Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    25.528
    Кај нас уште трае. Значи веќе в земја ќе пропаднам, нема да не излеземе и да не рика за глупости. Во маала децана и викаат аман Нина само плачеш еееј деца да ти викааат така. Па се треска, па се инати. Јас тоа прекинување и друго дете ќе имаш после 4-5година уште го чекам. Тантрум имаше преска при дршката од балонлт хартиен не ја скинала правилно, шо да ти кажам. Не знам како социјално нема куцнато на врата

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    25.528
    Па ќе го спуштиш на најниско ниво, ако е креветчето залепен за вашиот кревет полесно се префелаат.

3. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    На најниско е, а не е залепено до спалната, па ми е страв да не падне на земја ако успее да се прекачи, се мислам да земам од тие транспортните креветчиња или да земам право голем кревет

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    9.331
    Скоро 16месеци е веќе некако успева да качи нога до пола мрежа и подрипнува прашање на време е кога ќе тресне од таа висина што е сериозна. Купи си стандард тодлер кревет не фрлај пари за џабе за некој месец само

5. Butterfly30

Butterfly30 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    76
    Ме утеши :rofl: Ама добро читајќи ве сите сфаќам дека не сум сама :rofl::rofl::rofl::rofl:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    8.249
    Моето е 23 месеци и се префрла од креветче на спална, ама залепено е кај нас. Јас размислувам да направи мм уште подолу дупки да се спушти душекот уште пониско, да престане да се префрла, да издржиме уште една година. Иако е залепено, на тркалца е може да го помести при префрлање и да падне не дај боже. Па после во негова соба кревет стандарден, тоа ми е план а дали ќе успее ќе видиме.

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    25.528
    Ние имаме транспортно и е залепено до кревет, се префрла без проблем ама па и ја учев да слезе пд големиот ( мн е висок) свена кога е се спушта сама, а има прескокнато во спиење и си седна. Камера имаме ние и гледаме секогаш па брзо реагирам

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    8.249
    Јас синко го успив ставив во креветче и излегов. Станал се префрлил и слегол од спална ( висока е не може да се качи сам на неа ) и отишол во дневна и на баба му велел буднуо се :rofl:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    25.528
    Епа и нашиов висок не можи сама да се качи, а за слегување оти е ситно како маче ги заринува прстињата на постелнина и се лизга на долу. Е еднаш забораив да уклучам камерата и она се симнала, не можела врата са отвори сирота и паника ја фатило.. не е падната при слегување ама за тоа 2 пати од спиење :?::^) што глава ќе имаше не знам пу пу

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.445
    Допаѓања:
    20.949
    И нашата спална е висока, ама веќе некое време успешно де качува и симнува. Еднаш падна од неа во спиење, заграден со перници и со вклучена камера, за секунда се стркала и директно на чело падна. Ептен беше модар и окцето му отече, тогаш ја имав најголемата грижа на совест што може да постои. Како магнет да има во челото, еден период само на него паѓаше и има сега како едно мало дупче што му се прави кога прави гримаси. Страв ми е дека така ќе си остане.

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.772
    Допаѓања:
    14.283
    @natash.a првото дете беше во дрвен кревет до 4 години. Релативно ниска ограда, можеше да се прекачи на година и неколку месеца, извадив 2 од шипките од страна да има дупка и ја научив да искача.
    Второво на истиот кревет можеше да се преврти преку оградата уште кога се научи да стои, на околу 8 месеца. И бидејќи имав транспортно, го сменив во тоа и така тераме. Сега е година и 3 месеца и пробува да се качи со ногата, за малку не може. Броени му се деновите :) и ќе го вратам дрвеното, пак ќе отворам мала дупка да искача и ќе го учам. Мал, голем, тоа е, мора да научи. Моето дрвено креветче е 140см и со ниски ногарки и сметам дека до 4-5 години ќе спие во него, фактички како детско креветче.
    Ако сега може да се качи и симне од стандарден кревет, јас би ти рекла да му земеш таков и само една оградичка да се стави да не паѓа во сон. Користел еден кревет неполни 2 години, па да купуваш друг пак за 2 години, па трет... нема потреба. А транспортно ќе ти купи само неколку месеца време. Тоа не ти треба специјално сега.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.773
    Допаѓања:
    27.371
    Да си се пожалам јас
    Ќере вчера рикаше зашо лулашките биле заклучени, сме имале ние клучеви ( од дома ) и не сме сакале да и ги отклучиме. Мислам вриштење до Водно да се слушне (facepalm)
    Успеав некако да и објаснам дека клучевите од дома се само за дома, зема да вришти да го најдеме чичкото што отклучува и ја грабнав у раце и ја прибрав дома оти ќе ја стаев у контењер мајке ми :tmi:

На Carolin. и Splendor. им се допаѓа ова.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Девојки кажете сируп или капки за повраќање при патување???

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.222
    Иста мака сеа, пути водата, пути тече водатааааа.... Ајде дома, Не сакам домааааа... Ене го Ига мајкафт со бате. Кај и да е ќе иде у хоризонтала.

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.445
    Допаѓања:
    20.949
    Најново кај нас. Отвара очи и уште у темното вика ‘одам шетам’ и лета накај врата. :D Него дојдов да се пожалам малку. Не фати регресијата на 2 години. Кога и да легне станува како навиен во 6 сабајле. Денска дремка два дена ми одбива. Вчера заспа дури во 3, станат од 10 до 6. (facepalm) Денес само што го однесов, очи светнати не може да гледа веќе, го легнав и одма почна како змија да се тегне ‘одам шетам’ вика. :D Го качив у количка и се предаде за пола саат. Како ќе се издржи еве не знам, подочњак до колена пуштив. :whew:

16. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.540
    Другарка вика за викенд го оставаме детево до кај 9-10 наутро да спие и после без дремка си тера до кај 19:00 навечер и си заспива. И тоа така од година и пол.
    Е се супер ама мојава уште од пред 7 наутро е станата. Ем се бори за да не спие, ем не може да издржи толку саати.
    И нас пролетва и летово количката ќе ни е главен другар. Мојава за 5-10 минути е во количка заспана.

На Carolin. и Fenix05 им се допаѓа ова.
  17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    9.331
    Возраст?
    Наусолвит џуниор се 6месеци+
    Моево туе ги пие. Се друго е за над 2год

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    2 години е точно.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.222
    Абе не се нормални децава... И мојов не заспа до 3, никако, вечер ќе биде забавно.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.087
    Допаѓања:
    18.839

Мојов да спие до 9-10 сабајле јас у болница ке го однесам у 8ипол да не нешто не е арен. Одамна се помирив дека ке станувам со први петли. Спиел, не спиел, покасно легнат, порано легнат Б А Д И Ј А Л А он е во 6и25 на нозе и "аде мами дое иде диме". Од 7 сме во двор кога има сонце.

На warrior, lackygirl, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.