@blessed.an веројатно капилар му испукал од самото напнување при повраќање и затоа имало крв во носето.На лекар бевте ли
Бевме крв брисеви се уредно а дете се дави повракајки и пролив..Ни дадоа сируп фурал за проливот, линекс јуниор и шумливи таблетки..Утре пак даго носам да го види..Сега нема тт добар е ама блед ко крпа. Малку офф ама ми рече да ја изолирам керка бидејки е вирус и е пренослив..Како вие се снаогате во вакви ситуации кога по цел ден се заедно
Мајки дали некогаш сте дале Далерон сирупче заради болка од никнување на забчиња.Двете четворки го мачат нит е спиен убаво нит ништо на сред спиење се буди со вриштење и одвај презаспива.Дали да дадам и колку имаме 14 месеци и 11 кила?
@simona_baby. Да сум давала.тоа е мачење ги боли на синко така одеднаш и 3ки и 4 ки.мислам по 5 мл.може да му даваш пред спиење додека пробијат. @blessed.an. јас не успеав да ги разделам кога беа болни.пробав спиење во различна соба а преку ден како? Не биваше.а ти ако можеш свекрвати или незнам мајка ти да не се гледаат деца тие денови додека помине но мене ни изгледа невозможно незнам што да кажам.ако имаш шанса пробај.
Фала ти се мислев и јас за 5 мл ама педијатарот ми има спомнато дека било доволно 2,5 мл што мислам дека е премалку нема да делува како и да е фала ми разреши дилема.
Не 2,5 на ептен мало бебенце мислам.а според килажата даваат.баш пред некој ден док.спомна на пола од килажа ако 14кг 7мл.
Ќе делува, не се дава цела доза парацетамол за ублажување болка од заби. Јас сум давала, ама никогаш цела доза. Парацетамол секако според килажа се дава. Едно кафено лажиче е доволно за ублажување на болката.
А колку често може да се дава или пак колку е штетно да се дава?на пример ние многу мака имаме недела две дури излезат вришти во спиење нервозен е се мава со главата или си мава боксови па незнам дали да оставам да помине само од себе или ок е да давам сирупче
Кога е ептен плачливо и кенкаво и не се смирува (ама и да знаеш сигурно дека е од забите), не секој ден, не е препорачливо. Земи си од гелчињата за олеснување на вадењето на забите, со нив мачкај почесто. Дентинокс го препорачувам, помага кај моево.
Оффф го имам и јас ама ништо можеби само моментално ајде ќе си излезат ќе се помачи ја сакав да му олеснам барем да поспие асално една вечер ама пак си стана со плачки џабе сирупот.
Да 3 мл ама пак си стана во пет и еве уште си е буден а си стануваше околу 7 и имаше две денски спиења по еден саат.
Може не е само до забите. Може и нешто друго го мачи. Растат и подруго ја доживуваат околината. Поголемиов околу година и пол ноќе плачеше во сон, имаше ноќен терор, мислев и јас од забите дека е, ама не било. Кога имаат повозбудливи денови баш и не спијат убаво.
Можеби се исплаши кога го однесов на детска стоматологија па и вчера пак бевме на стоматолог ама фино поминавме.Гледам доле набабрени непца затоа си мислам заби се ајде ќе видиме што ќе биде.