Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.170
    Допаѓања:
    6.552
    Педијатар за омега ми спомена до 3 години секако. Е сега дали и после тоа ќе продолжам, ќе видиме.

Децата на колешка, 8 и 11 години, цела зима оваа беа поприлично болежливи, што во пракса не се, исто имаа препорака за омега и други витамини, за накревање на имунитет.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tullip

Tullip Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2023
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    436
    Што има за 2+, мојата во јули ќе полни 2 години, ама се што гледав е за 3+ (освен капкиве)?

3. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    820
    Ја уште бебитол давам :^) само ми кажува матичната продолжете со омега и тоа правам а може и е веќе премала доза (facepalm) по колку омега има во дозата молерс

Едит: си проверив сама 300мг во молерсот а бебитол 100. Епаа..

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    24.213
    За омегата, не ја давав ни на првото дете јас, за Д3 дека изгубив навика се нервирам, ќе си речам ај да почнам пак, имам дома, ама заборавам, сепак сакам да му давам Д3 бар. Па се надевам ќе си стекнам рутина.
    Температура сношти во 20ч крена дадов парацетамол, сабајле пак во 5ч дадов блокмакс, бевме на доктор нема ништо, мрсули течат ли течат :doh:

5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.668
    Допаѓања:
    5.283
    Денес имавме прв јавен тантрум.
    Ич не ми се свиѓа како изреагирав, не успеав да останам воопшто смирена. Ама цела недела ми ги тенчи живците, ме тестира максимално, плус во ПМС.
    Го седнав во количка и го врзав додека он беше зафатен со егзорцизам. Така изгледаше и звучеше.

А градот преполн, гужви, јас туркам количка ама истовремено вријам од нервоза и кривица и солзите ми беа веќе на врв, ми требаше секунда да застанам на сред улица и да почнам да плачам. Дојде маж, му го предадов и само заминав сама малце да оладам.

Како ли допрва ќе се справувам со ова???

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    8.254
    Мене лично не ми станува полесно. Кога почнува така да прави го земам в раце, тој ко змија пробува да се ослободи, ама џабе му е. Се дере на цел глас,градот го крева. Ама јас туш ладна си одам и в кола. Тој си се дери дур не се умори. Јас молчам. Кога ќе се смири држам предавање со надеж дека ќе помогне некогаш. За сега нема вродено плод.
    Дома страшни ни стануваат тантрумите. Денес фрлаше столица пластична дека не му го оставив сладоледот на маса во секундата кога тој посака. Па се фрлаше по земја и удираше главата од земја.
    Вчера стаклена чаша фрли арно не се скрши, и се беше вода по подот.
    Го игнорирам зошто така најбрзо престанува. Ако реагирам станува полошо. За се се лути и плаче и прави драми. Само не знам до кога и јас ќе можам да издржам и да се правам дека не го регистрирам.

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.455
    Допаѓања:
    20.960
    Одамна не давам Бејбитол. Молерс истрошив три шишиња, сега овој од Допел Херц. Отприлика негде кога наполни годинка мислам дека го префелив на Молерс. И онака не ми беа ич практични Бејбитол, а и ете послаби се.