Педијатар за омега ми спомена до 3 години секако. Е сега дали и после тоа ќе продолжам, ќе видиме. Децата на колешка, 8 и 11 години, цела зима оваа беа поприлично болежливи, што во пракса не се, исто имаа препорака за омега и други витамини, за накревање на имунитет.
Ја уште бебитол давам само ми кажува матичната продолжете со омега и тоа правам а може и е веќе премала доза по колку омега има во дозата молерс Едит: си проверив сама 300мг во молерсот а бебитол 100. Епаа..
За омегата, не ја давав ни на првото дете јас, за Д3 дека изгубив навика се нервирам, ќе си речам ај да почнам пак, имам дома, ама заборавам, сепак сакам да му давам Д3 бар. Па се надевам ќе си стекнам рутина. Температура сношти во 20ч крена дадов парацетамол, сабајле пак во 5ч дадов блокмакс, бевме на доктор нема ништо, мрсули течат ли течат
Денес имавме прв јавен тантрум. Ич не ми се свиѓа како изреагирав, не успеав да останам воопшто смирена. Ама цела недела ми ги тенчи живците, ме тестира максимално, плус во ПМС. Го седнав во количка и го врзав додека он беше зафатен со егзорцизам. Така изгледаше и звучеше. А градот преполн, гужви, јас туркам количка ама истовремено вријам од нервоза и кривица и солзите ми беа веќе на врв, ми требаше секунда да застанам на сред улица и да почнам да плачам. Дојде маж, му го предадов и само заминав сама малце да оладам. Како ли допрва ќе се справувам со ова???
Мене лично не ми станува полесно. Кога почнува така да прави го земам в раце, тој ко змија пробува да се ослободи, ама џабе му е. Се дере на цел глас,градот го крева. Ама јас туш ладна си одам и в кола. Тој си се дери дур не се умори. Јас молчам. Кога ќе се смири држам предавање со надеж дека ќе помогне некогаш. За сега нема вродено плод. Дома страшни ни стануваат тантрумите. Денес фрлаше столица пластична дека не му го оставив сладоледот на маса во секундата кога тој посака. Па се фрлаше по земја и удираше главата од земја. Вчера стаклена чаша фрли арно не се скрши, и се беше вода по подот. Го игнорирам зошто така најбрзо престанува. Ако реагирам станува полошо. За се се лути и плаче и прави драми. Само не знам до кога и јас ќе можам да издржам и да се правам дека не го регистрирам.
Одамна не давам Бејбитол. Молерс истрошив три шишиња, сега овој од Допел Херц. Отприлика негде кога наполни годинка мислам дека го префелив на Молерс. И онака не ми беа ич практични Бејбитол, а и ете послаби се.