Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.301

Кај ги има? Баш barefoot се пишани? Да видам и други бои ако се наоѓаат.
    @AngelOfArh

Edit: го гледав јас овој модел ама во градов ги нема кај да пробаме дека немаат ни лепенка, ни врвки.
    https://www.dsport.mk/deca/obuca/za-bebe-0-4/monofit-minnie-i-ih6313
    Мислам ќе треба кнап број да земаме, да не и испаднат

Последна измена: 31 март 2025 во 18:43
  2. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    4.796
    Не не, јас баш број поголем земав nike на малиот, баш такви без лепенка, не паѓаат, супер оди.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.917
    Допаѓања:
    105.953
    Не знам зошто не стои никаде како barefoot , кога на гугле тогаш кога гуглав ми излезе баш овие дека се такви. Им нема рамни, предобри се, одобрени ни се и од ортопед. Ќе најдам линк ќе ви пуштам.

На kozuf и Miss_S им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    8.090
    Ги имавме црните најк и предобри се. За лето пак ке му земам,сега не му земав такви дека се платнени,не ми се за дожд.
    Сега му земав спомнав скечерс, тие се како обложени со кожа, еве слики подолу.

Прикачени фајлови:

На Miss_S и kozuf им се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.301
    Скечерс имаме ама баш нешто од типот на , barefoot барам. К-К и Здрави стапала немаат бројки на избор многу. Т.е бројот што нас ни треба го немаат.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Butterfly30

Butterfly30 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    67
    Нас Темелковски ни рече слободно да го оставаме на прсти доколку почне така , така да нормално е

На 1001Ana1001 и kozuf им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    44.637
    Не перам посебно одамна, со прашок за деца перев до скоро, сега веќе не, перам се заедно со течен за шарени и темни за на 40, со обичен за бели на 60/90. Омекнувач не користам одамна, мислам дека тој беше причина за постојано интимно чешање и прекинав и вистина неам тегоби од тогаш.
    Ставам некогаш само на јакни, ќебиња и такви ствари.

На kozuf и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    8.090
    Најк овие што ги пуштив ти се скоро па исти како оние што ги пушти ангел. Сите ортопеди и физијатри ги одобруваат моделите за трчање. Така да баш босоноги ако не најдеш и такви да земеш нема да згрешиш.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    24.070
    Исто :D само што моево 2ро беше премирно бебе, не плачеше ич и немаше ич грчеви, дури си мислев нешто не е ок со бебето дека мирно :rofl: и многу е посамостоен од мал.
    Алишта не купив, само неколку комплетчиња, се носи од брат му, количка, хранилка, седиште, буквално ништо не купивме сега.
    Не си ни ти спремна уште, дај си време, јас така месец дена пред да го одбијам 18 месеци беше, зедов 2 дена одмор за 4 дена да сум дома па демек ај ќе го одбивам, неможев, ама бар тогаш намалив со подои, не давав денски, само навечер и ноќе. Па така 1 месец и 1 недела терав, па си реков доста е, мин петок последно цицаше, поќе од 10 дена има како е одбиен, уште ми бара, па сега дека затнат со мрсули, болен, ми е криво дека не цица, одма му се одзатнуваше носето со цицање. Јас неспремна баш го одбив и некако ко криво ми е :| ама мораше еднаш да се помини и тоа па така ми поминува кривото :)

На 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  10. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    24
    Здраво мајки
    Моето малечко има 20 месеци, треба да патуваме со авион и него тоа ќе му е прв пат. Летот трае 2 часа, но сум многу исплашена, како ќе го прифати сето тоа, да не има некој проблем со ушињата итн. Споделете искуство како сте поминале вие што сте летале со бебе, некој совет дали сте давале нешто на полетување и слетување, дали сте давале пробиотик ради промена на клима, итн..Кои работи треба да ги понесам со себе превентивно, освен сирупче за температура..Секаков совет ми е добредојден и ќе ми помогне. Ви благодарам.

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.897
    Допаѓања:
    25.241
    Уште големата носеше најк револушн и малово продолжи.
    Но, гледајќи ја дада мораше и она денес да купи џиџи миџи патики со светки,па одбравме скечерс и ептен убаво оди.
    Детево толку многу ги сака што денес цел ден ги носеше, се дур не рече нано, тогаш ги слече и гушната со нив заспа.
    Кај сите се јави да каже: Пати нови имам :rofl::inlove:

На Carolin., kozuf, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.897
    Допаѓања:
    25.241
    Ништо не ти треба, само цице/цуцла на полетување и слетување и тоа е тоа. Не е страшно, не си прави стрес. Ако темпираш да заспие за време на лет уште поубаво.
    Имам искуство со над 40 летови со бебе/тодлер

На Carolin., 1001Ana1001, kozuf и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    6.459
    Здраво
    Малата ми е скоро 20м.Уште цица,не пие млеко а останато се си јаде,пу пу да не ја урочам :D
    Ама...Не можам веќе со тоа цицањето во смисол само ме тегне ,корне за брадавиците ме утепа веќе,на секои 2-3 часа се буди,не е врзала некој саат мислам од кога беше некој месец.Пробав да ја одвикна од цице тешко оди :sweat: ;(
    Совет некој ,како да ја отргнам од тоа кубење за брадавиците? Некој кој е или е бил на иста "мака"? :|

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    8.090
    Спонтано две ноќи со ред не цица. Нешто и не бара. Леле ако вака лесно се одбие без додатни плачки, ќе славам.
    Ама будењава не престануваат, и само се шетаме и нишкаме низ цела куќа.
    Носот пак затнат и чешмичка. Хаос

На Carolin. и kozuf им се допаѓа ова.
  15. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    748
    ние имаме гнојна ангина пијат оспен денес е 5 ден и уште хрчи со носон не толку многу ама сепак хрчи, дали ќе и помини со оспенот, оспенот треба уште 5 дена да го пијат или ќе треба нешто плус да и се дајт.

16. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    790
    Мојата е помала малку, тоа го прави кога вади запчиња, гризе и тегне. Зборам дека мама ја боли и не смее така, дека треба да си цица мирно и полека, а за гризење има глодалка. Два пати кажувам и ако не послуша ја тргам. Па имаме тантрум ама не попуштам. 1-2 пати така ќе се изнарика и после прекинува да гризе (со потсетување на почеток). Тешко е ама морав да ја ограничам, рани бев целата како новороденче да имам.

Инаку бевме на пат на одбивање ама се разболе лошо и излегоа 3 запчиња заедно, уште 3 се на пат. Ќе стискаме заби уште малку, ова е најтешкиот период до сега.