Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.611
    Па можно е, пошто в градинка оди.. Ама нема кај нас за испитување, за брисеви дури понеделник Битола треба да одиме, ако не поминува.

2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.404
    Допаѓања:
    31.889
    Да вика многу НЕ :D

На Mother of 2boys, Splendor., DaisyDream и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.776
    Допаѓања:
    9.576
    Моево почна да оди до "забранетите места" и се врти со прст накај мене и вика ненененее! :rofl:

На Carolin., DaisyDream и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Сваќе, како ќе се разбираат мојов и твојата за бои? Ќе треба картички у бои да покажуваат, еве ваква? Или како ја и маж ми, што се му е драп? (Поима немам која е таа драп боја иначе)
    Еве уште некој месец 3 ќе наполнат, таблица попрво ќе научат него бои, се откажав веќе и да ги учам :D

На Carolin., DaisyDream, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.404
    Допаѓања:
    31.889
    Нема да се разберат сваќе :D
    Јас ја учев која е љиљакова боја и се избаци маж ми со розево нешто и вика ЕТЕ ОВА Е ЉИЉАКОВО.
    Викам доста затни се, и онака не ги знае боите уште ти да ја буниш. И ме гледа "Па ова не е љиљаково?" Ауууу кај те земав без да знам дека боите не ги знаеш бе другар 8-|

На Mother of 2boys, kozuf, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Ние освен децата, и мажите како да ни се исти, тоа може да објасни многу работи:D

На Mother of 2boys и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Секако дека така мораше да се одвива. Качи и блага температура. А носето чешма. Веќе не дава ни да му го бришеме, му стана црвено носето. Сношти се будеше често и на крај успеав на перница да го подкренам и спиеше каде каде помирно.
    Ќе видиме оваа вечер како ќе биде.
    Инаку има ли нешто ефикасно да му потсмири тоа течењето на носето.
    Прв пат си го гледам мрсулаво детето до уста. Жален е. Само ми вели мама спавамо лежимо. Од што не е наспан како треба. Душа мала

8. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    497
    Со што се играт вашите на годинка? Откако прооди веќе месец два само оди, пробав и ротирав играчки..
    Само со топките знае да се заигра, да ги фрла. Кола вози и тоа. Читаме книги со зборови, знае како се чешла, знае да донесе и даде одредени работи.
    Ама сам да се заигра многу тешко..

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    19.492

Еве година ипол има, сега знае да земе да се заигра со некоја кола или камион и се тоа трае 15минути максимим. После морам и јас со него, а ако го занимавам можеме цеел ден да сме на подлога

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.599
    Допаѓања:
    7.434
    Со ништо мислам не играше самостојно или долго време тој период. Баш онака ќе фати нешто, минута, две, па на следна играчка и така. Тек после година и пол, после 20 месеци детево се занимава со повеќе работи.

@LiquidLuna , @le.soleil , мојов маж е во фаза, немој да го учиш детето плава, кажувај Сина, не лиљакова, учи ја виолетова. А од друга страна сите нијанси на црвено, портокалова, розово, му се црвени.
    За среќа не се метнала ќерка на него. Веќе разликува неколку бои. Ќе ги изучуваме полека и другите.

На Carolin., warrior и le.soleil им се допаѓа ова.
  11. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Заспивање најкасно до 8 е супер, но будење во 5 и 15? (waiting)
    Ако спие повеќе преку ноќ, после не може да заспие во градинка и ги буди децата :drunk:
    Треба да си ја прочитам книгата Клубот 5 наутро и да се навикнам (facepalm)

12. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    19.492
    До 9 некако да издржите? Ти пишувам јас станата во 5и37:drunk:

Уствари знаеш што?
    Нашиве деца се спремаат за промената на саатот па затоа сеа стануваат порано, нив излеа порано им се сменил саатот у глава :rofl:

На Mother of 2boys, atz1995 и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.599
    Допаѓања:
    7.434

Ич не ми текна на ова. Еве сме и ние будни од 6 наутро. Веќе немам идеја што да се прави.
    Да сака да седи пред Тв ако не и пуштам долгометражен Дизни 1+ час да гледа еве. Ама и за тоа сега нема интерес.
    Ајде уште бар еден час да се провртиме низ дома и да фаќаме парк, игротека, што да е

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.611
    Од 5ч 2 дена со ред станува, денес некако презаспа до 6, заспа 9 о нешто, плачеше и ноќеска, аман ми се вика, излезете 3ки :devil:
    Цицаше само еднаш пред спиење сношти после не дадов ама и не бараше, вечерва нз како ќе биди, сакам да пробам да го заспијам да не давам ич. Држете среќа :)

На Carolin., јolene и Ceneva им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Ајде да биде успешно, пуштам среќа. Па да оздрави синко и ја му укинувам тоа едно цицање што го имаме ноќе.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    45.689
    Добро мајки кажете ми дали јас сум ненормална и не сум во право или свекор ми.
    Значи има еднен мал дел од дворот со малце земја и детето знае со камиончето таму да копа и да си фрла земја.
    Свекор ми е контрол фрик и му се кара на детево што копал дупки.
    Јасно ми е нивен двор нивни правила, ама како мисли он дека јас можам да му објаснам на детево да не копа кога му е интересно.
    Не дека ископува два метри дупка, мала е и обично јас ка закопувам пак после.
    И сбајле од кожа ме извади.
    Детето си игра и он он ми збори да не откопува тука да закопува. Детето секако дека не то слуша и он на крај стана изнервиран видно и вика да му ебам мајката бе деде послушај нешто кога ти се збори. Јас само го зедов детето и влегов дома, морав да излезам на работа ама вечер ќе му кажам на мм.
    Стварно крајно ме изнервира ова.
    Што мислите како да постапам.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    9.500
    Да му кажеш на маж ти.
    Да им се невиди некој пат значи. Срамотилаци.
    Наместо да се среќни и радост да им носи дека внуче дома им ровари и пакости право, они глупости. Децата, најмилото да ти е во куќа и пред очи и да мрчат.
    Да му јадат газот е тоа.

Кај нас во кујната ѕидот е цел измачкан, изборен, измрсен и многу ми е убав. Така им велам и кога ќе ми искоментира некој.
    Будали. Демек стари и поумни треба да се. Ахам.

На warrior, Lavender13, DaisyDream и 7 други им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.611
    Свекор ми е ист, пази таму немој пиперот ќе го скршиш, пази таму патлижаните, пази ќе падниш, пред куќа е градината и се сади, тоа се убаво јадиме се домашно ама претерува, јас ретко седам пред куќа, горе на тараса си седиме, големка е има место. А во пролет, лето претежно шетаме не сме дома. Иначе исто сум постапувала ќе го земев и внатре ќе си влезев.

На Carolin., MilaSs12 и 1209 им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Ти си во право. Е заради вакви дешавки не ми се живее со стари. Колку сака арни да се, две три генерации не се за под ист покрив и тоа е.

На warrior, Carolin., MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    45.689
    Па и мене, затоа и одвај чекам да си одиме назад. Ама па Бела не мислев дека до толку ќе се.
    Значи моите цела игротека ви стан му имаат направено, овој за една дупка бе, дупка, во толкав двор, не можам да сфатам.

На Carolin., lackygirl и MilaSs12 им се допаѓа ова.