Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.814
    Допаѓања:
    24.957
    Сите мајки се чувстувале така. Јас ќерка прв пат ја оставив на 2 дена со мм и неговите на 2г и некој месец, преку ден се замимавала надвор, вечер дома плачки по мене, заспала некако со мм. Дојдов јас, мислев дека ќе ме изгушка кога она мртва ладна, ме гушна онака само и продолжи игра со нив. И требеше време да ми се одлути, па после се врати се на старо и кукав оти мама бара за се :rofl:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.740
    Допаѓања:
    43.883
    И моево исто со плашењето, он бега и вика не се плаши:D
    За некои работи е екстремно, а некои сам ги прави да се плаши.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.927
    Допаѓања:
    23.905
    Живееме во мало градче близу Крушево, околу нас цело е шума, борови, планини, зад куќа е шумата, пред куќа планина, нема многу сообраќај, нема фабрики, сонце е скоро цело време, магли кај нас нема, почист од кај нас воздух имаат Крушево, бар тоа се предностите на мало градче од 2000 жители. Ама в градинка 2 дена и одма нешто фати :( знам, цела година вака ќе е, ама да си се пожалам :sweat:
    Нормално е да се плашат, како ќе растат ќе појавуваат страв и тоа на најобични работи, ако до вчера не се плашат пд правосмукалка од утре ќе пиштат од неа...

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.761
    Допаѓања:
    105.043
    Лепенка над лепенките. Ако ме нема тргнува у поход да ме бара Мама, кај е мама? И тропа мава по врати. Вц одење нема смисла без него, шминкање, готвење, облакање, пружање алишта, се е со него. Многу забавно се пружаат алишта со дете во рака, на нога обесен и така натаму.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.617
    Допаѓања:
    114.762
    И туширање :tmi:

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.355
    Допаѓања:
    23.661
    И после 3тата година ги фаќаат вакви кризи, да ве утешам
    Седи на шоља додека се бањам
    Мочам и слушам МАМА КАЈ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
    Сум тргнала у спална гаќи да земам - НЕЕЕЕ, НЕ ОДИ БЕЗ МЕНЕ

И врвот - Седи на стол 3.5м оддалечена и јаде 100 саати, јас сум седнала ВО ИСТАТА СОБА на креветот - ДОЈДИ СЕДИ ДО МЕНЕ НА СТОЛОТ МАМАААААА

:hai:

На Lavender13 и fana им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    8.025
    Ja идам да кажам дека седам, скролам и чекам да престане врескањето, па да ја измијам и да и дадам да јаде.
    Не знам точно за што плаче. Дали е оти и се издрав да застане да не ја прегазат и после си доби лекција, дали оти не и дадов да лежи во ходник и да се дере или оти ја мрзи да си го земе цуцето што е на 20цм од неа. И додека се дере, вика а тати а тати. Никако не плаче за мајка моево:emo:.

И изгледа пак се разболува. Наздравје. Дали три дена беше без секрет.

На Carolin. и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    4.784
    Добро, сега ми олесна дека не сум сама. Значи сите деца се лепенки :D

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    25
    Сол и шеќер од кога се дава во храна?

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    8.034
    Тема лепенка за мама.... Во вц оди со мене, само во раце ми е од што е се мама мама. Малку сега дур сме во мк е подруго од што дада и беба се тука па си игра со нив. Инаку оваа мамасита без грб е останата.
    Тема плашење.... Се плаши од неочекувани звуци, ѕвоно ѕвони он рипа и вика плаши узи ме. Еден период од една недела од се се плашеше,тоа плаши како во глава му се имаше врежано. Инаку го имавме носено во зоолошка предходниот пат кога бевме во мк тоа е пред две недели три така нешто. Вечерта не сакаше да заспие се плашел од коза :D. И сега кога и да го прашаш од што се плашеш како од пушка кажува коза.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.