Сите мајки се чувстувале така. Јас ќерка прв пат ја оставив на 2 дена со мм и неговите на 2г и некој месец, преку ден се замимавала надвор, вечер дома плачки по мене, заспала некако со мм. Дојдов јас, мислев дека ќе ме изгушка кога она мртва ладна, ме гушна онака само и продолжи игра со нив. И требеше време да ми се одлути, па после се врати се на старо и кукав оти мама бара за се
И моево исто со плашењето, он бега и вика не се плаши За некои работи е екстремно, а некои сам ги прави да се плаши.
Живееме во мало градче близу Крушево, околу нас цело е шума, борови, планини, зад куќа е шумата, пред куќа планина, нема многу сообраќај, нема фабрики, сонце е скоро цело време, магли кај нас нема, почист од кај нас воздух имаат Крушево, бар тоа се предностите на мало градче од 2000 жители. Ама в градинка 2 дена и одма нешто фати знам, цела година вака ќе е, ама да си се пожалам Нормално е да се плашат, како ќе растат ќе појавуваат страв и тоа на најобични работи, ако до вчера не се плашат пд правосмукалка од утре ќе пиштат од неа...
Лепенка над лепенките. Ако ме нема тргнува у поход да ме бара Мама, кај е мама? И тропа мава по врати. Вц одење нема смисла без него, шминкање, готвење, облакање, пружање алишта, се е со него. Многу забавно се пружаат алишта со дете во рака, на нога обесен и така натаму.
И после 3тата година ги фаќаат вакви кризи, да ве утешам Седи на шоља додека се бањам Мочам и слушам МАМА КАЈ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Сум тргнала у спална гаќи да земам - НЕЕЕЕ, НЕ ОДИ БЕЗ МЕНЕ И врвот - Седи на стол 3.5м оддалечена и јаде 100 саати, јас сум седнала ВО ИСТАТА СОБА на креветот - ДОЈДИ СЕДИ ДО МЕНЕ НА СТОЛОТ МАМАААААА
Ja идам да кажам дека седам, скролам и чекам да престане врескањето, па да ја измијам и да и дадам да јаде. Не знам точно за што плаче. Дали е оти и се издрав да застане да не ја прегазат и после си доби лекција, дали оти не и дадов да лежи во ходник и да се дере или оти ја мрзи да си го земе цуцето што е на 20цм од неа. И додека се дере, вика а тати а тати. Никако не плаче за мајка моево. И изгледа пак се разболува. Наздравје. Дали три дена беше без секрет.
Тема лепенка за мама.... Во вц оди со мене, само во раце ми е од што е се мама мама. Малку сега дур сме во мк е подруго од што дада и беба се тука па си игра со нив. Инаку оваа мамасита без грб е останата. Тема плашење.... Се плаши од неочекувани звуци, ѕвоно ѕвони он рипа и вика плаши узи ме. Еден период од една недела од се се плашеше,тоа плаши како во глава му се имаше врежано. Инаку го имавме носено во зоолошка предходниот пат кога бевме во мк тоа е пред две недели три така нешто. Вечерта не сакаше да заспие се плашел од коза . И сега кога и да го прашаш од што се плашеш како од пушка кажува коза.