Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.785
    Допаѓања:
    27.411
    Срц, ќерево е 3 и пол години и е околу 12кг. Не ја ни мерам веќе додуша, здрава е. Тоа ми е доволно
    За висина нема ни метро уште, 95-6цм е. Педијатар ме погледна мене и мм , јас сум метро и жилет со 48кг макс, мм е висок ( мене се ми е високо де, може и не е толку висок ) со 60тина кг. и ни кажа да не го тупиме :)
    Другарките од група и се за машала во споредба со нејзе :D

Така шо... Да се живи и здрави :)

На lackygirl, Bella_Stella, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    2.744
    Zdravo majki
    Nie sme 13 meseci
    Cucli vekje mesec dena ne koristime
    No palce da
    Sovet nekoj kako da go odviknam?

3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.775
    Допаѓања:
    14.293
    Мене ме носеле моите на лекар како мала и се жалеле дека не јадам. А на мајка ми ребра и се броеле, татко ми била ист како тошо малерот само посветла коса :D
    И докторот им рекол: Имате вие големо огледало дома? Епа да се погледнете прво вие, какво сакате да ви биде детето?
    Може истиот доктор и ти си го начекала :D

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.458
    Допаѓања:
    20.970
    Исто е и кај нас, потполно. Секогаш е маж ми тој што го потенцира “проблемот” и ми става и мене бубачки во глава непотребно. Јас си викам подобро да е ситно и жилаво отколку да се нервирам што е подебелко и тромаво, ама ваљда така и се тешам. Најважно е што е здрав, другото знам дека е споредно, ама ете мајка ко мајка не може да не се секираш очигледно.
    Така е, во право си, секое си е приказна за себе. Мене таа ми е утехата, дека јаде сѐ. Да беше дете што не јаде и вака ситен сигурно ќе ми беше многу потешко. Не можам да си објснам само каде му оди храната. Од секогаш се трудам оброците да се нутритивни и стварно си јаде за машала и пак е ситен. Околу нас имаме негови врсници што забушаваат со храна, јадат само леб и павлака пример, ни месо ни ништо, не јадат во градинка итн и пак се покрупни и затоа не наоѓам нзс. Веројатно е генетика не знам.

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.458
    Допаѓања:
    20.970
    Точно, само нека се живи и здрави, се друго е споредно. Ние со маж ми не сме ситни, ама сме биле како деца. Разликата е што не сме јаделе и двајцата, маж ми особено. Свекрва ми секогаш за син ми вика кога го гледам како си јаде како голем човек срцето ми е полно зошто по татко му трчав со лажицата за бар две залчиња да касне. Ова има денови кога буквално повеќе од мене изедува и пак е соленка.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.785
    Допаѓања:
    27.411
    Ама и повеќе трча од тебе нели? :lol:
    Нишо не се лепи за нив зашо немаме научено кај се гаси моторчето во газот :rofl:

7. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    422
    Девојки малата ми е 19 месеци се ја шетам, ама ако не е по нејзино се издига од земја се влече на сред улица, ја оставам демек чао си одам ништо ја лажам со некои работи никако. До кога вака? Само што почнавме(facepalm)

8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.785
    Допаѓања:
    27.411
    Последна ваква глупост ми има напраено пред да наполни 3 години.
    Цела втора година од нејзиниот живот беше како гореопишаното, само шо јас ја кревав у раце и ја носев дома. Јадев тепачки до дома пошо беше ко демон да вадиш од нејзе.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.