Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    5.508
    Исто, иам маж со алергија на сонце што вечно има изгорени уши бидејќи заборава да ги намачка.:D

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    19.059

Здраво, јас сум маж ти :rofl:

На Mother of 2boys, Lavender13 и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.184
    што е тоа :) ??

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    8.367
    Ова :) тротинет со седиште и се трасформира. Имаме такво, моето сега почнува да го вози седејки, а без седиште го бута од напред (facepalm) а не како тротинет. Не е по риквизитиве, него да го пуштиш само да трча и качува.

Прикачени фајлови:

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.084
    Допаѓања:
    25.806
    И ние имаме од scoot веќе 5г втора генерација на него се возат и најстабилни се, вредат за парите. Сеа кога идаме Мк као да има малава и тука нешо да се вози, земал мм од локо кроко ист као на ист принцип, секој момент мислам ќе се искрши детево.

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.184
    @Ceneva toa sakav da prasham oti se solenki ako nejke da go opuli vo kupot ke go stavime :D
    denes vreskala pak vo gradinka na viber da sme ja zemale e znaci nemozam

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.084
    Допаѓања:
    25.806
    Може нема сега одмс да го сака ама за некој месец ехее оти тротинет се прави и тој пак ептен се искористува

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.587
    Допаѓања:
    21.196
    Е тоа е супер. Кај нас сме светлосни години назад на оваа тема. И да дадам крема во градинката сигурно ќе ми речат како на една членка шо имаше пишано, дека се должни само на газе да ги мачкаат. (facepalm) Знам по братучетка ми во Австралија дека нон стоп ја мачкаат малата во градинка.

На lackygirl, Carolin., Lavender13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.084
    Допаѓања:
    25.806
    Не можат тука да не ги мачкаат пошо се од 9 до 4 надвор, летно време се шлапаат во базенчиња. Мора да ги мачкаат

10. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.281
    Можеби дека се повеќе дечиња кај нас, а две негователки само. Не ни ги изнесуваат надвор. Јас дадов крем за на рачето да го мачкаат дека се изгори, мои рекоа дека не може. Дали три пати во годината ги изнесуваат надвор.
    Кога се на одмор од нашата градинка, ги носиме во друга еден месец. Таму ги изнесуваат надвор, играат во песок, ама не ги пресоблекуваат, си идат дома со гаќи полни песок. И во јули месец, не знаат кое ранче на кое дете е, и кога ги земам се многу жедни. Седат до 4 и ги преместуваат во друга просторија и не им даваат вода, бидејќи не ни знам зошто, претставувам за де не мочкаат.
    Лани кога отидов да ги земам срце ми се скина. Малиот имаше две години го седнале во креветче затворен, тој плаче, а големиот пред него стои го чува.

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.587
    Допаѓања:
    21.196
    И тука се надвор. Во градинката на син ми не се по цел ден, ама внук ми кај што оди се како што викаш, полнат базени и надвор се скоро цел ден и пак не ги мачкаат.

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.587
    Допаѓања:
    21.196
    Леле душа да те заболи. ;( Ги мразам нашиве градинки значи, ама што се може кога не бива без нив. :|

На 1209, lackygirl, Mother of 2boys и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.084
    Допаѓања:
    25.806
    Ова со недавање вода за да не мочаат искрено ми е за пријавување. Пак на жешко..

На WhiteCat33, kozuf, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.552
    Допаѓања:
    108.742
    Џабе ќе пријавиш, ехее, какви поголеми "злодела" биле пријавени и џабе. Има мајка што се бори со едно такво, детето со атипичен развој и го затвориле во просторија и излегле надвор, чистачката ги чувала, еве детето во школо оди уште нема разврска. Не знам колку ја следите мајката, детенцето се вика Лео, се преселија во Швајцарија и таму се сега зошто овде со нашиот систем ништо не можат да направат. Жената е упорна и не се откажува, тужи цело време.

15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    5.508
    Леле што збориш бе?? Сериозно има вакви случаи?
    Мислев дека скоро се сум слушнала од македонски градинки, ама ова е дно?? Како може бе вака, како?

На WhiteCat33, 1209 и јolene им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.552
    Допаѓања:
    108.742
    Да, мислам беше од Кичево мајката, не ми текнува како беше профилот, мака невидена помина јадна жена.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly30

Butterfly30 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    91
    Добро што е со детево , на момент помислувам дека ме мрази и прави за инает работи . Ниту сакам да игра со играчки ниту нешто го занима само глупости и само тоа што не треба , само приплакува за нешто се треска . Стварно се запрашува веќе да не е до мене проблемот . Со бабите е супер пример , а влезе дома настанува хаосот

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.105
    Допаѓања:
    24.395
    Да да, детето Лео е прематурче, каснеше со развој, ама премногу работеше со него, после случката в градинка заминаа Швајцарија.
    Screenshot_20250510_171619.jpg

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    8.367
    Се ближи роденденот, а јас немам ни време да се опулам, куќата ќе ми одима нозе уште малку. Синко само плаче, само нешто не му е погодено, залепен е за мене. Не можам да мрднам. А станам, а почнува да вреска, да се фрла и треска од земја или почнува да фрла се што му е на дофат. Веќе не можам да издржам од што и вечерите не се хаос. Не знам како се уште стојам на нозе. Главоболки ужасни почнувам да имам од што ми фали сон. За грб болење да не зборам. Само во раце ми е. Ко бебе не го држев волку.
    Дојдов да се пожалам од што ќе пукнам. Ми се вреска на цел глас.
    Бар малку да излези.
    И ајде за крај со убаво да го завршам постот. Синко денес прво шишање, малку плачки имаше ама успеавме. Му се даде форма, сега нека расте да му се вратат локните, зошто ги ишишавме ( само за нив ми е жал )
    Инаку како го ишишавме како да порасна, прав дечко :inlove:

На Sofi.ja, lackygirl, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    439
    Две прашања имам :) Паузирам со пробиотик дека мака мачевме со запек. Колку-толку се регулира работава, па би сакала пак да почнам дека гледам таа е препораката сега заради што ќе има стомачни вируси. Сум користела Биогаја и Ваја. Кој ми го предлагате да не предизвикува запек?

И со што успешно сте извадиле чоколаден сладолед? На 60 степени не ми излезе. Барав Фрош против дамки, но не најдов па зедов од ДМ едно во прашкаста форма ама не заврши работа. Да купам сепак Фрош, би ја извадило?