што да чачкаш и отвараш, да престанеш тоа да го правиш. Ама јас пак само отворам колку што синко дозволува, на капење, не секој ден.
Majki zdravo. Pocnavme vo gradinka i sme godina dena. Eve vekje tri dena odi ama mi se razbole odma i vo konsultacija so ucitelkata resivme da ostane doma den dva. E sega makata mi e dali posle tie dva dena kje treba povtorno od novo adaptacija na deteto vo gradinkata? Ona vaka nema problem, odi, ne place, se druzi interesno i e. Eden den mi ja iznesoa rasplakana ama mi kazaa normalno e toa da se sluci nekogas. Dali postoi sansa da ne saka povtorno da odi vo gradinka posle odmor od dva dena?
Постои секако. Ама можи да си е се во ред и да нема проблем. Постои можност и две недели да оди без проблем па одеднаш да не сака дури и да не правела пауза. Нема правило.
@Bella_Stella не е македонска песната, јас тука од градинка ја научив, има неколку делови, со скокање, со лазење, со трчање. Ако сакаш да ти ја пратам.
Моето скока како зајче/ коњче не знам како да објаснам ама со две наеднаш не, само као се крева на прсти и спушта и мисли скокнала. Овие 2 дена е преееемногу плачлива и не знае кај тера што би рекла сестра и. Тук ќе и текне папа и зема облака патики и виси пред врата и плаче, почна да не сака да дели работи со дада, од девојче кое имаше разбирање и стварно и даваше се и не грабаше, овие 2-3 дена е непрепознатлива ,баба и дедо се на гости не знам дали тоа има влијание што не знае кај тера или е некој скок ама тапан главата. А може и се должи на тоа што овие 2 дена уста не затвара и преку ноќ има плус 50 нови зборчиња со членови со род со све. Уште не спојува ама чим земала залет ќе биде. Уморна сум од бркање гол газ дома, тамааа такам е за све, па дури и бришење газ. Не знам, некако сменета ми е послушна е кога ќе и се рече крај или немој не се повторуваме ама пак е на некој начин лошка.
Мојов една недела веќе е така наелектризиран, само да се плаче и треска, вреска за се нешто. Лажица во моментот ако не му дадеш почнува. Ушите ме болат од викањето негово, ќе скренам, уште малку ако продолжи така јас ќе бидам таа која ќе заврши на болница. Не знам да се справам со такво понашање. Изгледав милион видеа со совети за како со тантруми. Се што пробав не ми успеа. А за менување пелена, ми се темни пред очи кога треба да му менувам. На крај ќе го оставам да си моча кај стигне. Преморена сум, а куќата ми е хаос, да може ќе преоди. Јас изгледам како бездомник, во огледало не сакам да се погледнам. Прав хаос. Си седам ваќа сред ноќ и си мислам, уживај во него дур е мал.... Искрено овој период никогаш нема да ми фали, да може да се скокне радо би. Ајт доста се жалев, битно излезе од мене
Мојот почна да скока пред 2м некаде( околу 20ти) пишува до 24 дека треба ова да го совлада. Сега не престанува да скока и цело време муабетот е тоа, дека бил зајак.
Не му ја тргам кожата. Тоа беше совет од Лондон и го послушав. Не чачкам таму. Не сме имале проблем до сега, гледам дека е отворена малце повеќе ама мислам дека е од што он си игра со курето на бањање и го тегли, ние не фаќаме.
Не му го имам досега отворено, не остава воопшто да го фатиш. На големиот му го отварав од помал од как 2 месеци по малку, после не оставаше и тој, на едно место му држеше кожичка, лани на операцијата му го отвориле па од тогаш пак му е затворено, не сака никако да се отвори. Па здравје Дали ви се верува дека после 2 дена в градинка тт крена ноќеска Од 3ч се треси, некоја тт до 38 држи
И двете деца не ми скокаа како мали, големиот уште не обожава да скока реално. Така да не, нема врска скокањето со растот. Прашано кај ортопед уште со големото. Малото е 2г и 2м и не скока, ма не ни трча, он си оди и подзабрзува малку ама ништо многу. Моите деца се деца кои никогаш пример не скокале на кревет, замислете, а толку сум сакала, ама нема. Сега тек на 2г го отворивме скроз. На големото на 1г му беше отворено скроз, ама пак на 2ипол години после поголем инфект, варичела, направи баланитис, така да нема правила.