Мајки на малиот почна да му течи носето денес. Вака е весел, нема температура и си јадеше денес убаво се. Е сега заспа и во рок од пола сат два пати стана со плачење како да неможе да диши од носето му се затнува. Го ставив на повисока перница, му ставив капки и пробав да го инхалирам, но несака плачи. Како да му помогнам еве го се врти и носето му свири цело. Прв пат вака и незнам што да правам. 15 месеци сме.
Nas operil p ni pomaga. Prvo so sinomarin prskam pa vlecam so aspirator toj sto e za na pravosmukalka najdobar e, pa posle prskam operil p. Za nekolku dena kako nov.
Јас имам користено спреј оперил,син ми беше помал од 2 години, препишан од ушен доктор. Ама ми рече само неколку дена. Дали 3 или 7 дена неможам сега да се сетам.
Јас затнат нос од вирус третирам со Синомарин капки. Обичлна солена вода се ама поконцентирани. Прскам од нив и потоа со аспиратор влечам. Се буни и плаче ама после тоа е како нов. Пред спиење навечер и денско обавезно го мачкам на градите со Expulmo МИ го кажа колешка на работа уште лани и при секое користење и посакувам добро здравје и долг живот. Ептен е добро. Загрева и испарува а е безбедно за деца над годинка.
Мајкинезнаев дали овде или во темата доење ама ако не треба да е овде прашањево нека го преместат..Почнав со работа е сега синко никако не сака да пие млеко а не сака баш ни да јаде..Еве веке недела дена е вака секако се обидовме но не сака и не сака..Со плачки заспивал..Дали некоја мама имала ваков проблем и како го решила..?
Ќе се смири. Вообичаено децата кои се на доење, ретко прифаќаат друго млеко, скоро никогаш, со исклучоци. И моето не јадеше, не пиеше млеко, се навикна дека не сум дома, па си пројаде. Млеко не пие, ама си јаде и не ме бара постојано. Време треба за тоа, за неколку дена веќе и ќе престане да плаче. Честитки за работата (сега се вработи?)
Децата се поприлагодливи од нас. Ќе му помине. Дај му време. Нова ситуација му е. Само малку живци на тој што го чува и се ќе биде во ред!
Мојот го исфрли дневното млеко кога јас тргнав на работа. Цицаше преку ден па полека му воведував ад преку ден за да се навикне. Чудно ама кога јас му давав од шише пиеше,а бабите кога пробаа во моево отсуство не сакал ич да пие. Плукал, му даваа со лажица, истурале млеко. Тогаш му воведов ужина преку ден. Прилагодувањето траеше неколку дена, не одма. Првиот ден најмногу протестирал потоа се прилагодил. Со среќа работа.
Здраво мајки. Мојава ќерка е 14 месеци и изразува многу чудно љубов.Многу ме кубе, ме штипе и апе.Не знам веќе што да правам и кажувам дневно по неколку пати но само се смее. Имам пробано да ја удрам по рачето и да ја гризнам ама и станува уште позабавно и посмешно.Ако глумам дека плачам малку се трга и пак ме фаќа. Не знам веќе што да правам без коса останав цела сум модрици , страв ми е некое дете во градинка да не повреди. Сте имале ли ваков проблем и како сте го решиле? Поздрав до сите