Спомни му на матичен али ако било до тоа досега ќе се исфрлеше повеќе пати. Осипот од сонце е карактеристичен, како уртикарија, како пликови црвени е, поголема површина. Како подзаминува остануваат како ситни ситни точки.
Da predlozite nekoj dobar pedijatar ve molam? Bi bilo pozelno priblizno madzari avtokomanda aerodrom ama ne e problem i centar karpos nataka
Bevme na dermatolog kaj dr Lidija Biserkoska vo Remedika, ispadna ne e alergija tuku virusno go opisa kako " Acodermatitis papulosa Gianoti Crostti" Terapija simptomatska (sir.Letizen i kortiko mast lokalno)
Има што се размачкуваат лесно. Од тие што ги имам пробано гамарде и биодерма. Гамарде е малку поскапа и помрсна, биодермата е одлична.
Dali moze nekoj da mi napravi sporedba na kalap na pamper premium i babylino? Koristime premium 6ka nz dali babylino da zemam 6ka ili 7ca
Здраво малиов е 14м не јаде одбива да јаде ручек поготово. Не се доиме од 11месеци и понекогаш пие тетрапак ама кога си сака не го форсирам. Штрајк е некој или? Инаку е жив за 5деца ми се чини ама ме мачи што ништо не сака евентуално сув леб и кпга и да му понудам лево десно со главата праи. Што е работава?
До кога давате пробиотик? Пие откако е роден, за еден месец полни две години. Си мислев да го допие овој што го има и да не зимам веќе. Ама не сум сигурна дека е ок.
До кај година редовно давав. После само со антибиотик кога пиеше и некој ден плус. Сега имам земено на Провен, во прав. Со малку сокче мешам, скоро секој ден давам пак. Не знам дали има потреба ама ептен ми е времево со вируси, што респираторни, што стомачни и некако посигурно ми е да си пие.
Јас имам таква аверзија на тој пробиотик што често и додека пие антибиотик го изумувам. Инаку пие провен. Може треба да почнам да давам зошто малку пречесто има мека столица, не течна, туку е мека како кај бебе кое почнува со дохрана.
Искрено Бела, никогаш не сум ни давала. Само Д3 до година редовно. Кај големата морав и после година на продолжам со Д3 оти и беше намален, кај малово беше ок и прекинав
Може попаметно ми е да давам дур не помине сезоната на вируси. На 1ви Април и патуваме надвор од државата, па веројатно подобро е да си давам и тогаш или во најмала рака обавезно морам да имам со нас.
https://www.zegin.com.mk/mk/proven-todlers-z-multivitamini-za-mali-deca-60-g Ова го давам последните неколку недели.
Давав како новороденче, па паузирав некое време без ничија препорака. Сега 3-4 месеци веќе редовно давам Дармфлора, a почнав пак оти имаше мека столица и матичната тој ми го препорача. Да го завршам шишето, ќе паузирам пак. Ако менувате клима, исхрана, продолжи да даваш уште април.
Точно да, а и не сакам да го направам зависен. Треба цревната флора да си профункционира без асистенција. Ова е прашок или? Не знам како би го давала зошто не пие сокови, освен да го растварам во цеден, тоа знае да испие. Може така? Да ќе менуваме клима, па и исхрана до негде. Овој Дармафлора е во каква форма, капки? Јас уште давам Ваја, откако беше бебе.
Прашок е без мирис и без вкус. Го има во шишенца и една дозерка (си има внатре) е доза за деца наша возраст. Го има и во рефусни ќесички и една ќесичка е за 2 или 3 дена за таа возраст. Јас го давам со Молерс, WellBaby и Пливит Д3 измешано со вода и со шприц, сѐ заедно.