Dobro sto ne te grize haha jas sum cela izgrizana. Taka site pravat, neznaat dr nacin. Tuku majki, kako se odnesuvaat vasite sprema dr deca? Mojot ne odi vo gradinka, ama sekojdnevno sme nadvor, na lulaski kaj sto ima deca. Mojot se kara so niv se luti, eve denes imse dve pogolemi devojcinja si igraa vo pesok so koficki i ovoj otide im gi zima od race lopatkite i gi frla, mu vikam nemoj taka ne se tvoi ne bre inaet place. Pa mu gi donesov ngovite ne gi saka. Misli deka se e negovo, ako ne mu dadat igrackata odma im ja zima se tepa se kara place. Sram me faka nadvor da izlezam.
Скоро сите деца така прават. Еве мојот е веќе 3 години, има моменти кога му се спојуваат жичките и уште изразува љубов како што кажа ти. Стрпи се, период е ќе помине. Битно на еден или на друг начин те љуби малово @TheSecret на децата обично им се повеќе интересни туѓите играчки. Ако дете не оди во градинка не знае ни дека треба да ги дели играчките со други деца, исто и лулашките во паркот. И ние кога ќе одевме во паркот синко за се и сешто велеше дека е негово, навикати се од дома да не делат ништо. Исто и ти трпение и многу зборување. Објаснувај нон стоп што и како треба да прави со децата.
^Се тоа се фази Синми има 3+1 и веќе месец дена јас најчесто сум "бљак,досадна,не ме сакал,ќе викал полиција да ме носи во затвор",бидејќи "досаѓам" за јадење,спиење,миење раце... На моменти ми е тешко,па дури и плачам,ама дете,повеќето се исти.
Хахаха баш ме утешивте.Бидејќи сите од мојата околина се вчашени како може да каса , да кубе и си велам абе моето е некој изрод изгледа. Ете не било така.Фала ви мајки. @TheSecret и мојата мисли се е нејзино . Баш вчера се жалеше воспитачката како не давала друго дете да дојде во нејзината територија. И на игралиште е иста оди кај децата им ги зема играчките или сака да им бркне во око . Страв ме фаќа со неа да одам на игралиште. Минатиот пат на лизгалицата се лизгаше со дете на нејна возраст и кога влезе тоа во куќичката кај што она седеше почна да писка и плака како да е нејно.Јас ја зедов и и кажав не е тоа твое на сите деца е и затоа ќе си одиме дома па си отидовме.Ова другото дете толку беше мирно што глас не пушти ,а моето цело мало разбуди
Мамички, кој број носат вашите деца на 1-1,5. Јас не можам да и најдам адекватно бројче, има широко ноџе и секогаш носиме поголем, еве конкретно 20/21.
Паа добри сте имам внука на 2г и 2м носи 28ка! Мислам дека е мн за мома. Инаку ние сме 15м и носиме 20ка сеуште момче.
14 месеци и кондурчињата што му се од кеги му се 17-18 но топлинки пак овој број му е мал..зависи од моделот, сега треба да купуваме чизмички па ке видиме што бројче ке го фати
Мајки малиот ми крена температура, матичната била до 4, плодност денес немаат педијатар дека сабота. Кај да го носам? За во бт прашувам.
Освен што давам парацетамол и го туширам, што друго можам да направам многу тешко ја симнува температурата тешко му е неможи да спие. Оцет вински на чорапи смеам или не? 15+ сме
Јас сум ставала вински оцет разреден со вода на чорапчиња. Лимон намачкај на дланките и напред на градите и грбот. Лепенка на чело и исто компирот симнува температура.
Оцет на чорапи домашен јас му става уште на 10 месеци. Му ги облакам чорапите и си седи со нив додека се исушат па после нова тура. После годинка мислам дека смееш и ракија разредена со вода да го масираш. Мене педијатарот ми рече така да му направам кога ми крена 40 температура пред неколку дена и после даден парацетамол. Ова со алкохолот не смееш пречесто.
