@Bella_Stella , јас во било каков сок, дали цеден, дали 30мл обичен и мешам. Некогаш и грутчиња ми остануваат ама мојава не е репер. Во се можам да подвалам вакви работи. Пишува може во млеко, јогурт ама во тоа не би мешала. Не ми иде некако.
Зошто аверзија? Корисни се пребиотици и пробиотици повремено. Со здрава цревна флора детето си гради имунитет, бидејќи еден од главните фактори во имуниот систем е токму цревната флора. Секако дека треба да примаат природни пробиотици и пребиотици ( притоа не мислам само на јогурт, кисело млеко и кефир), ама најчесто децата не ги внесуваат нив, па суплементи се потребни.
Он со лажичка ги пие Молерс, Д3, Ц вит и Пробиотикот. Ама може да го пробам. Барав уште минатиот пат во аптека нешто друго, ама не знаеа да ми препорачаат.
Имаш и на провен прашачиња се, над 2 години може да се користат. Немаат никаков вкус во било што можеш да го измешаш и да му го дадеш. Јас можеби кај 6 месеци или и прекинав имаше тврда столица додека укапирав од што е недели поминаа. Сега давам само пред патување и за време на истотот. И нормално кога пиел антибиотик пиел и пробиотик.
Последно линекс џуниор ми дадоа во аптека. Давав ваја пред тоа ама некако во последно како да немаше ефект некој шо знам. Или ја така си мислев
Мајки на скоро 2 годишни деца, дали и вие имате период на “мама и само мама”? Јас не знам што е ова, ми зујат ушите веќе. Плачки се ако одам до вц, за успивање само јас, за јадење само јас, доаѓа само да се гушкаме и мазиме, мм кутар не може да ми припари, доаѓа детево го трга, му вика “не мама”. Сабајле станува и доаѓа веднаш во наш кревет, се гушкаме и навистина ми се полни душата, ама веќе ми е жал за мм, само го трга, не сака ни да го гушне ни да му се приближи. Си играат заедно и додека е внесен во играта е супер, малце ако има дистракција и види дека не сум до него веднаш доаѓа за рака да ме земе и јас да играм заедно со нив.
Ух шо збориш, кај мене и двете се мама, ако не сме заедно трите во вц, пред врата камповаат. Малово мнооооогу душа дава по мм ама мама си е мама. Имаше период кај што беше по него и мислев фала Богу ама не, пак се сврти накај мене. Јас во кујна она вели адење и да ја земам да гледа, не прифаќа да стои/седи без да ја држам. За преслекување никој не сака освен некогаш дада, па кутрото дете оно ја облекува хаооос. Патики сама си реди и акна, се врти едно 300 пати додека се облече. Еве пример мм требеше нешто да ми покаже без да џамкаат они, па затворв врата во спална и она мислела дека сум вц, отворила вратата виде мама нема леле која паника. Баба и дедо беа на гости, ќе излезеа пред зграда сите, ете ја неа ја враќаат по мама. Е моето не остава да се гушкаме со дада ама јас сум упорна и мора да свати дека не е само она. Иначе кај мене големото го туркаше на мм и не се гушкаше никако со него како со мене како помала, на блиц само и толку.