Ќерка ми има 1 година и 9 месеци и нестрплива е да дојде лето. Сакаме да ја однесеме во некој хотел во Македонија со затворен базен. Планирам некој викенд, не кога се празници за да избегнам гужва и се разбира хигиената ми е многу битна. Ако имате некоја препорака би ви била благодарна.
Страв ми е да кажам, ама ќе кажам. Подсмирен е синко во спиењето, се буди сеуште ама без драми,и многу е подруго. Дали се должи на тоа дека навикнува без цице или што почнав калма б кој ке ми каже Дај боже да почне да си спие убаво. Надежна сум многу
Прва мрп ја примивме на 15 месеци а таа за стрептокока после еден месец од мрп на 16 месеци и од двете вакцини немавме реакција никаква.
Здраво, дали некоја знае колку млеко, тетрапак, треба да пие дете 17 месеци. Поминавме стомачен вирус ми рекоа млеко не, сега пак ќе почнеме, многу сака млеко да пие но ми е страв да не претерам па пак да се врати дијареата. Исто сакам да и дадам алпско, но многу запек и прави дека е 3,5. Најмногу и одговараше тоа Мегле, ама тоа и го давав за редовна столица, битолското така така беше. Вие што давате Алпско го разредувате ли со вода?
Не давај млеко, еве ти шанса да се одвикнете од пиење. Можеш да даваш со чоколино или бисквити. Нека јаде млечни производи, мислам дека е доволно. Моите пораснаа без млеко, давав само во оброк. Колку што ги читав некои мајки, децата што им пијат млеко, помалку јадат.
Искрено не треба да пие, моево знае некогаш да се напие 50мл 70 макс според нејзината чашка со несквик ама тоа е ретко кога јадат пример вафла или путер кроасан
Македонија и затворени базени тешка работа, посебно водата да е затоплена како што треба. Можеби Панорама, Крушево. Подобра опција се Србија и Бугарија.
Moeto pie alpsko, samo navecer 2 pati po 210-240. Ne bi go ostavila jas bez mleko ne znam zosto barem uste malku. Jade vo tekot na denot sin mi kako sto treba i uzinki i glavni obroci. E sega denski ne davav ni aptamil jas posto ako pie mleko denski ne jade.
Па Не би ја оставила ни јас, сма она пиеше насабајле и навечер кога спие, но сега и во градинка и даваат и млеко и јогурт и си велам да не и е многу.
Ти ноќе стануваш и јадеш? Од кога ноќта е за јадење? Машала пола литро млеко... А никаков бенефит нема од него.
Dali pred vadenje zab imate iskustvo so tecenje nos I potlasluvanje( se davi koga nemoze da izdise) premnogu plunka I prsteto celo vreme na nepce. Mislam nema zab koj ne ispadna a da ne tece nos I da ne se zakasla. Nz dali da pravam inhalacii ili samo soleni kapki.
Здраво мамии. Се изгубив малку зошто сме 200 на час. Веќе не сме ни за во групава, полни 2 имаме, ама последно тука сум пишувала, па да прашам. Дали со стрептокока во нос не ги пуштате во градинка? Кај малава ја изолираа стрептококус пнеумоние, ни дадоа само капки и Др рече да оди во градинка, освен во случај на покачена температура, само тогаш детето шири инфекти. Сега само носот тече, и тоа тече цела зима, уствари испаѓа дека цело време си ја носела бактеријата.
Јас пуштав, ама не правев брисеви, не ни знаев што бактерии имаат во носот. А дека тече, тече, еве школарци се, па пак цела зима им тече нос, за тоа не ги чувам дома.
Цела зима му тече носот ( а и на цела градинка ), си оди редовно. Имал и зелени и жолти и безбојни мрсули, доколку нема температура не гледам зошо не би одел.
Па нема. Кравјото млеко нема никаков бенефит за човекот. Особено тетрапак млекото, што всушност е прашок растворен во вода, полно со хормони и антибиотици. Јас не гледам ништо позитивно во тоа што предизвикува алергии, проблеми со дигестивниот систем и анемија.
@Annath @Lavender13 ви благодарам за искуствата. И јас не гледам причина зошто да не оди, мене ме напна воспитачката, демек само на детево мое му течел носот цело време, дај почувај ја дома 2 дена да се залечи, а со што ќе се лечи кога ни антибиотик не ни дадоа, и што менуваат два дена не знам. По нејзина иницијатива и брис направив. Матичниот ниту брис не сакаше да испита, вика сите деца во градинка се такви и дури и да кашла ќе ја носиш освен кога има температура недај Боже. Па си викам тој повеќе знае и од мене и од неа.