1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    По напорна ноќ не се сеќавам да сум имала. Па не знам колку пати стана, мама узи идемо тамо. Станеме узи.
    Ме пукна ама ме пукна. И ако не станам да го шетам почнува да вреска. Запушен е во носот, полн е секрет. Носко работи и кромиди и чуда ама ете не гледам да оди на подобро. Други симптоми нема. Жолтеат мрсуллињата.
    Инаку ставам крај на нашата доенечка приказна. 4 ноќи не цица. 22 месеци цицаше, повеќе од доволно :inlove:.
    Ама ќе видиме дали ќе преспива ноќ од кога ќе помине ова лудило со носот. Ама мислам дека нема, така ми вели нешто од внатре. Дека нема да бидеме и ние случај со прекин на цицањето да преспиваме ноќ. Ама пак потајно се надевам (fingers)

На Giiirl23, DaisyDream, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.254
    И ја сум денес зомби. 4 саати дали сврзав, само се будеше. Кај нас е проблем што наеднаш сите заби испаѓаат оти касно почнаа и немаше време постепено, па двојки,четворки, тројки све тоа наеднаш. Нервоза упм. Кај нас и големава сон ни ремети, јас не знам како ќе се издржи денов.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    Кај нас уште 5 ки фалат од забите. Ама не гледам ништо на повидок. Беше болен и таман помина се и нос и се и го допивме антибиотикот сабајлето, вечерта пак се запуши. Јас не знам што ќе е ова чудо. Ама ќе се консултирам со матичната, да појдам да ми даде упат за крвна слика и за брисеви. Да бидам мирна.

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.830
    Допаѓања:
    44.691
    И јас се надевам дека вака ќе прекине, не знам уште не можам да го одбијам на различен начин и си спијам на тоа уво дека сам ќе прекине. Моментално цица само кога ќе дојдам од работа пред спиење…

На Mother of 2boys и Ceneva им се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.254
    Ќе прекине, кој пораснал голем а да цица уште. Добри сте чим само тогаш цица, моево ме одра преку ден

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    Кај нас одбивањето баш спонтано. Не нудам, не бара. Посакував да биде така искрено. Ама затоа од цуцла одвикнување ќе биде многу тешко. Презависен стана од кога се разболе. Не може да дише ама цуцлата мора во уста да е. Катастрофа

Последна измена: 3 април 2025 во 13:03
    На 1209, lackygirl и atz1995 им се допаѓа ова.
  7. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.008
    Majki kaskaval, mandzicka so meleno meso koga ste za prvpat?
    1godina I mesec, samo telesko I pilesko davam. Nz dali da pocnam so drugo.

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    Јас по годината почнав да му давам тоа ние што јадеме. Само сол и зачини сведено на минимум, а ние си додаваме сол на кој не му е солено.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    6.320
    Свинско околу 10тина месеци, кашкавал исто.

Со тоа што готвев посебно за неа. Некаде од околу 18 месеци јаде исто што и ние само со помалку зачини готвам.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.254
    Моето јаде се што јадеме ние, со сите зачини :?: ќофтиња,мусака,болоњезе

На Carolin., Splendor. и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  11. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.008
    Svinskoto, kofteto toa peceno ili przeno? I so obicno maslo ili kakvo gotvite(pecite,varite)
    Nekako nemozam da se ubedam deka deteto porasna, pa uste gledam se plasam so davam.

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.830
    Допаѓања:
    44.691
    Братучетка му:D до 3.5 цицаше, јас не можам и не сакам толку.
    А преку ден ме нема дома, да сум дома ќе бара гарант, наутро некогаш бара некогаш не, ама почесто пробам со доручек или вода да го залажам.

13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    6.320
    На почеток кратко пропржував кога на маслиново, кога на сончогледово масло и после го доварував со зеленчук, додека јадеше како каши или пасирано уште.
    Кога веќе премина на наша исхрана исто како и за нас. Најчесто сончогледово масло.
    Генерално и за овошје, зеленчук сум давала какво што можам да најдам. Не сум порачувала ни посебно органско, ни за месо, не знам каде одгледувано. Роднини од село ако ни понуделе нешто, се случува да земам, во спротивно исто што и за нас.

За готвење и сега на 2+ не и давам салами, сувомеснати општо. Мајонез, пржено месо. Под пржено мислам на удина пржена што и ние ретко ја јадеме. Се што е зготвено како манџа, печено во релна, варено, си јаде.

Со оглед на тоа што од 9 месеци е во градинка, таму може и пробала работи што јас не ги нудам.

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    Ете не и температура почна. Битно земав упат за крвна слика и брисеви нос грло. Утре од сабајле барем крвта ќе видиме што ќе каже. А брисевите наредна недела ќе да се резултатите

15. mellow

mellow Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    69
    Откако се смени саатот бебе хистерија е навечер.
    Дали е можно да и е многу втората дремка? Се буди во 1 не спие до 4,5 сабајле.
    Има 15ипол месеци.
    Да и ја скратам втората да остане на една дремка?
    Колку дремки имаат вашитр на 15 месеци ?

16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    522
    Дали за дечиња од еден година е океј шишето од twistshake со сламка или покорисно е со цуцла

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.830
    Допаѓања:
    44.691
    Ок е, нека се учи со сламка, подобро е.
    Моето од 13м не спие двапати. Може е време да ја исфрли едната.

На mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    Моето на 15 месеци го почна транзитот од две на една дремка. Тој период кај нас многу траеше, може и два месеци. Тој транзит е и најтежок по тоа што имам читано. Пробај од кога ќе се разбуди наутро 4 и пол - 5 саати да биде будно и тогаш дремка. И така ќе си фаќате ритам

На mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.395
    Допаѓања:
    20.821
    Не знам што е ова веќе. Вчера цел ден свеж, си функционираше најнормално. Сабајлево пак температура и целиот е затнат, течат лиги и мрсули на сите страни. Нема крај значи!

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.115
    Со лесно да минува. Ама сега вака синко кога го зареди, осетив колку е тешко. Две недели сум зомби. Ве гушкам и покрај вирус ли е што ли е, да биде весел и убаво да си поминете.