Па можно е, пошто в градинка оди.. Ама нема кај нас за испитување, за брисеви дури понеделник Битола треба да одиме, ако не поминува.
Сваќе, како ќе се разбираат мојов и твојата за бои? Ќе треба картички у бои да покажуваат, еве ваква? Или како ја и маж ми, што се му е драп? (Поима немам која е таа драп боја иначе) Еве уште некој месец 3 ќе наполнат, таблица попрво ќе научат него бои, се откажав веќе и да ги учам
Нема да се разберат сваќе Јас ја учев која е љиљакова боја и се избаци маж ми со розево нешто и вика ЕТЕ ОВА Е ЉИЉАКОВО. Викам доста затни се, и онака не ги знае боите уште ти да ја буниш. И ме гледа "Па ова не е љиљаково?" Ауууу кај те земав без да знам дека боите не ги знаеш бе другар
Секако дека така мораше да се одвива. Качи и блага температура. А носето чешма. Веќе не дава ни да му го бришеме, му стана црвено носето. Сношти се будеше често и на крај успеав на перница да го подкренам и спиеше каде каде помирно. Ќе видиме оваа вечер како ќе биде. Инаку има ли нешто ефикасно да му потсмири тоа течењето на носето. Прв пат си го гледам мрсулаво детето до уста. Жален е. Само ми вели мама спавамо лежимо. Од што не е наспан како треба. Душа мала
Со што се играт вашите на годинка? Откако прооди веќе месец два само оди, пробав и ротирав играчки.. Само со топките знае да се заигра, да ги фрла. Кола вози и тоа. Читаме книги со зборови, знае како се чешла, знае да донесе и даде одредени работи. Ама сам да се заигра многу тешко..
Еве година ипол има, сега знае да земе да се заигра со некоја кола или камион и се тоа трае 15минути максимим. После морам и јас со него, а ако го занимавам можеме цеел ден да сме на подлога