Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    5.334
    Јас купив од Светот на играчките, на инстаграм. Добри се, лепат убаво, само ако сакаш самостојна игра, купи обични, без цевки, стази туку само коцки. Јас тука згрешив, тоа не и е интересно, па донарачав само коцки.

На lackygirl, Anturium и 1209 им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    45.197
    И на мене се нарачани од таму како Поли што ти пиша. Исто само коцки без цевки.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.066
    Допаѓања:
    24.327
    Моево 21 месец е, сака да се вози во трициклот, го засака фала Богу :D засега тоа, сам да вози нешто нема пројавено желба, туку многу сака да црта, саат, лав и слон "црта" сатот стварно личи на сат, круг црта па внатре стрелки демек и после над сатот е слонот :D е тоа се чкртаници ама кажува дека слон било :rofl: љубов кон часовници наследи од брат му :o:
    Иначе од игри се сам си смислува, еве последниве 2 дена со магнетните коцки, на поклон му се даени од декември па дури сега ги игра. Вака ги реди легнати.

Прикачени фајлови:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    221
    @LiquidLuna @Spidy фала ви на сите.
    Ќе гледам во најскоро време да ја откачиме, има скоро 2. Пробав неколку пати ама неуспешно, не можев со плачките. Сега мора да најдам сила

На LiquidLuna и Spidy им се допаѓа ова.
  5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.826
    Допаѓања:
    14.419
    Фрли ги сите, ниедна да немаш дома. И како поговорката, секое чудо за 3 дена. Само три дена стисни заби и ќе пројдат плачките. Полесно е со поголемо дете ако можеш со муабет да се разбереш, ама кај помаливе кај што веќе прави проблем цуцлата, ова е наједноставниот начин.

На Ceneva и LadyInPainting им се допаѓа ова.
  6. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    160
    Ве читам за играчки. Што да правам со моето што не сака никаква играчка, не се заигрува никако, дали 5 мин ќе се загледа во некоја играчка во денот. Буквално само се мавта низ соби, досадно ѝ е, а не сака да си игра. Само вика по мене, и да не мрдам нигде надвор од дневна. Плачки одма, вриштење.
    Исто уште еден проблем во последно време што веќе страшно ме замислува и ме нервира. Ако нешто кажам нема или не може, МОРА да фрле сѐ што има околу неа, а тоа е најчесто тоа што е на маса. Ако успеам да стопирам сѐ што замислила да фрле, страшно трескање и плачење има. Тогаш не сака ни да ја земам ни да ја пипнам. Ме полудува. Скоро 22 месеци е.
    Некој совет или некој со слично искуство?

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    28.358
    Да не звучам ко Хитлер ама плачела, не плачела, ако си решена фрлај.
    3 дена плачеше и ја заборави, тоа нека ти биде утеха

На Spidy, Ceneva и LadyInPainting им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.886
    Допаѓања:
    8.299
    Јас немам ни една дома освен таа што ја цуца. Ама психички не сум подготвена да слушам како се дере. А моментално и низ друг стресен период минуваме цела фамилија. Само си велам ајде изгризи ја и таа како останатите и да видиме рает. Оти се зареков нови не купувам :rofl: и тогаш ќе морам да го истрпам :?: