Среќен 8ми март женски❤️ Него со нејадач што да правам? Искрено лудило ме фаќа, од бебе до година што јадеше сѐ, сега се раниме со сила по некоја манџа, ама буквално со сила. Месо никакво не сака во уста да стави, значи дете да не сака пилешки медаљони ми е несфатливо. 19м, веќе има јадено најразлична храна ама ептен е специфична. Сув леб и павлака може, павлака намачкана на леб - како лук на вампир да даваш. Шпагети болоњезе каша ок, домашни со истоте состојки, како отров да си и дал. Ја давам оваа каша и уште 2 има со месо што ги сака бидејќи само така внесува месо, и по некое залче со сила, ама грев ми е веќе. Полудев веќе, чаре?
Пилешки медаљони ако мислиш на тие замрзнати, што се пржат и онака не се здрава варијанта за храна. Немам совет што би ти кажала како да пројаде месо или што и да е друго. Освен со тоа што сака, да даваш и нешто ново со надеж дека ќе проба и нешто плус.
Ау моето спие по 3 часа дневно минимум и навечер во 9ипол е кома. Еве го сега четвртиот час го тера дремка. Дневна дремка до 5г е многу важна за напредокот, ако не ремети на ноќен сон нормално. Не јаде зошто даваш каши на големо дете веќе. Не давај каши, у тоа месо има едвај 10гр, ништо не е. Подобро спремај и блендирај отколку купечки. Тоа пилешки медаљони па никад не сум дала, од лошо полошо, најлошото од месото сплескано у форма и панирани. Големото е 9 скоро никогаш не каснал такво нешто. Се нервирам у школо им даваат фиш фингери, мртов гладен е кога има тоа, дека не јадел тоа никогаш не ни знае што е. Среќен празник жени убави! Среќни, здрави, весели и храбри секогаш!
Не спомнав ама медаљоните се домашни, со мелено чисто пилешко месо ама сепак се пржени. Нејсе, детето џвака и јаде ама тоа што сака. Тие каши што го спомнав се случува да ги дадам еднаш у неделата преку сила, само во очајни ситуации кога тој ден е многу слабо јадена. Јаде макарони/јуфки/њоки, без ништо, варени со путер само. А ставиш доматно пире/кечап,не дај Боже месо, проблем. Пржени кришки со јогурт/грчки/кисело млеко - заљубена. Јаболки и портокали, може, друго овојше, јок. Да може само тоа ќе јаде. Дојдов од дете што глодаше варено телешко само така, до нејадач и ќе се изедам жива.
@AngelOfArh , мојава и баткото се скоро па врсници. Минатава недела еден ден преспала само 30 минути, вечерта уште во 20:00 заспана без борби, без натегања. Само што виде кревет малтене. После 2 дена, ја оставиле 3+ часа да спие. Се натегавме до 23:00 да заспие. А за нивна возраст 23:00 е предоцна. Сакам да кажам кај моево многу влијае должината на дремката и во колку би се разбудила. Мала е за без дремка ама пак со предолга уште полошо е. Часовите на спиење и се тие околу 12:00 во деноноќие.
Кај нас многу влијае на ноќно спиење. Мене воопшто не ми одговара да си легнува во 23:00 или покасно. Си го сакам редот со легнување во 20:30 станување во 7-7ипол. И на внуката не влијае спиење од 2ипол 3часа, ама она си легнува 11ипол, станува 10ипол сабајле дремка има од 3 до 5ипол 6. Ама така им одговара нели
Ви одговарам и на двете заедно. Скроз ве разбирам, да ми влијаеше кај нас ќе кратев ама не влијае, напротив повесел е кога е убаво наспан. Синоќа заспа во 10 пошто спиеше 4 саата на пладне, ама искрено јас сум крива го заиграв убаво навечер, скокавме рипавме и престимулираност му дојде и затоа. Иначе во 9 во кревет до 9ипол кома.
Даваш Лоратадин, ако си сигурна дека е алергиски осип. Или ја би отишла на итна, ако од нешто многу се плашам, тоа е алергија.
Dadov sirup Letizen se smiri osip vrati i pedijatar rece deka od sonce bilo vcera bevme izlezeni cel den
@AngelOfArh, мојава е општо лоша за спиење. 20-30 минути наутро да стане подоцна, си ја поместува и дремката. А да стане порано нема мака, без проблем ќе си издржи. Пред 2-3 недели си се разбуди уште во 5:30 наутро, им напоменав на воспитувачките дека може порано да заспие ама ништо. Не и смени дали во 5 или 7 станала. Е да се разбуди околу 8 часот тогаш нема теоретски шанси да заспие за дремка на пладне.
За алергии. Во лето сите мачкаме фактор, сега скоро никој, еве јас денес у 12 надвор нит мене нит деца намачкав, а деца кои се склони на алергии ќе вивнат одма. Башка кожата уште не ни е навикната на сончевите зраци, уште студот у коски ни е, а тоа пече ко у мај и ете ти беља. Ова време тек ќе ни донесе здравствени проблеми мислам. Претопло е за март.