1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    790
    Веројатно имаш пробано да спиете со запалено светло? Не мора во соба, во ходник на пример и отворена врата, да не се плаши кога ќе се разбуди во темница?

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.767
    Допаѓања:
    8.091
    Имам светилка како маче. Не сака да му свети. Бара да ја гасам. Не е до тоа. Не знам што се немам пробано. И не можам да увидам што му смета. Веќе помислувам греењево иако на одржување дува дека му смета тоа. Треба да пробам да го гасам скроз, ама пак на крај нема да спијам зошто се ќе е откриен, како и обично. И затоа работи греењето. И да се открие да не му е ладно. Не сум паметна искрено. Ама тешко е

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    24.071
    Доволно е, кај моиве ларингит така лечиме со инхалации, последно сега малово само еден урбазон прими ноќта и 1 инхалација таму во итна, после само Лоратадин 5 дена пиеше па му помина.
    Сега еве го пак е болен, почна со мрсули па кашлање со шлајм, вчера и тт почна да крева, пак до итна да го видат, грло црвено на плуќа чист. Ни дадоја антибиотик, и се јавив на матичната рече да почекаме, ноќеска крена на 2 сати, што е многу рано, од 2 и пол парацетамол во 4 и пол пал почна да крева. Па ајде некако до 6 и пол го држев раслечен па тогаш му дадов блокмакс, во 9 почнав со Алмацин, така рече матичната, ама овај пат е многу полошо, мн кашлицава ме плаши, викат од мрсулите е, секогаш чекам за антибиотик ама овај пат осеќам дека е, а нема пиено ант од на болница ко лежевме од октомври. Сега еве пак крева, треска има моментално, в раце ми спија.

4. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    1.946
    Да, сеуште нивните ги перам посебно со Фрош. И за флеки распрскувачот на Фрош

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.301
    Цела машина полни за сама неделно така да посебно перам. Не од некоја друга причина.

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    2.375
    Да, перам со фрош. Има средство за флеки од Фрош исто. За “потешки” флеки го користам сапунот од ДМ

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    24.071
    Од прв ден заедно ги перам алиштата од сите, со ист прашак (не детски, Ариел, Персил... некогаш и капсули, црните со течен) досега немал проблеми со кожата.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.710
    Допаѓања:
    202.432
    Никогаш не сум перела посебно алишта, дури ни кога беа бебиња, сега па ич. Прашок или течен зависно што перам, најчесто од ДМ ги земам. Омекнувачи не сум користела и нема ни да користам, ужасни се по здравје. За флеки Омино Бјанко, по потреба прашок како Вениш во фиоката со обичниот прашок.

На 1209, kozuf и Splendor. им се допаѓа ова.
  9. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    145
    Дали некогаш ви трчаат децата на прсти? Правен редовен ортопедски преглед кај Талевски пред некој месец, сѐ е супер. Но минативе недели почна да поттрчнува на прсти. Израснат е бос, носи топлинки во градинка. Не знам дали има простор за секирација

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.697
    Допаѓања:
    14.067
    Има фаза кога мора да оди на прсти, дел од нормален развој е. Проблем е само ако не може да стапне со цела нога. Инаку е нормално.

На Lavender13, atz1995, 1001Ana1001 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    24.071
    За нас со втори деца се е нормално :D :hug:

На Mother of 2boys, kozuf, 1001Ana1001 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.697
    Допаѓања:
    14.067
    Баш :D уште од бременост 99% од работите се "тоа е нормално", ама со нешто мора да се замараме :)

На Mother of 2boys, kozuf, 1001Ana1001 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.918
    Допаѓања:
    105.957
    Nike barefoot, не планирам да ги сменам долго време.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.767
    Допаѓања:
    8.091
    Какви се тие. Може слика?

15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    12.153
    Моево второ е еден месец и како можело да се спие на галама, а за првото мува да поминеше се будеше.
    Грчеви по цел ден вришти, нормално е.
    Цица 5 мин, нормално ми е, сигурно внесува се што треба.
    Со првото бремена кога бев за секоја болка трчав по лекари, а со ова се е тоа нормална болка.
    Првото обавезно со машни и триста глупости го изнесував од дома, ова само ми е битно да е во чисти алишта.
    Првото не оставав да плаче, ова си поплакува додека да го завршам почнатото со големото.
    И сега сфаќам дека скроз изгледам како немајка за второво.

На warrior, Mother of 2boys, kozuf и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    18.620

Со фрош, прашок и средството за флеки. Имам и други пробано ама фрош дефинитивно ми е најдобар. Омекнувач не ставам.

За патики, има едни на рибок ги утепа од носење а купени на попуст 700-800ден, за трчање се. Пери носи буквално. Имаше адидас бабл што се тие поклон му ги донесоа и тие лесни убави се. И сега најк му земавме бебешки се напред како со ѓонче подкренато, ептен лесни изгледаат и оди убаво во нив. Ма да најубаво гази во рибокот според мене. Имаш попусти сега во мегаспорт можеш да одбереш нешто убаво а не скапо.

На Mother of 2boys и kozuf им се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.301
    Јас ги гледав тие бабл ама некако како да не се виткаат. Макар што не сум ја пробала ќерка како ќе оди. Треба со неа да почнам по продавници за обувки да шетам.

18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    18.620

Убаво одеше, трчкаше, ама ептен точен број му ги имаа купено и 2 месеци ако ги проносе, како нови останаа.

19. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    4.796
    Женски мисија одбивање-failed на велико. 15 месеци скоро е мали.
    Викам 3 дена дома, сега му е мајката.
    Прв ден, намачкав сенф. Си го излижа си продолжи. Намачкав оцет, ко ништо да не сум ставила, си продолжи да цица.
    Наредните денови проба маж да го успие, рикаше мама мамаааа и плачење до зајдување без прекин долго време над пола саат, викам ќе се умори ќе му заспие, јок. Пробав еден ден и кај мајка ми отидов, пошто супер заспива со неа. Ама џабе. А дојде време за спиење иста приказна. Заби иначе мислам вади 4ки веќе 100години отечен е модар а никако да пробијат. Да никнат па пак ќе се обидам... ете тоа. Тешкотии.

На kozuf и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.918
    Допаѓања:
    105.957

Прикачени фајлови:

На kozuf и Ceneva им се допаѓа ова.