Majki izvinete sto pisuvam latinica mi treba Sovet hitno! Maloto imase temperatura 2 dena,piese samo dva dena antibiotic radio pokaceno CRP28 Temperaturata se spusti I dobi osip po celo telo,a liceto e lom.Go odnesovme na dezuren mi rekoa prekini so antibioikot (Cefaleksin) radio mozna reakcija od nego.Dosega ima primeno samo Almacin za crveno grlo.Vednas prekinavme.No osipot po teloto se namali a po liceto nikako.Posebno koga ke stane od spienje se epten crveni.Na moment I se vospaluvaat. Go nosev sabajle na maticnata mi rece mozna e reakcija na antibiotikot,mozno e na hrana a moze I osipot posle temperature.Ni dade Almacin deka grloto e crveno,loratidin ama ako pokaze reakcija da pie I mast Advantan.Osipot po teloto se smiri no liceto mu e haos.Na momenti edniot obraz ke se vzesti,pa ke se smiri..ajde posle nekoe vreme drugiot obraz.Pa ajde ke se smirat brunkite.Veke neznam so da mislam.Novo jadeneje ne sum dala I taka se edno isto jade,a sega pa ic ne jade,edvaj eden obrok.Da e alergija na Cefaleksinot ke se smirese veke,da e osip od temperaturata ke pominese po teloto nema. Vadi trojki,nababreni my se strasno. Majki izvinete na dolgiot post stvarno neznam so da prezemam sledno Ve molam za iskustva vasi
Кристина видов дека пишувате за коксаки па ако може да ми кажете како поминавте, што да очекувам. Мене многу ме вознемирија за малово па морав да прашам.
@zagrizenamama за што те вознемирија, коксаки е многу чест вирус кај малите деца. Моето беше една година, симптоми се појавија неколку дена по роденденот, во игротека чекавме со многу дечиња, имаа уште неколку од децата во исто време. Се пренесува и во период на инкубација, затоа е толку заразен. Прво крена температура моето, нареден ден плачеше многу и го однесовме на преглед, имаше на грло, на крајници како меурчиња, слично на ангина на прв поглед, ама такви симптоми дава вирусот. На тело се осипа малку, 2-3 имаше на стапалце и на нога. Комшивчето 4 годишно многу полошо помина, со 40 температура и поголем осип. Терапија немавме никаква, само бруфен за болката во грло и температурата, ладна храна му давав, иако одбиваше скоро само на доење беше тие дена, и најмногу за осипот во уста што му помогна беше генги гел бејби, со хијалуронска киселина. Иако педијатарот ни рече дека една недела најмалку ќе трае, за 2-3 дена беше многу подобар. Колкаво е твоето? Не се плаши, ќе помине и кај вас за брзо, ретко има компликации.
Vi blagodaram na odgovorot. Moeto ima tocno 2god. Jas izlegov od ord kako i za sekoj virus, so misla deka ke si se cuvame i ke si pomine. Ama koga kazav na soprugot, na uste edna prijatelka za mislenje i gi gledam se voznemirija, vikaat opasen virus so mn mozni posledici...Toj vo nedela navecer kaci temp i bese placliv nocta, ama od togas nema temp. Osipot po nozinjata i racete ni e od denes, a vcera dr mu go vide vo grloto i nepceto. Se nadevam na lesno. Mnogu vi blagodaram za spodelenoto iskustvo. ❤
Мајки имала ли некоја од вас мака со пресоблекување???Ама не станува збор за тоа малце се полигавил поплакал туку за вриштење.Го пресоблакам и почнува да се фаќа по газето лом сме и јас и тој и се околу нас.Пробувам да му ги држам двете раце и ноџето ама не успевам буквално се бориме.Па тоа е вриштење бегање низ соба.Сега пак е какан пробав ама неуспешно не сака ни да легне па го чекам маж ми од работа да дојде,дека веќе до толку се исклучувам што ќе го плеснам.И не е еднаш па тоа треба 4 5 пати да го правам дневно.Инаку пробав со анимирање со пуштање цртани никако неможам да се справам.